You are searching about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects, today we will share with you article about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Use High Pitched Voice To See Objects is useful to you.

Beginning Your Speech: 35 Seconds to Survive a Gator

Πόσο καιρό σας παίρνει για να αυξήσετε το μέγεθος κάποιου την πρώτη φορά που τον συναντάτε; Παίρνετε μια γεύση για τον τύπο του ατόμου που είναι στις πρώτες λίγες προτάσεις της συνομιλίας τους; Εάν το κάνετε, είστε απολύτως φυσιολογικοί. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτές οι απότομες κρίσεις σας κάνουν να έχετε γνώμη, ίσως και να έχετε κακή διάθεση. Δεν είναι αλήθεια! Αντιθέτως, είναι σκληρή ενσύρματη βιολογία! Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη ζωή σας.

Πες τι?

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα πολύπλοκο όργανο που λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Η υψηλή εγκεφαλική λειτουργία εμφανίζεται στον νεοφλοιό. Η κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και η κοινή σκέψη εμφανίζονται στον εγκέφαλο των θηλαστικών. και αυτοματοποιημένες λειτουργίες συμβαίνουν στο μέρος του εγκεφάλου που είναι πάντα ενήμερο – τον εγκέφαλο των ερπετών. Η τάση μας να κάνουμε αρχικές εκτιμήσεις κινδύνου και κινδύνου εμφανίζεται στον Ερπετοειδές Εγκέφαλο (RB). Το να γνωρίζουμε αυτό είναι σημαντικό γιατί αυτό το τμήμα του εγκεφάλου (χωρίς να το γνωρίζουμε ή να το σκεφτόμαστε), παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον μας, αναζητώντας τον κίνδυνο. Κίνδυνος για την υγεία μας. Κίνδυνος για την ευημερία μας. Κίνδυνος για την ευημερία μας.

Δεν το πιστεύετε; Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτό. Θυμάστε μια στιγμή στη ζωή σας που κάποιος σας κοίταξε κατάματα και σας είπε ψέματα; Θυμάστε να γνωρίζετε ότι το άτομο έλεγε ψέματα; Μάλλον δεν σκέφτηκες γιατί νόμιζες ότι έλεγαν ψέματα, απλώς ένιωσες κάπου στο μυαλό σου ότι αυτά που έλεγαν δεν ήταν αλήθεια. Ή ίσως ήταν μια στιγμή που περπατούσες και εντελώς από το πουθενά ένιωθες κίνδυνο. Οι τρίχες σου σηκώθηκαν. Το δέρμα σου σερνόταν από ανησυχία. Και στις δύο περιπτώσεις, το RB σας έκανε να συνειδητοποιήσετε τον κίνδυνο.

Τώρα μπορεί να σκέφτεστε, “καλά … φυσικά οι άνθρωποι είχαν αυτές τις εμπειρίες, αλλά τι σχέση έχει αυτό με τις πρώτες εντυπώσεις;”

Κάθε φορά που συναντάτε κάποιον, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνολογίας, το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι μια σάρωση από το RB σας. Περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το άτομο και καταχωρεί μια προειδοποίηση κινδύνου στο υπόλοιπο σώμα σας. Εάν η αξιολόγηση της απειλής είναι χαμηλή, τότε τα πράγματα προχωρούν κανονικά. Ωστόσο, εάν υπάρχουν δείκτες απειλής που γίνονται αντιληπτοί από το RB, τότε τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Το RB απελευθερώνει αδρεναλίνη στο σύστημά σας για να σας βάλει σε μια βάση γρήγορης απόκρισης. Χρειάζεται περισσότερο αίμα, έτσι η καρδιά σας αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα για να προετοιμαστεί για δράση. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα άλλα δύο τρίτα του εγκεφάλου σας μπορεί να έχουν άγνοια, έως ότου ο εγκέφαλος των θηλαστικών (MB) αρχίσει να λαμβάνει μηνύματα από τον RB ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν συμβεί αυτό, ο Neo-Cortex (NC) μπορεί να ξεκινήσει πιο εκτεταμένη ανάλυση πληροφοριών.

Το RB είναι ενσύρματο. Ωστόσο, μπορείτε να το συνδέσετε και να κερδίσετε ένα προσωπικό πλεονέκτημα. Ένας από τους λόγους που οι αρχές επιβολής του νόμου, οι πυροσβέστες και οι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν είναι ότι όλες οι δεξιότητές τους προγραμματίζονται στο RB. Είναι ένα φαινόμενο της ανθρώπινης ύπαρξης ότι όταν ο εγκέφαλος είναι πιεσμένος διακόπτει τις ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες, με αποτέλεσμα το σώμα να βασίζεται στις αυτοματοποιημένες λειτουργίες RB. Σε ακραίες καταστάσεις, έχετε την απάντηση «πάλη ή φυγή». Οι πυροσβέστες πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το ένστικτο «μάχης ή φυγής» με δράση – και η εκπαίδευσή τους το κάνει αυτό. Αυτή η προγραμματισμένη εκπαίδευση που βρίσκεται στο RB αναλαμβάνει και αυτοί οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης λειτουργούν με αυτόματη απόκριση που είναι προγραμματισμένη εκ των προτέρων.

Λοιπόν τώρα πιθανότατα σκέφτεστε, «Με τι σχέση έχουν όλα αυτά Τριάντα πέντε δευτερόλεπτα για να επιβιώσετε από έναν Gator;”

Έχει να κάνει με τα τριάντα πέντε δευτερόλεπτα! Όταν στέκεστε μπροστά σε ένα κοινό, οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τη βασική δομή ομιλίας που περιλαμβάνει μια εισαγωγή, το σώμα και το συμπέρασμα. Σκεφτείτε το κοινό σας ως μια ποικιλία από ερπετά, γιατί στα πρώτα τριάντα πέντε δευτερόλεπτα, σαρώνεστε. Κάθε εγκέφαλος ερπετών στο ακροατήριο διενεργεί αξιολόγηση κινδύνου. Το πώς συμπεριφέρονται η φωνή και το σώμα σας σε αυτά τα πρώτα τριάντα πέντε δευτερόλεπτα καθορίζει αν πρόκειται να εστιάσουν την προσοχή σε εσάς ή να σας θεωρήσουν σαν βουητό. Το κοινό μερικές φορές κερδίζεται ή χάνεται σε αυτά τα πρώτα τριάντα πέντε δευτερόλεπτα: περίπου εβδομήντα πέντε λέξεις.

Χάνονται όταν το RB λέει στο MB ότι δεν χρειάζεται να δώσει μεγάλη προσοχή και στον Neo-cortex ότι η στενή ανάλυση δεν είναι απαραίτητη – γιατί είσαι βαρετός, βουίζεις και τίποτα το ασυνήθιστο. Τώρα, κάποια στιγμή αργότερα στην ομιλία σας, μπορείτε να κάνετε ή να πείτε κάτι που θα προκαλέσει άνοδο στο RB και στη συνέχεια στα MB και NC, αλλά σε μια σύντομη ομιλία, είναι συχνά πολύ αργά για να επηρεάσετε το κοινό.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να δεσμεύσετε το RB και να εκμεταλλευτείτε τα πρώτα τριάντα πέντε δευτερόλεπτα, ώστε να τραβήξετε την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού από την αρχή;

Τίτλος

Ο τίτλος είναι το πιο παραγνωρισμένο στοιχείο κάθε ομιλίας. Το συμπεριλαμβάνω σε αυτή τη συζήτηση των εισαγωγών γιατί ο τίτλος της ομιλίας σας αναφέρεται πάντα πριν ξεκινήσει η ομιλία σας. Ο τίτλος σας είναι το μέρος της ομιλίας σας που εκφωνεί κάποιος άλλος και δεν χρεώνεται στον χρόνο ομιλίας σας. Είναι επίσης η πρώτη σας ευκαιρία για χιούμορ, ενδιαφέρον ή προσμονή.

Πολύ λίγη προσπάθεια δαπανάται για τη συγγραφή του τίτλου. Τις περισσότερες φορές ο τίτλος χτυπιέται τυχαία στην ομιλία την τελευταία στιγμή. Ή ακόμα και όταν έχει σχεδιαστεί ένας τίτλος, ο ομιλητής δεν έχει αρκετή παρουσία για να κάνει πρόβα με τον εισηγητή πώς θα δοθεί ο τίτλος.

Η εξάσκηση στην προφορά του τίτλου και στην κλίση της φωνής με τον εισαγωγέα είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εισαγωγής σας. Ένας τίτλος που προφέρεται λάθος είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Εάν ο εισηγητής σας προφέρει λάθος τον τίτλο της ομιλίας σας, το κοινό μπορεί να μπερδευτεί. Σε μια σύντομη ομιλία, πόσο μάλλον σε μια εισαγωγή τριάντα πέντε δευτερολέπτων, δεν έχετε την πολυτέλεια να παραπλανήσετε το κοινό με έναν αδύναμο ή εσφαλμένο τίτλο. Δοκιμάστε αυτούς τους τίτλους: “Ka-ching”, “Lessons from Fat Dad” ή “Ouch”. Αυτοί οι τίτλοι από τρεις ομιλίες στο πρωτάθλημα Παγκόσμιου Πρωταθλητή Δημόσιας Ομιλίας ήταν όλοι προκαταρκτικοί για δυναμικές, συναρπαστικές ομιλίες. Μην παραβλέπετε έναν ενδιαφέρον και σαγηνευτικό τίτλο.

Σιωπή

Οι σπουδαίοι ομιλητές ξεκινούν σιωπηλά για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα, κοιτάζοντας συνεχώς το κοινό τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν είναι μικρά σε ανάστημα ή έχουν φωνή εβδομάδας. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Αβραάμ Λίνκολν είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα από τον Δυτικό Πολιτισμό. Τα δύο πρώτα είναι παραδείγματα μικρού αναστήματος. Ο τρίτος, ο Λίνκολν, είχε μια τσιριχτή ψηλή φωνή.

Το να στέκεσαι σιωπηλός και να ερευνάς το κοινό τραβάει την προσοχή του Ερπετοειδούς Εγκεφάλου. Δεν ξέρει τι πρόκειται να κάνετε ή να πείτε. Γίνεται επιφυλακτικό. Όσο περισσότερο στέκεστε κοιτάζοντας το κοινό, τόσο πιο ήσυχο γίνεται, προβλέποντας τι πρόκειται να συμβεί. Κάποιοι αναρωτιούνται αν ξεχάσατε την ομιλία σας. Κάποιοι περιμένουν κάτι απροσδόκητο. Όπως και να έχει, αρχίζουν να προσέχουν. Η παύση πριν ξεκινήσετε σας επιτρέπει επίσης να αποκτήσετε την ψυχραιμία σας. Αυτό που κερδίζετε είναι η μεγάλη προσοχή του κοινού σας και η προσμονή ότι οι πρώτες σας λέξεις είναι σημαντικές. Το κοινό αναγνωρίζει επίσης ότι είστε ένας ομιλητής με αυτοπεποίθηση.

Μιλήστε όπως κάθε λέξη που χρησιμοποιείτε κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια

Σε τριάντα πέντε δευτερόλεπτα, αν μιλάτε με τις κανονικές εκατόν είκοσι πέντε λέξεις το λεπτό, θα μιλήσετε λίγο λιγότερο από εβδομήντα πέντε λέξεις ή εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Πιστεύετε ότι πρέπει να ξοδεύετε τα χρήματα με σύνεση και να μετράτε κάθε λέξη; Το μικρότερο παιδί μου θα απαντούσε σε αυτό με την πεμπτουσία: «Μα!»

Μην σπαταλάς τα πρώτα εβδομήντα πέντε πολύτιμα λέγοντας πόσο καλό είναι να είσαι εδώ απόψε — δεν είναι, και κανείς δεν σε πιστεύει ούτως ή άλλως. Αντ ‘αυτού, ψιθυρίστε ή βροντο, τραγουδήστε ή φωνάξτε, μιλήστε με μετρημένο ρυθμό ή γρήγορη φωτιά, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, απευθυνθείτε στον εγκέφαλο των ερπετών και προσκαλέστε τον υπόλοιπο εγκέφαλό τους να έρθει μαζί!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επεξεργαστεί 7.200 εικόνες ανά λεπτό και 600 λέξεις το λεπτό. Εφόσον πρόκειται να πείτε μόνο 75 λέξεις σε τριάντα πέντε δευτερόλεπτα, τι θα κάνετε για να καλύψετε το έλλειμμα των 525 λέξεων μεταξύ της ομιλίας σας και της ακρόασης μου; Θα αξιοποιήσετε τις 4.200 εικόνες που θα μπορούσα να επεξεργαστώ σε τριάντα πέντε δευτερόλεπτα; Εάν η εισαγωγή σας αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την πλήρη ικανότητα του εγκεφάλου μου σε ένα κοινό περίπου εκατό, μόλις έχετε σπαταλήσει μισό εκατομμύριο εικόνες. Παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάτε ότι κάθε μία από αυτές τις εικόνες (εικόνες) αξίζει όσο χίλιες λέξεις: περίπου πεντακόσια εκατομμύρια λέξεις. Τι σπατάλη! Παίρνεις την εικόνα;

Εισαγωγή Νο 1:

Ακούστε, κατανοήστε και εκτιμήστε τα παιδιά μας. Αυτά είναι τρία σημαντικά μαθήματα που μου δίδαξαν οι καθηγητές μου στο κολέγιο δασκάλων. Είπαν ότι πρέπει να αγαπάμε τους μαθητές μας σαν να είναι δικοί μας. Δίδασκα για 16 χρόνια και νόμιζα ότι ήξερα όλα όσα έπρεπε να γνωρίζω για τη διδασκαλία μέχρι που ένας πολύ ιδιαίτερος μαθητής μου έδειξε την αληθινή δύναμη αυτών των λέξεων. (64 λέξεις)

Εισαγωγή Νούμερο δύο:

Μερικοί άνθρωποι δεν αγαπιούνται καθόλου!

Είναι αγκαθωτοί σαν σκαντζόχοιροι και τρυφεροί σαν ταραντούλα.

Εμείς οι δάσκαλοι είμαστε εκπαιδευμένοι δαμαστές των ταραγμένων και ακραίων. (28 λέξεις)

Και τα δύο αυτά παραδείγματα αποτελούν εισαγωγή στην ίδια ομιλία. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε αυτά και πείτε μου ποια δημιουργεί περισσότερες οπτικές εικόνες στο κεφάλι σας; Τι κορυφώνει το ενδιαφέρον σας και σας ωθεί να ακούσετε περισσότερο την ομιλία; Ποια εισαγωγή κάνει την καλύτερη οικονομική χρήση αυτών των λέξεων εκατομμυρίων δολαρίων;

Η εισαγωγή νούμερο ένα απαγγέλλει πληροφορίες που πρέπει να λάβει υπόψη το κοινό και σας λέει ότι ο ομιλητής πρόκειται να μιλήσει για τις διδακτικές του εμπειρίες που αφορούν έναν μαθητή που του δίδαξε ένα μάθημα. Είναι μια διδακτική προσέγγιση σε μια εισαγωγή. Πολύ συχνά, αυτή η «επαγγελματική» προσέγγιση που χρησιμοποιείται από στελέχη στον επιχειρηματικό κόσμο, όπου οι λέξεις μετρούν ως δολάρια. Ξύπνα! Δεν είναι επαγγελματικό – είναι βαρετό.

Η δεύτερη εισαγωγή έχει διαφορετική τακτική. «Ξέρεις κάποιον που δεν είναι αγαπητός;» Είναι δυνατόν όταν ο ομιλητής είπε, “μερικοί άνθρωποι δεν αγαπούν”, να σκεφτήκατε ένα συγκεκριμένο άτομο; Δημιουργείται μια εικόνα και γίνεται μια σύνδεση.

Η δεύτερη πρόταση αποτελείται από δύο παρομοιώσειςΓραμμένο σε αντίθεση μεταξύ τους και περιέχουν και τα δύο παρήχηση: «αγκαθωτός σαν χοιρινός» και «τρυφερός σαν ταραντούλα». Είδατε τις εικόνες αυτών των δύο πλασμάτων; Ίσως αναφέρεστε στο άτομο που θεωρούσατε μη αγαπητό και συμφωνείτε ότι ήταν μια τέλεια περιγραφή του ατόμου; Ίσως το κάνατε ή ίσως όχι – ο εγκέφαλός σας έχει την ικανότητα να το πετύχει.

Η αλλοίωση είναι ένας άλλος τρόπος για να έχετε αντίκτυπο. Η τελευταία πρόταση συνδυάζει μια κατασκευή ομιλίας του παρήχηση και ένα μεταφορική έννοια. Η αλλοίωση αποτελείται από τις λέξεις της πρότασης που αρχίζουν με “t”: δάσκαλοι, εκπαιδευμένοι, δαμαστές, προβληματισμένοι και τρελοί. Η μεταφορά εντοπίζεται στην απόδοση των δασκάλων ως «δαμαστών» ζώων και στην απόδοση στους μαθητές ότι είναι προβληματικοί και ακραιφνείς. Η δεύτερη εισαγωγή αγγίζει την ικανότητα απεικόνισης του εγκεφάλου και την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται περισσότερες έννοιες λέξεων από αυτές που μπορεί να μιλήσει ένα άτομο σε τριάντα πέντε δευτερόλεπτα.

Οι υπέροχες εισαγωγές φτάνουν στην ουσία. Δεν μας λένε το σκοπό, επιτρέπουν στο κοινό να βιώσει το θέμα. Μην κουράζετε το κοινό. Αντίθετα, δελεάστε τους να βιώσουν το θέμα. Πειράξτε μας λίγο με νοητικές εικόνες και λογοπαίγνια. Τραβήξτε την προσοχή του πολύπλοκου εγκεφάλου μας και εστιάστε την προσοχή μας στην επόμενη λέξη ή πρόταση σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρησιμοποιήσετε κατασκευές ομιλίας που έχουν ισχυρές αισθησιακές ικανότητες για να θέσουν σε δράση τον πολυεπίπεδο εγκέφαλό μας. Σαν κραυγή, τραβούν την προσοχή του εγκεφάλου.

ο ΚΡΑΥΓΗ οι κατασκευές είναι: παρομοίωση, αντίθεση, ομοιοκαταληξία, ηχώ, αλλοίωση και μεταφορά. Η χρήση αυτών των γλωσσικών κατασκευών θα ενδιαφέρει τον εγκέφαλο πολλαπλών επιπέδων αρκετά ώστε να ξεκινήσει καλά η ομιλία σας. Χρησιμοποιήστε τα καθώς γράφετε την επόμενη εισαγωγή σας.

Πρώτες εντυπώσεις . . . . Η εισαγωγή είναι κάτι περισσότερο από τις κοινοτοπίες του “Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα”. Τα στοιχεία μιας αποτελεσματικής και ισχυρής εισαγωγής είναι τα εξής: Τίτλος, Σιωπή, Επένδυση Εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων δολαρίων και SCREAM.

Όταν κάνετε μια σύντομη ομιλία, κάθε λέξη πρέπει να μετράει! Επιλέξτε λέξεις που θέτουν το RB σε επιφυλακή και τραβήξτε την προσοχή του κοινού σας. Χρησιμοποιήστε τις στρατηγικές SCREAM για να ξυπνήσετε τον πολυεπίπεδο εγκέφαλο. Μην παραβλέπετε τη δύναμη του τίτλου σας και βεβαιωθείτε ότι ο εισηγητής σας τον προφέρει σωστά.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές στην αμέσως επόμενη ομιλία σας και θα κάνετε τα ερπετά να καθίσουν όρθια και να προσέξουν ότι σερβίρεται το δείπνο!

Video about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects

You can see more content about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects

If you have any questions about Animal That Use High Pitched Voice To See Objects, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Use High Pitched Voice To See Objects was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Use High Pitched Voice To See Objects helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Use High Pitched Voice To See Objects

Rate: 4-5 stars
Ratings: 7500
Views: 58645454

Search keywords Animal That Use High Pitched Voice To See Objects

Animal That Use High Pitched Voice To See Objects
way Animal That Use High Pitched Voice To See Objects
tutorial Animal That Use High Pitched Voice To See Objects
Animal That Use High Pitched Voice To See Objects free
#Beginning #Speech #Seconds #Survive #Gator

Source: https://ezinearticles.com/?Beginning-Your-Speech:-35-Seconds-to-Survive-a-Gator&id=439028

Có thể bạn quan tâm: