You are searching about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C, today we will share with you article about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C is useful to you.

Cocker Rage Syndrome

Όλοι το έχουμε ακούσει, αλλά πόσοι καταλαβαίνουν αυτό που είναι ευφημιστικά γνωστό ως Cocker Rage; Ο όρος “σύνδρομο οργής” χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει ένα σύνολο συμπεριφορών που εμφανίζονταν σε έναν δυσανάλογο αριθμό χρυσών κόκερ σπάνιελ. Φάνηκε να εκδηλώνεται σε μονόχρωμα κόκερ και κυρίως αρσενικά.

Ωστόσο, αυτές οι υποθέσεις διαψεύστηκαν όταν έγινε φανερό ότι και άλλες φυλές υπέφεραν επίσης από αυτό το είδος ταλαιπωρίας. Σίγουρα δεν βοήθησε όταν οι δόκτωρ Ρότζερ Μάγκφορντ βγήκαν με μια δήλωση στον Μάντσεστερ Γκάρντιαν και παραθέτω, “Τα Κόκερ Σπάνιελ είναι όλα λυσσασμένα και ότι καμία οικογένεια με παιδιά δεν πρέπει να έχει ποτέ”.

Τα αμερικανικά και αγγλικά Cocker Spaniel, Bernese Mountain Dogs, Chesapeake Bay Retrievers, Dobermans, English Bull Terrier, English Springer Spaniels, German Shepherds, Golden Retrievers, Pyrenean Mountain Dogs και St. Bernard’s έχουν όλα διαγνωστεί ότι πάσχουν από αυτό το πρόβλημα – αλλά τι ακριβώς είναι αυτό το φαινόμενο και είναι όντως σύνδρομο;

Αυτό το είδος επιθετικότητας παρουσιάζεται ως απρόκλητη επίθεση, συνήθως σε μέλη της οικογένειας. Το σύνδρομο οργής μοιάζει με μια υπερβολική μορφή επιθετικής κατάστασης ή κυριαρχίας, που συχνά προκαλείται από την απροσδόκητη προσέγγιση των ανθρώπων όταν ο σκύλος κοιμάται. Ο σκύλος ειδοποιεί και επιτίθεται, δαγκώνει και αγριεύει. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά το ίδιο ξαφνικά όπως ξεκίνησε σταματά.

Συχνά ο σκύλος φαίνεται μπερδεμένος και μπορεί να πλησιάσει το άτομο στο οποίο επιτέθηκε με έναν κανονικό τρόπο χαιρετισμού, να δείχνει υποχωρητικός και να λυπάται για τον εαυτό του. Συχνά τα μάτια αλλάζουν χρώμα και πέφτουν δυνατά πριν την επίθεση, και κανονικά δεν υπάρχει στάση προειδοποίησης ή απειλής πριν ο σκύλος εκτοξευτεί στο άτομο.

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα σχετικά με το εάν αυτή η οργή υπάρχει πράγματι ως σύνδρομο ή εάν πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση – μια μορφή εγκεφαλικής διαταραχής ή ακόμη και μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης (που συνδέονται με τη βία στους ανθρώπους). Άλλοι έχουν προτείνει ότι μπορεί να σχετίζεται με μια ήπια μορφή επιληψίας.

Διάφοροι ειδικοί έχουν διατυπώσει τη θεωρία ότι το «σύνδρομο οργής» είναι μια διαταραχή επιληπτικών κρίσεων, όχι μια διαταραχή της ιδιοσυγκρασίας (όπως η κυρίαρχη επιθετικότητα). Η πρόσφατη επιτυχής θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων φαινομενικής «οργής» με φαινοβαρβιτάλη (ένα αντισπασμωδικό) μπορεί να προσθέσει αξιοπιστία σε αυτά τα στοιχεία.

Αυτό που διαπίστωσα πρόσφατα είναι ότι η επιθετικότητα στο αγγλικό σπρίνγκερ σπάνιελ μας αυξάνεται. Τείνω να διαπιστώνω ότι αυτή η απρόκλητη επιθετικότητα εντοπίζεται κυρίως στα μικρά εργαζόμενα Springer’s που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τα μεγάλα Cockers – σίγουρα στις ΗΠΑ είχαν αύξηση των περιπτώσεων επιθετικότητας στο Springer’s.

* Η Dr.Ilana Reisner, καθηγήτρια συμπεριφορικών επιστημών έχει κάνει πιθανώς περισσότερη έρευνα για αυτήν την πάθηση από οποιονδήποτε άλλον, πιστεύει ότι αυτή είναι μια κατάσταση που ακολουθεί τις οικογενειακές γραμμές και σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης και ότι η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να διάκριση από την επιθετικότητα κυριαρχίας.

Ο Δρ Ilana πιστεύει ότι υπάρχει μια ομάδα σκύλων που επιδεικνύουν ακραία ανεξέλεγκτη επιθετικότητα που είναι πολύ πέρα ​​από τις «τυπικές» επιθετικές αντιδράσεις για κυρίαρχους ή εδαφικούς σκύλους. Νομίζω ότι αυτές οι μανίες εμφανίζονται πιθανώς σε πολλές ράτσες, αλλά ότι το Springer και τα Cockers υπερεκπροσωπούνται μεταξύ αυτών των φυλών. Αν και όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα με τρία από τα δικά μου Springer’s μπορεί να είναι πολύ στοργικοί και στοργικοί.

Ο όρος «σύνδρομο οργής» σχεδόν σίγουρα χρησιμοποιείται ακατάλληλα για να περιγράψει την επιθετικότητα που δεν ταιριάζει στο αναφερόμενο πρότυπο, κάνοντας το πρόβλημα να φαίνεται πολύ πιο διαδεδομένο από ό,τι είναι πραγματικά.

*Σκύλοι που φαίνεται να έχουν σύνδρομο οργής μπορεί να γίνουν επιθετικοί σε ορισμένες επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, όπως όταν ο ιδιοκτήτης σκύβει πάνω από τον σκύλο ή προσπαθεί να μετακινηθεί από τον καναπέ ή κάποιο άλλο επαναλαμβανόμενο έναυσμα για τη συμπεριφορά. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε καθιστά λιγότερο πιθανό ότι πρόκειται για επιληπτική διαταραχή, η οποία τείνει να υποδηλώνει ότι η κατάσταση μπορεί να σχετίζεται με τον πόρο, την περιοχή και το καθεστώς, αν και άλλες δοκιμές που διεξήχθησαν κυρίως από τον Δρ. Reisner έδειξαν ασυνήθιστα χαμηλές ποσότητες μεταβολίτες της σεροτονίνης στα ούρα και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό τους.

Αυτό υποδηλώνει ότι η επιθετικότητα συνδέθηκε με ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτό αντιστοιχούσε με ευρήματα σε βίαιους ψυχικά ασθενείς και κρατούμενους φυλακών. Η σεροτονίνη είναι ένας από τους νευροδιαβιβαστές, χημικές ουσίες του εγκεφάλου που έχουν ηρεμιστική δράση. Στα περισσότερα θηλαστικά φαίνεται να μειώνει την ποσότητα της επιθετικότητας που σχετίζεται με την κυριαρχία.

Αν και δεν αλλάζει απαραίτητα την κοινωνική θέση ενός ζώου, τα υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης μειώνουν την πιθανότητα επιθετικών εκδηλώσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση της κοινωνικής θέσης. Με βάση αυτά τα ευρήματα, φάρμακα που αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία της επιθετικότητας κυριαρχίας σε σκύλους. Προφανώς περίπου το 50% των κυρίαρχων επιθετικών σκύλων ανταποκρίνονται σε αυτά τα φάρμακα, με μείωση των επιθετικών εκδηλώσεων.

Τα ναρκωτικά δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά έχει προταθεί ότι μπορούν να κάνουν ασφαλέστερο και ευκολότερο για τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς για να αλλάξουν την κοινωνική θέση του σκύλου στο σπίτι. Αυτό δείχνει ότι η επιθετικότητα κυριαρχίας μπορεί, τουλάχιστον σε ορισμένα άτομα, να οφείλεται σε μια ανωμαλία του εγκεφάλου σε χημικό επίπεδο.

Όταν αντιμετωπίζετε περιπτώσεις επιθετικότητας που απευθύνονται σε ανθρώπους, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη έναν αριθμό παραγόντων.

Υπάρχει μια άλλη μορφή επιθετικότητας, που ονομάζεται επιθετικότητα ψυχικής καθυστέρησης, που έχει περιγραφεί προηγουμένως ως «σύνδρομο οργής». Η Δρ Bonnie Beaver, στο Texas A&M, περιέγραψε για πρώτη φορά αυτό το είδος επιθετικότητας. Η αιτία είναι άγνωστη, αλλά το σχέδιο εγκεφαλικών κυμάτων EEG μοιάζει με αυτό ενός άγριου ζώου. Μάλλον δεν πρόκειται για επιληπτική διαταραχή, καθώς αυτοί οι σκύλοι δεν ανταποκρίνονται στα αντισπασμωδικά. Αυτά τα σκυλιά εμφανίζουν ξαφνική, βίαιη επιθετικότητα. Μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως εμφανίζεται σε νεαρούς ενήλικες και επιδεινώνεται προοδευτικά. Ένα προσεκτικό ιστορικό συμπεριφοράς δεν δείχνει απολύτως κανένα πρότυπο προβλεψιμότητας. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, εκτός από την ευθανασία. Είναι πιθανώς πολύ σπάνιο, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διακριθεί από μια σοβαρή περίπτωση επιθετικότητας κυριαρχίας. Μακροπρόθεσμα, μάλλον δεν είναι τόσο κρίσιμο να γίνει η διάκριση, καθώς η ευθανασία είναι η ασφαλέστερη πορεία σε κάθε περίπτωση.

Οι επιληπτικές κρίσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν απρόκλητα επιθετικά επεισόδια, αλλά το ΗΕΓ γενικά δείχνει αιχμές επιληπτικών κρίσεων, ένα διαφορετικό μοτίβο από την επιθετική διανοητική καθυστέρηση. Όταν οι επιληπτικές κρίσεις είναι η ύποπτη αιτία επιθετικότητας, ο κτηνίατρος θα πρέπει να κάνει την τυπική ιατρική αξιολόγηση για οποιονδήποτε άλλο τύπο κρίσεων. Αυτά τα σκυλιά συχνά τα καταφέρνουν πολύ καλά με τα αντισπασμωδικά. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την απαραίτητη παρακολούθηση, καθώς και τους κινδύνους που ενέχει η ιδιοκτησία ενός σκύλου που δείχνει επιθετικότητα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Διαφορετικά, αντιμετωπίζονται όπως κάθε άλλος σκύλος κατάσχεσης.

Ανάλογα με το πώς το διασπάτε, υπάρχουν πιθανώς 20 διαφορετικές μορφές επιθετικότητας στον σκύλο. Πολλαπλές φόρμες μέσα στο ίδιο άτομο μπορεί να αλληλεπιδράσουν όλες μαζί για να δημιουργήσουν ένα μόνο επεισόδιο δαγκώματος. Χωρίς να κατανοήσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία έναν επιθετικό σκύλο. Το “Σύνδρομο Οργής” έχει εφαρμοστεί σε πολλούς τύπους επιθετικότητας, κυρίως στην επιθετικότητα κυριαρχίας, στην επιθετικότητα ψυχικής καθυστέρησης και στην επιθετικότητα που σχετίζεται με επιληπτικές κρίσεις. Αυτός ο όρος πρέπει να αφαιρεθεί από το λεξιλόγιό μας όταν συζητάμε αιτίες, πρόγνωση και θεραπεία επιθετικών σκύλων.

o Ηλικία κατά την έναρξη της επιθετικής συμπεριφοράς – Όσο μικρότερος είναι ο σκύλος τη στιγμή της αρχικής επιθετικότητας, τόσο χειρότερη είναι η πρόγνωση. Εάν μια σκύλα δείχνει πρώιμα σημάδια επιθετικότητας στους ιδιοκτήτες, τότε μάλλον δεν πρέπει να την στειρώσετε, καθώς η μείωση της προγεστερόνης μπορεί να επιδεινώσει τη συμπεριφορά.

o Σοβαρότητα της επιθετικότητας – Τα σκυλιά που παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα επιθετικής συμπεριφοράς, όπως γρυλίσματα, μπούκλες χειλιών και ανασταλτικά χτυπήματα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν από τα σκυλιά που εκρήγνυνται με βίαιες επιθέσεις. Το βάθος και η αγριότητα του δαγκώματος έχει επίσης αντίκτυπο στην πρόγνωση βαθιά και ισχυρή, οπότε οι πιθανότητες επιτυχίας της θεραπείας είναι φτωχές.

o Πρόβλεψη της επιθετικότητας – Εάν οι ιδιοκτήτες μπορούν να προβλέψουν ποιες καταστάσεις είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε επιθετικότητα, όπως η φύλαξη αντικειμένων ή ένα αγαπημένο σημείο, τότε μπορούν να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη αυτών των καταστάσεων.

o Διάρκεια της επιθετικότητας – Εφόσον υπάρχει ένα μαθημένο στοιχείο σε οποιαδήποτε μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, είναι λογικό ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται η επιθετικότητα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να πειστεί ο σκύλος ότι οι κανόνες του σπιτιού έχουν αλλάξει. Όπως κάθε συνήθεια, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη που οδηγεί σε επιθετικότητα είναι επίσης πιο δύσκολο να αλλάξει.

Στην πραγματικότητα έχω δει μόνο δύο περιπτώσεις όπου το “Σύνδρομο Οργής” φαινόταν να είναι παρόν. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις ήταν γραμμές εργασίας των Άγγλων Springer Spaniels. Σχεδόν όλες οι άλλες περιπτώσεις που ονομάζονται σύνδρομο οργής ήταν σύνθετη συμπεριφορά ελέγχου, π.χ. κυριαρχία, απογοήτευση, φύλαξη πόρων κ.λπ.

Μπορεί αυτά να εκδηλώνονται στα Cockers και Springer’s που λειτουργούν λόγω της συρρίκνωσης της γονιδιακής δεξαμενής. Η καθαρή αναπαραγωγή αναπόφευκτα αυξάνει τα γενετικά προβλήματα, επειδή περιορίζει τη δεξαμενή γονιδίων. Μερικοί δεν έχουν σχεδόν καμία γενετική παραλλαγή, επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να διαλέξουμε πλέον κακά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς.

Σίγουρα βλέπω πολλά Cockers να φρουρούν τους πόρους και να δείχνουν σύνθετη/κυρίαρχη συμπεριφορά ελέγχου. επίσης πολλά από Springer’s που δαγκώνουν χωρίς προειδοποίηση βαθιά και σκληρά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν μας κάνει να το κατατάξουμε ως “σύνδρομο οργής”

Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στη δουλειά εδώ από το να το χαρακτηρίζουμε απλώς ως «σύνδρομο» Παρόλο που η κριτική επιτροπή δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, τείνω να κάνω λάθος με τη γενετική και την έλλειψη πρώιμης κοινωνικοποίησης με πιθανές χημικές ανισορροπίες που εμπλέκονται και φυσικά ισχυρούς ιατρικούς λόγους που δεν θεραπεύονται.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την κυρίαρχη συμπεριφορά κοινωνική θέση και επιθετικότητα. Η κυριαρχία είναι σίγουρα ένας σχετικός όρος, όχι μια περιγραφή της ψυχής ενός σκύλου. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την απόρριψη ολόκληρου του κυρίαρχου / υποτακτικού παραδείγματος. Δεν συμφωνώ, καθώς αυτό αναιρεί το γεγονός ότι η κοινωνική θέση είναι εμφανής στα σκυλιά μας.

Σε κάποιο βαθμό συμπάσχω με όσους ισχυρίζονται ότι η λέξη κυριαρχία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον, ότι είναι ξεπερασμένη και ξεπερασμένη και άσχετη, αλλά το να συμπονώ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τα επιχειρήματά τους ή τη λογική τους.

Η πρόοδος στις επιστημονικές μελέτες έχει δείξει ότι η προηγούμενη βάση γνώσεών μας δεν μας έδινε την πλήρη εικόνα και βασίστηκε σε μελέτες που ήταν στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς και στη χειρότερη εντελώς εσφαλμένες στα ευρήματά τους. Το νέο κύμα εκπαίδευσης σε στυλ θετικής ενίσχυσης και τροποποίησης συμπεριφοράς αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικό και πιο ευγενικό από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Η έλευση της εκπαίδευσης με κλικ έχει αποδειχθεί μια αποκάλυψη σε πολλούς από τους σημερινούς εκπαιδευτές υπακοής και συμπεριφοράς. Το στυλ εκπαίδευσης που επέμενε ότι ο σκύλος πρέπει να είναι υποτελής και ότι η εκπαίδευση βάσει ανταμοιβής ή θεραπείας είναι δωροδοκία, ευτυχώς τώρα πεθαίνει, αν και υπάρχουν ακόμη μέρη και οργανισμοί που πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος εκπαίδευσης. Οι τρέχουσες τεχνικές εκπαίδευσης σκύλων επικεντρώνονται στην οικοδόμηση μιας σχέσης αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Ας μην επιτρέψουμε την πολιτική ορθότητα και τη σημασιολογία να εισχωρήσει στη συμπεριφορά ή την εκπαίδευση του σκύλου – ας είμαστε ρεαλιστές και ας δούμε τι έχουμε μπροστά μας. άλλοτε μια χαρά, άλλοτε πιεστικό και τολμώ να πω περιστασιακά «Κυρίαρχος».

Ανεξάρτητα, τους αγαπάμε όλους, ακόμα και με τις περίεργες, σύνθετες και εκνευριστικές ιδιοσυγκρασίες τους.

Video about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C

You can see more content about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C

If you have any questions about Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6425
Views: 25276685

Search keywords Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C

Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C
way Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C
tutorial Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C
Animal Thats Resembles A Beaver Starts With A C free
#Cocker #Rage #Syndrome

Source: https://ezinearticles.com/?Cocker-Rage-Syndrome&id=2219553

Có thể bạn quan tâm: