You are searching about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom, today we will share with you article about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom is useful to you.

Approved Breed Standard of the Great Dane

Το πρότυπο που καθορίζει μια φυλή είναι ένα γενετικό σχέδιο που περιγράφει το ιδανικό για το οποίο ισχύει η φυλή. Ο κτηνοτρόφος πρέπει πάντα να προσπαθεί να παράγει έναν σκύλο που απεικονίζεται σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής. Δεν υπάρχει “τέλειος” σκύλος οποιασδήποτε ράτσας, γι’ αυτό οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι εργάζονται για την εξάλειψη των βλαβών και την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών προτύπων. Πριν από την επιλογή ενός Great Dane, ένας αρχάριος θα πρέπει να διαβάσει προσεκτικά το πρότυπο αυτής της φυλής. Εάν ο Μεγάλος Δανός προορίζεται για λόγους αναπαραγωγής, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πλήρως κατανοητό το πρότυπο και να υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης που αποτελείται από άλλους εκτροφείς της Μεγάλης Δανίας. Όταν κοιτάτε τα σκουπίδια, πάρτε μαζί σας έναν ενημερωμένο φίλο και μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις όταν παίρνετε συνέντευξη από τον εκτροφέα. Θα βρείτε μια λεπτομερή περιγραφή του πλήρους προτύπου φυλής του Great Dane παρακάτω, όπως εγκρίθηκε από το American Kennel Club.

1. Γενική Εμφάνιση του Μεγάλου Δανού

Το βασιλικό ανάστημα αυτής της φυλής θα πρέπει να συνδυάζει τη δύναμη, τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και την κομψότητα με το τεράστιο μέγεθός της. Το σώμα είναι δυνατό, ομαλά μυώδης και καλοσχηματισμένο. Ως γιγάντια φυλή εργασίας, η διαμόρφωσή της είναι πολύ καλά ισορροπημένη και δεν πρέπει ποτέ να είναι αδέξια. Το βάδισμά του θα πρέπει να δείχνει ξεκάθαρα ισχυρή κίνηση σε συνδυασμό με μεγάλη απόσταση. Ένας Δανός είναι σίγουρος, θαρραλέος, ψυχωμένος, πάντα φιλικός, ποτέ συνεσταλμένος και αξιόπιστος. Αυτά τα φυσικά και ψυχικά χαρακτηριστικά δίνουν σε αυτό το σκυλί τη μεγαλειώδη εμφάνιση που είναι ένα ισχυρό πρότυπο της ράτσας. Ο σκύλος πρέπει να απεικονίζει μια μεγάλη αρρενωπότητα ενώ η σκύλα πρέπει να εντυπωσιάζει τη θηλυκότητα. Οποιαδήποτε απόκλιση από τον αληθινό τύπο φυλής Δανίας που ορίζεται σε αυτό το πρότυπο είναι ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα.

2. Μέγεθος, Αναλογία και Ουσία του Μεγάλου Δανό

Οποιοσδήποτε σκύλος κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος αποκλείεται άμεσα από οποιαδήποτε παράσταση. Η έλλειψη ουσίας και το τραχύ τρίχωμα είναι εξίσου ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά.

2.1. Ο Αρσενικός Μεγάλος Δανός

Το αρσενικό θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο σκελετό, πιο βαριά οστική δομή και να είναι πιο ογκώδες σε όλο το μήκος από τη σκύλα. Πρέπει να φαίνεται τετράγωνο στην αναλογία μήκους και ύψους. Στον ώμο, το ελάχιστο ύψος του είναι 30 ίντσες, αλλά είναι προτιμότερο να φτάσει τις 32 ίντσες ή περισσότερο. Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό το σώμα του να έχει καλή αναλογία με το ύψος του.

2.2. Η Γυναίκα Μεγάλος Δανός

Η σκύλα είναι πιο ελαφριά και μικρότερη από το αρσενικό. Στην αναλογία μεταξύ μήκους και ύψους, είναι τετράγωνο. Αν έχει καλή αναλογία με το ύψος της, τότε της επιτρέπεται να έχει ελαφρώς μακρύτερο σώμα. Στον ώμο, το θηλυκό δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 28 ίντσες. Ωστόσο, θα πρέπει να φτάσει τις 30 ίντσες ή περισσότερο, με την προϋπόθεση ότι έχει σώμα ανάλογο με το ύψος της.

3. Η κεφαλή του Μεγάλου Δανού

Είναι σημαντικό το κεφάλι του Μεγάλου Δανού να είναι μακρύ, διακεκριμένο και εκφραστικό. Είναι ψιλοκομμένο γύρω γύρω, αλλά κυρίως κάτω από τα μάτια. Το κεφάλι είναι ορθογώνιο. Όταν κοιτάτε το κεφάλι από το πλάι, είναι σημαντικό η γέφυρα της μύτης να διακρίνεται έντονα από το μέτωπο (θέλετε να δείτε μια πολύ έντονη στάση πριν το μέτωπο σχηματίσει τη μύτη). Τα επίπεδα του ρύγχους και του κρανίου πρέπει να εμφανίζονται σε ευθεία γραμμή και να είναι παράλληλα μεταξύ τους. Κάτω και προς το εσωτερικό σημείο του ματιού, το επίπεδο του κρανίου είναι λείο και απαλλαγμένο από οστικές προεξοχές. Θα πρέπει να ρέει σε μια λεία τετράγωνη σιαγόνα με βαθύ ρύγχος. Όταν κοιτάτε το κεφάλι από την κορυφή, οι πλευρές του κρανίου είναι παράλληλες μεταξύ τους και ίσιες. Η γέφυρα της μύτης είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη. Οι μύες των μάγουλων είναι ανάλογοι με το ορθογώνιο, παράλληλο σχήμα του κεφαλιού και δεν είναι προεξέχοντες. Η άκρη της μύτης στο κέντρο του μετώπου έχει το ίδιο μήκος με το κέντρο του μετώπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Από όλες τις πλευρές, το κεφάλι είναι γωνιακό και έχει επίπεδα επίπεδα σε ευθεία αναλογία με το μέγεθος του σκύλου. Το κεφάλι του αρσενικού είναι πιο αρρενωπό σε όψη από την ευαίσθητα σχηματισμένη σκύλα. Επιτρέπεται να κόψετε τα μουστάκια ή να τα αφήσετε φυσικά.

4. Τα μάτια του Μεγάλου Δανού

Βαθύ σετ, σκούρα, μεσαίου μεγέθους μάτια με έξυπνες και άγρυπνες εκφράσεις είναι το πρότυπο των ματιών αυτής της φυλής. Τα φρύδια είναι καλά ανεπτυγμένα με σφιχτά βλέφαρα σε σχήμα αμυγδάλου. Επιτρέπονται ανοιχτόχρωμα μάτια, διαφορετικού χρώματος μάτια και walleye, αλλά δεν ενθαρρύνονται. Πολύ σοβαρά ελαττώματα είναι τα φαράγγια και τα μογγολικά μάτια.

5. Τα αυτιά του Μεγάλου Δανού

Τοποθετημένο ψηλά στο κεφάλι είναι εκεί που βρίσκονται τα αυτιά. Είναι μέτριου πάχους και μεσαίου μεγέθους. Τα αυτιά είναι κοντά στο μάγουλο και διπλωμένα προς τα εμπρός. Η επάνω γραμμή του διπλωμένου αυτιού είναι οριζόντια και επίπεδη με το κρανίο. Την εποχή των Μεγάλων Δανών που ήταν κυνηγοί αγριόχοιρων, η πρόληψη τραυματισμών γινόταν με το κόψιμο των αυτιών. Τα αγριογούρουνα συνήθιζαν να τα σκίζουν ενώ περνούσαν από χοντρή βούρτσα. Σήμερα, τα αυτιά εξακολουθούν να κόβονται συχνά. Αν ναι, τότε το μήκος του αυτιού είναι ευθέως ανάλογο με το μέγεθος του κεφαλιού και στέκεται όρθιο.

6. Η μύτη του Μεγάλου Δανού

Σε αυτό το πρότυπο φυλής, η μύτη είναι μαύρη. Υπάρχουν μόνο δύο εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα: στον μπλε Δανό η μύτη είναι σκούρο μπλε-μαύρο. και μια στίγματα μαύρη μύτη είναι επιτρεπτή στον αρλεκίνο Δανό (με μια ροζ μύτη να είναι πολύ ανεπιθύμητη). Η σχισμένη μύτη δεν επιτρέπεται και αποτελεί αιτία στιγμιαίου αποκλεισμού.

7. Τα δόντια του Μεγάλου Δανού

Τα καλά ανεπτυγμένα, καθαρά, δυνατά δόντια με πλήρη οδοντοφυΐα είναι απαραίτητα στο πρότυπο της φυλής αυτού του σκύλου. Προτιμότερο είναι ένα «δάγκωμα ψαλιδιού». Αυτό σημαίνει ότι οι κοπτήρες της κάτω γνάθου αγγίζουν ελαφρά το κάτω μέρος των έσω άνω κοπτών. Τα κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια, οι συνωστισμένοι κοπτήρες, ακόμη και τα δαγκώματα είναι ελαττώματα, αν και δευτερεύοντα. Οι σιαγόνες υπέρβασης και οι κάτω σιαγόνες είναι εξαιρετικά σοβαρά ελαττώματα.

8. Ο λαιμός, η επάνω γραμμή και το σώμα του Μεγάλου Δανό

Ο λαιμός είναι καλά τοξωτός, ψηλός, σταθερός, μακρύς και μυώδης. Η υπογράμμιση του λαιμού είναι καθαρή. Θα πρέπει να διευρύνει και να ρέει ομαλά στο ακρώμιο από τον αυχένα. Το ακρώμιο πρέπει να έχει ομαλή κλίση σε ένα φαρδύ, κοντό επίπεδο πίσω. Είναι επιθυμητό ένα βαθύ, φαρδύ, καλά μυώδες στήθος χωρίς έντονο στέρνο. Ο Μεγάλος Δανός πρέπει να έχει καλά αναρτημένα πλευρά και το στήθος πρέπει να εκτείνεται μέχρι τον αγκώνα. Η υπογράμμιση του σώματος πρέπει να έχει ένα καλά καθορισμένο tuck-up και να είναι σφιχτά μυώδης. Το κρουπ πρέπει να έχει ελαφρά κλίση και να είναι φαρδύ. Μια ψηλή ουρά που ρέει ομαλά στο κρουπ και συνεχίζει στη σπονδυλική στήλη, πρέπει να κάθεται λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο της πλάτης. Η βάση της ουράς είναι φαρδιά και λεπταίνει ομοιόμορφα προς την άρθρωση του αγκίστρου. Η ουρά πρέπει να πέφτει ευθεία σε κατάσταση ηρεμίας και να λυγίζει ελαφρά όταν τρέχει ή όταν είναι ενθουσιασμένη. Ωστόσο, η καμπύλη δεν πρέπει ποτέ να ανεβαίνει πάνω από το επίπεδο της πλάτης. Οι ουρές δαχτυλιδιών ή αγκυλωτών είναι σοβαρά λάθη και μια αγκυροβολημένη ουρά είναι λόγος για άμεσο αποκλεισμό.

9. Τα μπροστινά τέταρτα του Μεγάλου Δανού

Όταν τα βλέπει κανείς από το πλάι, τα μπροστινά τέταρτα είναι δυνατά και μυώδη. Η λεπίδα ώμου πρέπει να σχηματίζει όσο το δυνατόν πιο ορθή γωνία όπου γέρνει προς τον άνω βραχίονα. Υπάρχει μια κάθετη γραμμή από το πάνω άκρο του ώμου μέχρι το πίσω μέρος της άρθρωσης του αγκώνα. Οι καλά αναπτυγμένοι, σταθεροί και σταθερά συνδεδεμένοι μύες και σύνδεσμοι πρέπει να αποτρέπουν τη χαλάρωση των ώμων και να συγκρατούν την ωμοπλάτη στο θώρακα. Το μήκος του άνω βραχίονα είναι το ίδιο με το μήκος της ωμοπλάτης. Ο αγκώνας βρίσκεται ακριβώς στα μισά του δρόμου μεταξύ του ακρώμιου και του εδάφους. Τα παστάρια είναι δυνατά και πρέπει να έχουν ελαφριά κλίση. Τα πόδια είναι συμπαγή, στρογγυλεμένα και έχουν καλά τοξωτά δάχτυλα. Τα δάχτυλα των ποδιών είναι ίσια και δεν πέφτουν ούτε προς τα μέσα ούτε προς τα έξω. Δεν υπάρχει κύλιση των δακτύλων μέσα ή έξω. Τα νύχια είναι όσο το δυνατόν πιο σκούρα, δυνατά και διατηρημένα κοντά. Η μόνη φορά που τα νύχια είναι πιο ανοιχτά είναι στον αρλεκίνο Δανό. Το dewclaw αφαιρείται συχνά, εάν είναι επιθυμητό.

10. The Hindquarters of the Great Dane

Τα πίσω τέταρτα πρέπει να απεικονίζουν δύναμη και πλάτος. Είναι μυώδη και καθορισμένα. Όταν παρατηρούνται από πίσω, οι αρθρώσεις του αγκίστρου είναι ίσιες και ενδέχεται να μην στρίβουν προς τα μέσα ή προς τα έξω. Όπως και με τα μπροστινά πόδια, τα πίσω πόδια είναι καλά τοξωτά, στρογγυλεμένα και ίσια. Μπορεί να μην πέφτουν ούτε προς τα μέσα ούτε προς τα έξω. Τα νύχια είναι δυνατά, διατηρούνται κοντά και έχουν όσο το δυνατόν πιο σκούρο χρώμα. Στους Δανούς αρλεκίνους, επιτρέπεται να έχουν πιο ανοιχτή απόχρωση. Τα νύχια του λύκου είναι ανεπιθύμητα και είναι σοβαρά ελαττώματα.

11. Το Παλτό του Μεγάλου Δανού

Το παλτό είναι γυαλιστερό και λείο στην όψη. Είναι χοντρό, κοντό και καθαρό.

12. Σχέδια, Σημάδια και Χρώματα του Μεγάλου Δανού

12.1. Fawn Danes

Το χρώμα του ελαφιού είναι κίτρινο χρυσό. Στην ιδανική περίπτωση, το ελαφάκι Δανό φοράει μαύρη μάσκα. Τα χείλη των ματιών και των φρυδιών είναι μαύρα. Συχνά εμφανίζεται μαύρο στα αυτιά και στην άκρη της ουράς. Λευκά σημάδια στο στήθος ή τα δάχτυλα των ποδιών (κάλτσες) δεν είναι επιθυμητά, ούτε είναι τα βρώμικα ελαφάκια με μαύρη πρόσοψη.

12.2. Brindle Danes

Στο brindle Dane, το βασικό χρώμα είναι κίτρινο χρυσό. Αυτό είναι πάντα κολλημένο σε ένα μοτίβο σεβρόν από έντονες μαύρες σταυρωτές ρίγες. Το brindle Dane θα πρέπει να έχει μαύρη μάσκα, με μαύρο να εμφανίζεται στα φρύδια και στα χείλη των ματιών. Το μαύρο μπορεί επίσης να εμφανιστεί στις άκρες των αυτιών και της ουράς. Όσο πιο βαθύ είναι το βασικό χρώμα και όσο πιο ομοιόμορφο και ευδιάκριτο είναι το τρίχωμα, τόσο πιο επιθυμητό θα είναι το χρώμα. Δεν είναι επιθυμητό να έχουν πάρα πολύ ή πολύ λίγο από το χρώμα του τρίγωνου. Τα λευκά δάχτυλα των ποδιών και τα λευκά σημάδια στο στήθος είναι ανεπιθύμητα, μαζί με μια μαύρη πρόσοψη, βρώμικο χρωματιστό βραχίονα.

12.3. Μπλε Δανοί

Οι Μπλε Δανοί είναι μόνο ένα καθαρό ατσάλι-μπλε. Κανένας άλλος χρωματισμός δεν εξετάζεται καν. Δεν είναι επιθυμητό ο μπλε Δανός να έχει λευκά σημάδια ούτε στο στήθος ούτε στα δάχτυλα των ποδιών.

12.4. Μαύροι Δανοί

Ο μαύρος Δανός είναι ένα καθαρό γυαλιστερό μαύρο. Τα λευκά σημάδια στο στήθος ή στα δάχτυλα των ποδιών είναι πολύ ανεπιθύμητα.

12.5. Αρλεκίνος Δανοί

Στον αρλεκίνο Dane, το βασικό χρώμα είναι ένα καθαρό, καθαρό λευκό με ακανόνιστα, καλά κατανεμημένα μαύρα σκισμένα μπαλώματα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα. Είναι προτιμότερο ο αρλεκίνος Δανός να έχει εντελώς λευκό λαιμό. Τα μαύρα σημάδια δεν πρέπει ποτέ να είναι τόσο μεγάλα ώστε ο σκύλος να φαίνεται σαν να φοράει κουβέρτα, ούτε πρέπει να είναι τόσο μικρά ώστε να δημιουργούν μια ανάγλυφη ή ραβδωτή εμφάνιση. Μπορεί να εμφανιστούν μερικά μικρά γκρίζα μπαλώματα, καθώς και ένα λευκό τρίχωμα με μεμονωμένες μαύρες τρίχες να φαίνονται μέσα. Ωστόσο, αυτό δεν ενθαρρύνεται, καθώς τείνει να δίνει στο σκύλο μια όψη αλατοπίπερου και έχει ένα βρώμικο αποτέλεσμα, το οποίο είναι πιο ανεπιθύμητο.

Οποιαδήποτε απόκλιση στο χρώμα ή στα σημάδια όπως περιγράφεται παραπάνω θα πρέπει να ελαττώνεται ανάλογα με τη σοβαρότητά της. Εάν ένας Great Dane ξεφεύγει από τις τυπικές ταξινομήσεις χρωμάτων, είναι λόγος για στιγμιαία αποκλεισμό. Για παράδειγμα, ένας καθαρός λευκός Δανός σίγουρα δεν είναι του προτύπου της φυλής. Συνήθως, ένας λευκός σκύλος γεννιέται τυφλός, συχνά κωφός και μερικές φορές και τα δύο. Είναι ένα σπάνιο γενετικό ελάττωμα που τους κάνει να έχουν ένα χιόνι λευκό τρίχωμα. Αποστειρώνονται αμέσως και δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σε κανένα πρόγραμμα αναπαραγωγής.

13. The Gait of the Great Dane

Το βάδισμα αυτής της φυλής πρέπει να αποπνέει δύναμη. Είναι ισχυρό με μεγάλους, εύκολους βηματισμούς που δεν επιτρέπουν την κύλιση, την αναπήδηση ή το πέταγμα του σώματος ή της άνω γραμμής. Η γραμμή της πλάτης είναι επίπεδη και παράλληλη με το έδαφος. Η μεγάλη απόσταση θα πρέπει να επιτρέπει στο μπροστινό πόδι να έρθει σε επαφή με το έδαφος ακριβώς κάτω από τη μύτη, ενώ το κεφάλι μεταφέρεται στη συνέχεια προς τα εμπρός. Η ισχυρή πίσω κίνηση εξισορροπεί την απόσταση προς τα εμπρός. Υπάρχει μια φυσική τάση τα πόδια να συγκλίνουν στον κεντρικό άξονα της ισορροπίας κάτω από το σώμα καθώς αυξάνεται η ταχύτητα. Οι αγκώνες ή οι αγκώνες δεν πρέπει να στρίβουν προς τα μέσα ή προς τα έξω ενώ ο σκύλος είναι σε κίνηση.

14. Ιδιοσυγκρασία του Μεγάλου Δανού

Με αυτοπεποίθηση, πνεύμα, θαρραλέο, πάντα φιλικό, αξιόπιστο, ποτέ συνεσταλμένο, ποτέ επιθετικό και πολύ πιστό είναι το ιδανικό ταμπεραμέντο αυτής της φυλής.

Όταν παρουσιάζεται ένας Μεγάλος Δανός, το πρότυπο της φυλής είναι υψίστης σημασίας. Όταν επιλέγετε ένα κουτάβι, προσέξτε το πρότυπο της φυλής. Εκτρέφετε σκύλο μόνο όταν είστε σίγουροι ότι το καταλαβαίνετε αυτό. Οι Γκρεντ Δανοί με ελάχιστο ύψος, που έχουν σχισμένες χρωματιστές μύτες, αγκυροβολημένες ουρές ή δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που περιγράφεται στο “Μοτίβα, σημάνσεις ή χρώματα” θα αποκλειστούν αμέσως.

Video about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom

You can see more content about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom

If you have any questions about Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1863
Views: 17197777

Search keywords Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom

Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom
way Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom
tutorial Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom
Animal Thats Top Jaw Is Longer Than The Bottom free
#Approved #Breed #Standard #Great #Dane

Source: https://ezinearticles.com/?Approved-Breed-Standard-of-the-Great-Dane&id=7155699

Có thể bạn quan tâm: