You are searching about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year, today we will share with you article about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year is useful to you.

Survival And Success Tips From Mexico’s Copper Canyon – How To Tell The Time With Your Hand

Ο Bear Grylls πρωταγωνίστησε πρόσφατα σε μια καθηλωτική σειρά τηλεοπτικών προγραμμάτων επιβίωσης. Παρουσίασε τη μεξικανική του περιπέτεια ως εξής:

“Είμαι ο Bear Grylls. Η πρόκληση μου είναι να επιβιώσω σε ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα φαραγγιών στον κόσμο – το Copper Canyon, Μεξικό. Είναι μια Μέκκα για πεζοπόρους και ορειβάτες, αλλά εκατοντάδες χάνονται κάθε χρόνο. Θα σας δείξω τις δεξιότητες που χρειάζονται για επιβιώσει εκεί».

Ο κυνικός θετός αδερφός μου άκουγε τα ενθουσιώδη σχόλιά μου σχετικά με τις δεξιότητες επιβίωσης του Bear. Του είπα πώς ο Bear χρησιμοποίησε τα φύκια για να βράσει στον ατμό μερικά ψάρια. Αυτό τράβηξε την προσοχή του καθώς είναι, ο ίδιος, ένας έμπειρος βαπόρι με ψάρια.

Αργότερα ρώτησε: “Γιατί ο Bear Grylls μαγειρεύει στον ατμό το φαγητό του;”

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Γιατί δεν αντέχει ψησταριές!»

Το διδακτορικό του σαφώς δεν πάει χαμένο! Στην πραγματικότητα, ο Bear τρώει συχνά το φαγητό του ωμό σε καταστάσεις επιβίωσης.

Επιστροφή στο Bear Grylls στο Μεξικό. Στέκεται ψηλά στο σύστημα προσγείωσης του ελικοπτέρου καθώς ετοιμάζεται να προσγειωθεί.

«Μπαίνω στο Copper Canyon του Μεξικού, 300 μίλια νότια των συνόρων των ΗΠΑ – εκατοντάδες βαθιά στριμμένα φαράγγια διασχίζουν αυτή την τεράστια έρημο.

“Είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο και χίλια πόδια βαθύτερο από το Γκραντ Κάνυον. Αυτό το μέρος είναι άγριο. Το τοπίο έχει παραμείνει ανέγγιχτο για αιώνες. Γι’ αυτό γίνεται γρήγορα ένα από τα πιο καυτά σημεία πεζοπορίας του Μεξικού.

“Πέρυσι, μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφτηκαν το Copper Canyon. Τμήματα του φαραγγιού είναι τόσο απομακρυσμένα που δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί. Χωρίς οδηγό, η απώλεια είναι σχεδόν εγγυημένη.

“Θα βάλω τον εαυτό μου στη θέση ενός χαμένου τουρίστα για να σας δείξω πώς να επιβιώσετε σε ένα μέρος σαν αυτό. Δεν υπάρχουν σημάδια ζωής εδώ κάτω, καθιστώντας την πείνα και την αφυδάτωση μεγάλη απειλή για όποιον έχει αποκλειστεί.”

Τον έπεσαν στην κορυφή ενός βράχου πάνω από εννιάμισι χιλιάδες πόδια ψηλά:

“Το μόνο που έχω μαζί μου είναι ένα μπουκάλι νερό, ένας πυριτόλιθος και ένα μαχαίρι. Ένα κινηματογραφικό συνεργείο μπορεί να με ακολουθήσει. Αισθάνομαι σαν την κορυφή του κόσμου. Κόβει την ανάσα. Είναι τεράστιο. Με κάνει να νιώθω πολύ μικρή εδώ Το να προσπαθήσω να περάσω μέσα από αυτό το τοπίο είναι μια τεράστια πρόκληση.

“Μπορώ να δω πάνω από 25 μίλια και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανθρώπινης δραστηριότητας. Έχω ένα σχέδιο, αλλά πρώτα πρέπει να πάρω τον προσανατολισμό μου”.

Ο Bear συνειδητοποίησε ότι οι όψεις του γκρεμού με επιπλέον βλάστηση πρέπει να είναι στραμμένες προς το βορρά, όπου θα δέχονταν λιγότερο ήλιο αλλά περισσότερη υγρασία. Μπορούσε πλέον να κινηθεί δυτικά με αυτοπεποίθηση.

Κατευθυνόταν σε ένα επικίνδυνο ταξίδι προς τον σιδηρόδρομο Chihuahua al Pacifico, γνωστό ως El Chepe. Διασχίζει το Copper Canyon για 400 μίλια από βορρά προς νότο.

Οι διαδρομές περνούν από 37 γέφυρες και μέσα από 86 σήραγγες. Ο σιδηρόδρομος χρειάστηκε σχεδόν 100 χρόνια για να κατασκευαστεί και ολοκληρώθηκε το 1961. Αποτελεί μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο και χρησιμοποιείται καθημερινά για μεταφορές. Η αρκούδα συνέχισε δυτικά προς το El Chepe:

“Είναι 24 βαθμοί αυτή τη στιγμή, αλλά σε αυτό το ύψος θα γίνει δραματικά πιο κρύο τη νύχτα. Πρέπει να κατέβω γρήγορα. Οι θερμοκρασίες θα πέφτουν στους μείον δέκα βαθμούς στην κορυφή, αλλά στο κάτω μέρος θα πρέπει να είναι 20 βαθμούς υψηλότερη.”

Αλλά αυτό είναι πάνω από ένα κατακόρυφο μίλι προς τα κάτω και θα χρειαζόταν ώρες για να φτάσει ακόμα κι αν ο Bear μπορούσε να βρει έναν τρόπο να κατέβει. Περπάτησε επικίνδυνα κοντά στην άκρη του γκρεμού, ώστε να μπορέσει να εντοπίσει μια πιθανή διαδρομή προς τα κάτω.

“Το να βρεις μια διαδρομή φαίνεται απλά αδύνατο. Ψάχνω, αυτό που λένε οι ορειβάτες, μια γραμμή αδυναμίας όπου τα βράχια διαβρώνονται. Αυτά σου δίνουν συχνά μια διαδρομή προς τα κάτω.”

Βρήκε μερικά χάλια κογιότ που δεν έτρωγε, αλλά που υποδήλωναν ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος κάτω, καθώς τα κογιότ δεν μπορούσαν να επιβιώσουν στην κορυφή όλη την ώρα.

Ο Bear βρήκε τελικά μια πιθανή διαδρομή που άξιζε τον κίνδυνο να σκαρφαλώσει προς τα κάτω. Η αναρρίχηση προς τα κάτω είναι πάντα πιο επικίνδυνη γιατί πρέπει να σκύψεις για να βρεις τα πόδια σου:

“Το κλειδί είναι να έχετε μια οδό διαφυγής πίσω αν δεν μπορείτε να κατεβείτε άλλο.”

Πιο κάτω η προεξοχή γινόταν πιο ακραία και ήταν πιο δύσκολο να δεις πού πήγαινε. Κάποια στιγμή ο Bear σχολίασε:

“Είμαι κολλημένος σε μια προεξοχή και υπάρχει μια πτώση πενήντα ποδιών μπροστά μου και δεν υπάρχει δρόμος προς τα κάτω. Η μόνη μου επιλογή είναι να ανέβω ξανά και να αντιμετωπίσω μια παγωμένη νύχτα στην κορυφή.”

Ωστόσο, εντόπισε μια άλλη διαδρομή προς τα κάτω στα δεξιά του, αν μπορούσε να πηδήξει σε μια απότομη ρεματιά πλάτους οκτώ πόδια. Έκανε το άλμα και βρήκε κάποιο διαχειρίσιμο έδαφος σε περίπου 7000 πόδια.

Η θερμοκρασία ανέβαινε δύο βαθμούς για κάθε χίλια πόδια που κατέβαινε. Χρειαζόταν όμως να βρει καταφύγιο και να μάθει πόσος χρόνος του είχε απομείνει για να το βρει.

Χρησιμοποίησε το χέρι του ως ρολόι τεντώνοντας το δεξί του χέρι προς τον ήλιο σε όλο το μήκος. Έσκυψε το δεξί του χέρι προς τα αριστερά με την παλάμη του στραμμένη προς τον ήλιο. Μέτρησε τέσσερα δάχτυλα από το κάτω χείλος του ήλιου προς τον ορίζοντα.

Έπειτα έπρεπε να μετακινήσει το χέρι του άλλα χέρια του σε πλάτος προς τα κάτω και να μετρήσει άλλα τέσσερα δάχτυλα για να φτάσει στον ορίζοντα, δηλαδή οκτώ δάχτυλα συνολικά.

Κάθε δάχτυλο στάθηκε για δεκαπέντε λεπτά, οπότε είχε περίπου δύο ώρες για να βρει καταφύγιο.

Συνάντησε έναν ανυποψίαστο σκορπιό τον οποίο έτρωγε ζωντανό για την πρωτεΐνη του αφού έκοψε την άκρη της ουράς που περιελάμβανε το δηλητήριο και το τσίμπημα:

«Έχει γεύση σαν τυρί που κάθεται για περίπου τρεις εβδομάδες, αλλά χειρότερα».

Ήταν στην ευχάριστη θέση να βρει μια κατάλληλη σπηλιά για να κοιμηθεί. Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν κάποτε αυτές τις σπηλιές αλλά τα τελευταία 400 χρόνια χρησιμοποιήθηκαν από τους Ινδιάνους Raramuri.

Οι Ινδοί Raramuri ή «Foot Runner» ζουν στο Copper Canyon. Κατέφυγαν εκεί τον 16ο αιώνα για να γλιτώσουν από τους Ισπανούς Conquistadores.

Έφτιαξε ένα πριόνι φωτιάς για να δημιουργήσει μια χόβολη και να ανάψει μια φωτιά: «Τώρα μπορώ να καθίσω και να δω τον ήλιο να δύει γνωρίζοντας ότι απόψε πρέπει να είμαι ζεστός»

Η σπηλιά του έδωσε έναν καλό ύπνο και ξυπνούσε στις 6.30 με τον ήλιο. Για να πάρει τον ρουλεμάν του, έτριψε λίγο σύρμα στα μαλλιά του και το έβαλε σε ένα φύλλο σε λίγο νερό από το μπουκάλι του με νερό. Το φύλλο γύρισε προς τον μαγνητικό Βορρά.

Δεν είχε δει τον ήλιο να ανατέλλει, οπότε ήξερε ότι η Ανατολή ήταν πίσω από τη σπηλιά του. Ο West ήταν πλέον εμφανής, αλλά το πρωινό του ήταν λιγότερο.

Οι Raramuri μερικές φορές κατέφευγαν στο να τρώνε βράχο και λάσπη. Θα τους έδινε απαραίτητα μέταλλα. Ως συνήθως, ο Bear ήταν έτοιμος να φάει ό,τι προσφερόταν:

“Δεν έχω ξαναφάει πολύ ροκ! Έχει γεύση σαν μια χούφτα αλεύρι ανακατεμένο με άμμο.”

Ακολούθησε ένα μονοπάτι κάτω στον πυθμένα του φαραγγιού όπου βρήκε μερικές φρέσκες πηγές όπου μπορούσε να πιει το φυσικά φιλτραρισμένο νερό χωρίς να το βράσει.

Στη συνέχεια συνάντησε καταρράκτη εκατό ποδιών. Αποφάσισε να σκαρφαλώσει από κάποια κοντινά αλλά ασταθή δέντρα. Έπρεπε να κρατήσει το κέντρο ισορροπίας του κοντά στο δέντρο. όσο πιο έξω γέρνεις τόσο περισσότερο ταλαντεύεται το δέντρο:

“Αυτό που θέλω να προσέξω είναι τα νεκρά κλαδιά. Καθώς κατεβαίνω τα κλαδιά γίνονται πιο χοντρά και το δέντρο πιο σταθερό. Τώρα μπορώ να κινηθώ γρήγορα.”

Πέρα από τον καταρράκτη τα τείχη του φαραγγιού γίνονται διάφανα και δεν υπάρχει διέξοδος. Σχεδόν σαράντα ίντσες βροχής θα μπορούσαν να πέσουν σε μια μέρα εδώ και οι τοίχοι θα διοχέτευαν αυτή τη μάζα νερού κατευθείαν στο ποτάμι:

“Οι ξαφνικές πλημμύρες είναι μια πραγματική απειλή… Η βροχή μπορεί να πέσει τριάντα μίλια μακριά. Ένας τοίχος νερού 15 ποδιών γεμάτος ογκόλιθους και δέντρα θα βροντούσε κατάντη με εξήντα μίλια την ώρα και θα χτυπούσε με ελάχιστη προειδοποίηση.”

«Πρέπει να συνεχίσεις να ακούς και αν νιώθεις ότι το έδαφος αρχίζει να τρέμει, κατευθυνθείτε αμέσως προς το ψηλό έδαφος».

Πριν από μερικά χρόνια, ένας άνδρας, συνοδευόμενος από τον γιο και την ανιψιά του, ψάρευε εκεί κοντά όταν τους έπληξε μια ξαφνική πλημμύρα. Κατάφερε να τραβήξει τον γιο του σε ασφάλεια, αλλά, όταν γύρισε να αρπάξει την ανιψιά του, εκείνη είχε φύγει και δεν τον ξαναείδε ποτέ.

Ο Bear μετακόμισε τώρα σε ένα άλλο φαράγγι που οδηγούσε στα δυτικά καθώς το φαράγγι στο οποίο βρισκόταν είχε στρίψει νότια:

«Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της επιβίωσης είναι να παραμείνετε σε εγρήγορση και να συνεχίσετε να αξιοποιείτε στο έπακρο τις ευκαιρίες».

Ο εντοπισμός του νέου φαραγγιού του έσωσε μέρες περπάτημα. Σύντομα αξιοποίησε στο έπακρο μια άλλη ευκαιρία – μερικά ψάρια σε ένα ρυάκι:

“Γράψτε πρώτα το ρέμα κατάντη, όπου τα ψάρια δεν θα σας δουν. Στη συνέχεια, κάντε φράγμα ανάντη. Χτυπήστε τα με ένα ραβδί. Ακόμα κι αν χάσετε, θα τα ζαλίσετε. Όλα τα ψάρια του γλυκού νερού μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, αλλά να αφαιρέσετε κάθε ψάρι μήκους άνω των τριών ιντσών.”

Τα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνη που χτίζει μυς και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αρκούδα έφαγε το ψάρι ωμό – στυλ σούσι.

Τώρα έφτασε σε μια σειρά από καταρράκτες. Αυτά μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνα λόγω των βράχων που κρύβονται από τον ταραχώδη αφρό. Ο Bear αποφάσισε να πηδήξει από την κορυφή ενός καταρράκτη για να δείξει πώς μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Πρώτα μέτρησε το βάθος της πισίνας στο κάτω μέρος του καταρράκτη με ένα μικρό βράχο και σχοινί φτιαγμένο από φύλλα yukka πριν πηδήξει έξω από τον αφρό με τα πόδια του ενωμένα.

Όταν ανέβηκε, έβγαλε τιρμπουσόν από το ρεύμα, δηλαδή χάιδεψε πίσω στα αριστερά του καθώς στριφογύριζε γύρω-γύρω μέχρι να φτάσει στη στεριά.

Ξάπλωσε ανάμεσα σε δύο φωτιές εκείνο το βράδυ για να ζεσταθεί. Οι Raramuri αποκαλούν αυτό το είδος στήσιμο μια κουβέρτα καπνού. Τα χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν όταν δεν υπήρχαν σπηλιές τριγύρω.

Μέσα σε είκοσι λεπτά από τη στιγμή που βρισκόταν στο κρύο ποτάμι, ο Bear ήταν ζεστός αν και ανέπνευσε μια ανθυγιεινή ποσότητα καπνού από τις δύο φωτιές τη νύχτα.

Ήταν τώρα η τρίτη μέρα του Bear στο Copper Canyon. Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι αποφλοιωμένου κάκτου για να προσελκύσει λάσπη και λάσπη από το νερό του ποταμού του πριν το βράσει για πέντε λεπτά.

Συνέχισε δυτικά αλλά έπρεπε να βγει από το φαράγγι του που τώρα έσκυβε προς τα βόρεια. Εντόπισε μια βαθιά τομή στον βράχο που θα μπορούσε να αναρριχηθεί. Ο πατέρας του του έλεγε πάντα:

«Δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις πόσο απότομο είναι κάτι μέχρι να τρίψεις τη μύτη με αυτό».

Έκανε μια αναρρίχηση καμινάδας. Σφηνώστε τον εαυτό σας και μετά τοποθετήστε ένα πόδι σε κάθε τοίχο και χρησιμοποιήστε αντίθετες δυνάμεις για να σηκωθείτε με τη δύναμη των ποδιών σας. Στην κορυφή είδε το φως της ημέρας και στριμώχτηκε.

Το τοπίο τώρα ήταν σχεδόν επίπεδο και του επέτρεψε να συνεχίσει να πηγαίνει δυτικά.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Raramuri κυνηγάει είναι να κυνηγάει ζώα σε τεράστιες αποστάσεις. Ένα ελάφι θα τρέχει και θα τρέχει και μετά θα κουράζεται και το Raramuri θα είναι αρκετά κοντά για να πετάξει πέτρες και να το σκοτώσει.

Το τρέξιμο ήταν πάντα ένα βασικό μέρος της κουλτούρας Raramuri γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να κυκλοφορούν. Λέγεται ότι ο Raramuri μπορούσε να τρέξει 70 μίλια την ημέρα και ακόμη και 170 μίλια χωρίς να σταματήσει.

Ο Bear βρήκε και έφαγε μια προνύμφη σκαθαριού που περιείχε καλή πρωτεΐνη και την οποία δεν χρειάστηκε να διώξει. Έμοιαζε με μια έκρηξη γουρούνι στο στόμα του:

«Τώρα νυχτώνει και φαίνεται ότι μπορεί να είμαι εδώ για άλλη μια νύχτα».

Αλλά τώρα είδε κίνηση μπροστά. Πάνω από το λόφο ήταν μερικοί άνθρωποι. Τα έντονα χρωματιστά ρούχα τους έδειχναν ότι ήταν Raramuri. Ο Bear σχολίασε την περιπέτειά του:

«Το Copper Canyon είναι μια απέραντη και τρομακτική ερημιά που πρέπει να χαθεί και με αφήνει με μια αίσθηση δέους για τους ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν και να επιβιώνουν εδώ και να το αποκαλούν σπίτι τους».

Πολλά μαθήματα επιβίωσης και επιτυχίας μπορούν να ληφθούν από το επεισόδιο του Copper Canyon:

Έχετε ένα σχέδιο και ένα όραμα για το πού πηγαίνετε.

Να είστε έτοιμοι για μια τεράστια πρόκληση και μην αφήσετε τα εμπόδια να σας εκφοβίσουν.

Μάθετε από τις κατακτητικές πεποιθήσεις των Conquistadores αλλά όχι από τους στόχους και τις μεθόδους τους.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των ανθρώπων που προσπαθείτε να βοηθήσετε. Σκεφτείτε τα προβλήματά τους και δώστε λύσεις. Ο Bear φαντάστηκε ότι ήταν ένας χαμένος τουρίστας.

Να έχετε τον προσανατολισμό σας ανά πάσα στιγμή, ώστε να γνωρίζετε εάν είστε στο σωστό δρόμο.

Εάν δεν έχετε δεξιότητες πλοήγησης, πληρώστε έναν οδηγό ή μέντορα που θα σας δείξει το δρόμο αυτοπροσώπως.

Έχετε πάντα μια οδό διαφυγής – μην ρισκάρετε τη ζωή σας ή οτιδήποτε δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε.

Κινηθείτε γρήγορα όταν μπορείτε.

Βρείτε εναλλακτικές αντί να τα παρατήσετε. Αν χρειάζεσαι πρωτεΐνη, φάε έναν σκορπιό ακόμα κι αν η σκέψη αυτή σε τρομάζει. Εάν χρειάζεστε ένα ρολόι, χρησιμοποιήστε το χέρι σας.

Κάντε την υγεία και την ασφάλεια προτεραιότητά σας. Βράστε ή φιλτράρετε το νερό και ακούστε τις πλημμύρες. Να είστε ενήμεροι ανά πάσα στιγμή.

Κοίτα πριν πηδήξεις! Δείτε τι υπάρχει κάτω από τον αφρό.

Ελάτε από κοντά για να μάθετε τι εμπλέκεται σε οποιοδήποτε ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Θυμηθείτε τις συμβουλές των γονιών σας.

Εκτιμήστε την ομορφιά του περιβάλλοντός σας.

Μάθετε θάρρος και αντοχή από τους Raramuri.

Μάθετε όραμα και επιμονή από τους κατασκευαστές του El Chepe.

Video about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year

You can see more content about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year

If you have any questions about Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9320
Views: 29301480

Search keywords Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year

Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year
way Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year
tutorial Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year
Animal That Would Jumps Off A Cliff Every Year free
#Survival #Success #Tips #Mexicos #Copper #Canyon #Time #Hand

Source: https://ezinearticles.com/?Survival-And-Success-Tips-From-Mexicos-Copper-Canyon—How-To-Tell-The-Time-With-Your-Hand&id=544376

Có thể bạn quan tâm: