You are searching about Animal That Starts With The Letter W In Spanish, today we will share with you article about Animal That Starts With The Letter W In Spanish was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Starts With The Letter W In Spanish is useful to you.

Animal Advocate Calls Blind Guide Dog Users Cruel & Unfit, PETA, Off-Base Or Playing to Public Fear?

«Είμαστε αντίθετοι με τα περισσότερα προγράμματα που βλέπουν τα σκυλιά», λέει η Ντάφνα Ναχμίνοβιτς, αντιπρόεδρος για τις έρευνες σκληρότητας για τους ανθρώπους για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA), σε μια συνέντευξη στις 10 Ιανουαρίου στο «LA Unleashed» των LA Times.

Οι αντιρρήσεις του Nachminovitch υπερβαίνουν την απέχθεια της PETA για τα προγράμματα αναπαραγωγής. «Κρατούνται σε ιμάντες σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, απαγορεύεται στους ανθρώπους να τα χαϊδεύουν ή να παίζουν μαζί τους και δεν μπορούν να τρέξουν και να αλληλεπιδράσουν με άλλα σκυλιά». Η PETA ισχυρίζεται επίσης ότι τα σχολεία αναγκάζουν τους τυφλούς να επιστρέψουν τους συνταξιούχους σκύλους τους.

Ο Nachminovitch αμφιβάλλει για την ικανότητα των περισσότερων τυφλών να φροντίζουν τα ζώα τους, “Ένας κωφός μπορεί να δει εάν ένας σκύλος έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα όπως αίμα στα ούρα του, ένας τυφλός που ζει μόνος δεν μπορεί.” Η λύση του PETA θα επαναφέρει τους τυφλούς σε ζωές εξάρτησης. «Η ανθρώπινη κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους τυφλούς και να δώσει ένα διάλειμμα στα σκυλιά.

Αγανακτισμένοι χειριστές σκύλων-οδηγών και εκτροφείς κουταβιών από πολλά σχολεία σχολίασαν στο latimes.com διαψεύδοντας κάθε σημείο. Επιστολές προς τον αρχισυντάκτη και κομμάτια Op-Ed υποβλήθηκαν στους Los Angeles Times. Μερικοί άνθρωποι, όπως η κλινική υπνοθεραπεύτρια, επαγγελματίας μουσικός και ομιλήτρια από την Τάμπα, Marion Gwizdala, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Χρηστών Σκύλων-Οδηγών (NAGDU), έγραψαν απευθείας στον Nachminovitch.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως τυφλοί”, γράφει η Gwizdala, η οποία είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας και είναι στην πράξη από το 1996, “είναι η παρανόηση και η έλλειψη πληροφόρησης. Είναι ατυχές που επιλέγετε να δημοσιεύσετε το μύθοι που δημιουργούν εμπόδια για την πλήρη ένταξη μας στην κοινωνία».

Τα σχόλια του Ναχμίνοβιτς προσθέτουν έναν υποβόσκοντα φανατισμό προς τους τυφλούς; Η ανεργία μεταξύ των τυφλών Αμερικανών σε ηλικία εργασίας είναι εβδομήντα τοις εκατό. Οι τυφλοί Αμερικανοί είναι επίσης πιο πιθανό να είναι υποαπασχολούμενοι και να ζουν στη φτώχεια. Ωστόσο, υπάρχουν τυφλοί δικηγόροι, μηχανικοί, χημικοί, γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι, γονείς κ.λπ.

Γιατί η ανισότητα; Πολλοί πιστεύουν ότι όλα συνοψίζονται στη μεταβαλλόμενη φύση του τι σημαίνει να είσαι τυφλός. Σε όλη την ιστορία, υπήρχαν πάντα τυφλοί που επέμεναν να ζουν παραγωγικές και ανεξάρτητες ζωές. Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Όμηρος, ο Άγγλος ποιητής Τζον Μίλτον και ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Θέρμπερ ήταν όλοι τυφλοί. Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εξοικειωμένοι με τα επιτεύγματα της Helen Keller. Το γεγονός, ωστόσο, ότι είναι η μόνη τυφλή γυναίκα που μπορούν να ονομάσουν οι περισσότεροι και ότι πέθανε πριν από περισσότερα από πενήντα χρόνια μιλάει πολλά για τα πρόσθετα εμπόδια που βάζει η κοινωνία στα μονοπάτια των τυφλών γυναικών.

Η λύση της PETA να αναλαμβάνει σκύλους-οδηγούς άτομα με όραση, όσο προσβλητικά κι αν είναι, απλώς αντικατοπτρίζει τις επικρατούσες κοινωνικές συμπεριφορές. Παρά τις αλλαγές στη νομοθεσία και την επανάσταση στην τεχνολογία που επιτρέπει στους τυφλούς να συμμετέχουν πληρέστερα σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής, το λαϊκό συναίσθημα συνεχίζει να απεικονίζει την τύφλωση ως πρόταση για εξάρτηση και αχρηστία. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε σε μια δημοσκόπηση του Louis Harris που έγινε το 1991. Ο Εθνικός Οργανισμός για την Αναπηρία (NOD) τους ανέθεσε να μάθουν τι πραγματικά πιστεύει η Αμερική για τα άτομα με αναπηρία. Η περίληψη της έρευνας, που παρατίθεται από το βιβλίο του NOD του 1992 “That All May Worship”, που επιμελήθηκε η Ginny Thornburgh, αναφέρει: “Το κοινό βλέπει τα άτομα με αναπηρία ως θεμελιωδώς διαφορετικά από τον υπόλοιπο πληθυσμό, νιώθοντας θαυμασμό και οίκτο τις περισσότερες φορές. Αμηχανία, απάθεια και Ο φόβος είναι επίσης κοινός».

Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τα αληθινά κίνητρα της PETA για αυτές τις δηλώσεις. Οι παρατηρήσεις του Nachminovitch είναι τόσο περιεκτικές, τόσο συνοπτικές και τόσο άνευ βάσης που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν είχαν εσκεμμένα υπολογιστεί για να προτρέψουν δωρεές από λάτρεις των σκύλων που είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με τα προγράμματα σκύλων-οδηγών είτε αισθάνονται άβολα με τυφλούς και έχουν παραπληροφορηθεί για δυνατότητες. Είναι πιθανό, φυσικά, να τρέφει μια συνήθεια εκούσιας άγνοιας και να μην έχει την τάση να ερευνά οτιδήποτε μιλάει. Και στις δύο περιπτώσεις, ο εκφοβισμός τυφλών από την PETA φαίνεται σπατάλη πόρων.

Η σκέψη ότι τα σχολεία θα ανάγκαζαν τους τυφλούς να εγκαταλείψουν τους αγαπημένους τους βοηθούς είναι καταστροφική για πολλούς χρήστες σκύλων-οδηγών. Τα σχολεία έχουν προγράμματα συνταξιοδότησης αλλά είναι εθελοντικά. Υπάρχουν για να χαλαρώσουν σε περιπτώσεις όπου ένας τυφλός δεν μπορεί ούτε να κρατήσει τον συνταξιούχο οδηγό του ούτε να βρει ένα κατάλληλο σπίτι ανάμεσα σε φίλους και οικογένεια.

“Τις περισσότερες φορές,” συνεχίζει η Gwizdala, “τα σκυλιά μας ζουν τη ζωή τους με τους τυφλούς φροντιστές τους. Ο προηγούμενος σκύλος-οδηγός μου δούλευε μέχρι τα δεκατέσσερα του χρόνια και έζησε τα υπόλοιπα δεκαέξι του χρόνια μαζί μου.”

Ο Gwizdala, ο οποίος είναι επίσης ο μουσικός διευθυντής στο New Life Unity Church στην Τάμπα, συνεργάζεται με τη Louiza, τη δωδεκάχρονη μίξη του Γερμανικού Ποιμενικού/Κόλι. Ερμηνεύει με το καλλιτεχνικό όνομα “Marion & Martin” – μια αναφορά στην κιθάρα του Martin – και ηχογραφεί το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, μια συλλογή από πρωτότυπα τραγούδια, διασκευές και σύγχρονες διασκευές παραδοσιακής μουσικής στο νέο είδος σκέψης. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του NAGDU στη διεύθυνση: http://www.nfb-nagdu.org/

Η Cheryl Echevarria (42) από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης είναι πιστοποιημένη ειδικός ιατρικής ασφάλισης και χρεώτρια ιατρών. Η Maxx, το τρίχρονο μαύρο Labrador retriever της από το Guide Dog Foundation for the Blind (Smithtown, Νέα Υόρκη), είναι ο πρώτος σκύλος-οδηγός της Cheryl.

«Περιμένετε εκεί», λέει ως απάντηση στην ιδέα της PETA ότι στους σκύλους-οδηγούς δεν δίνεται στοργή και αναγκάζονται να φορούν τα λουριά τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, «Ναι, χρησιμοποιώ τον σκύλο μου όταν πηγαίνω στο λεωφορείο και βγαίνω για ψώνια. ή σε οποιοδήποτε μέρος που πηγαίνω για να είμαι ανεξάρτητος. Αλλά ακόμα και όταν είμαι στη δουλειά, ο Maxx έχει ένα ωραίο άνετο σημείο κάτω από το γραφείο μου. Όχι, δεν χρειάζεται να είναι δεμένος και όχι, δεν κάθεται εκεί όλη μέρα με το λουρί του. Το βγάζω και κοιμάται ή μασάει το κόκαλό του μέχρι να χρειαστεί να πάω κάπου μαζί του».

Η Cheryl εργάζεται στο Sunrise Medical και ήταν το πρώτο άτομο με προβλήματα όρασης που αποφοίτησε από το Branford Hall Career Institute στην ιατρική τιμολόγηση. Είναι μέλος της Ένωσης Χρηστών Σκύλων-Οδηγών της Νέας Υόρκης και ταμίας του τμήματος Greater Long Island της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών της Νέας Υόρκης.

Πρόσφατα ξεκίνησε μια δωρεάν ομάδα για μια από τις αγαπημένες της δραστηριότητες, τη μαγειρική. Η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Blind Cooks είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες για τεχνικές, εξοπλισμό, ζητήματα προσβασιμότητας και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους τυφλούς μάγειρες καθώς και τους επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης και όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση, http://www.nfbnet.org/mailman/listinfo/blind-cooks_nfbnet.org

Όλες οι σχολές σκύλων-οδηγών διδάσκουν στους χειριστές να μην επιτρέπουν στους ανθρώπους να χαϊδεύουν τα σκυλιά όταν βρίσκονται σε λουριά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ δουλειάς και παιχνιδιού, και είναι πιο ασφαλές όταν οι άνθρωποι το σέβονται αυτό. Οι χειριστές σκύλων-οδηγών αναφέρουν τακτικά ότι οι άνθρωποι τους πλησιάζουν ενώ ο σκύλος είναι σε λουρί και τον χαϊδεύουν χωρίς καν να τον χαιρετήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να χαϊδέψουν έναν άγνωστο σκύλο και να σεβαστούν τις επιθυμίες του ατόμου. Αν πουν όχι, δεν χαϊδεύουν τον σκύλο ούτως ή άλλως ή υποθέτουν ότι κανείς δεν χαϊδεύει ποτέ τον συγκεκριμένο σκύλο. Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει όταν άγνωστοι συναντούν σκύλους-οδηγούς είναι απόδειξη ότι οι τυφλοί δεν γίνονται σεβαστοί ως ανεξάρτητοι ενήλικες.

“Όταν είμαστε σπίτι”, λέει ο Echevarria, ο οποίος έχει μια εικοσάχρονη κόρη, τρία μεγάλα θετά παιδιά και τέσσερα εγγόνια, “τρέχει στο σπίτι όπως κάθε σκύλος. Παίζει στην πίσω αυλή και τον κακομαθαίνουν ο άντρας μου και ο η κόρη και οι φίλοι που έρχονται σε επαφή μαζί μας».

Η Cheryl, η οποία είναι νομικά τυφλή λόγω διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού από ζωντανό δότη το 2005. Ανήκει στο δίκτυο Diabetic Action (DAN). Το DAN είναι ένας πόρος για όλους τους διαβητικούς, ιδιαίτερα εκείνους με απώλεια όρασης. Οι τυφλοί διαβητικοί μπορούν και κάνουν με ακρίβεια τη λήψη ινσουλίνης και την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Είναι οι τυφλοί, πολλοί από τους οποίους παρακολουθούν τις δικές τους σοβαρές παθήσεις υγείας όπως ο διαβήτης, δεν έχουν τα προσόντα να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες των σκύλων τους, όπως υπονοεί η PETA; Τα σχόλια που μου έκανε ο κτηνίατρος του πρώτου οδηγού μου στη Φιλαδέλφεια αντηχούν εδώ και δεκαετίες. Ένας από τους καθηγητές του στη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια είπε ότι αν ένας τυφλός φέρει τον σκύλο-οδηγό του και σας πει ότι πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα, συνεχίστε να ψάχνετε.

Για μια λιγότερο ανέκδοτη και πιο επίκαιρη προοπτική, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα ​​από την έκθεση του Νοεμβρίου 2008 «Έρευνα για την υγεία των σκύλων-οδηγών» από το Morris Animal Foundation (MAF). Το MAF, το οποίο ξεκίνησε το 1948 ως Buddy Foundation για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες υγείας του πρώτου σκύλου-οδηγού, έκτοτε έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 1.600 ερευνητικές μελέτες προς όφελος των ζώων σε όλο τον κόσμο. Ανησυχώντας ότι οι πληροφορίες για την υγεία των ενήλικων σκύλων-οδηγών ήταν σπάνιες, διεξήγαγαν μια έρευνα, όχι με κτηνιάτρους, συζύγους, γονείς ή την κυρία στο δρόμο, αλλά με τους ίδιους τους χρήστες σκύλων-οδηγών. Είναι το πρώτο του είδους του και προορίζεται να χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικές έρευνες. Η φροντίδα τους στην προετοιμασία και την προ-δοκιμή μιας διαδικτυακής έρευνας που ήταν εύκολο να συμπληρώσουν οι χρήστες αναγνώστη οθόνης συνδυάστηκε όχι μόνο με το εύρος της μελέτης αλλά και από τις πολλές ευκαιρίες για τους χρήστες σκύλων-οδηγών να σχολιάσουν ελεύθερα τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους.

Οι 1.000+ συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν πάνω από 11.500 ανοιχτά σχόλια, ωθώντας τη συγγραφέα της έκθεσης, Patricia Olson, DVM, Ph.D. (Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του MAF), για να γράψει, “Οι ομάδες σκύλων-οδηγών έχουν αναφερθεί ως το χρυσό πρότυπο για έναν δεσμό μεταξύ ενός ατόμου και του σκύλου του/της. Οι χειριστές παρέχουν αγάπη και φροντίδα στους σκύλους τους, οι σκύλοι παρέχουν ανεξαρτησία και πίστη στους Ο χειριστής τους. Η συντριπτική ανταπόκριση στην έρευνα κατέστησε απολύτως σαφές πόσο πολύ εκτιμούν και αγαπούν οι χειριστές σκύλων-οδηγών τα σκυλιά τους. Κάθε εργασία που επιτρέπει σε αυτές τις υπέροχες ομάδες να απολαμβάνουν ακόμη καλύτερη υγεία και ευεξία είναι πολύ σημαντική για τη MAF.”

Οι τυφλοί συμμερίζονται την ανησυχία της PETA για τα ανεπιθύμητα σκυλιά. Η PETA, ωστόσο, δεν αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες σχολές σκύλων-οδηγών έχουν ήδη δοκιμάσει να χρησιμοποιήσουν σκύλους καταφυγίου. Πάρα πολλά σκυλιά καταφυγίου απέτυχαν τα προγράμματα, αυξάνοντας το κόστος της εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αναπαραγωγής παρέχουν σε υγιέστερους σκύλους την ικανότητα και το ταμπεραμέντο για εργασία. Οι σκύλοι-οδηγοί εκτελούν προηγμένες εργασίες, αποφεύγοντας προεξέχοντα εμπόδια, πλοηγούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κινούνται με ασφάλεια μέσα από πολυσύχναστη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Μπορούν να βρουν συγκεκριμένες τοποθεσίες, όταν εκπαιδευτούν με υπομονή και επαίνους.

Και εδώ, τα σχόλια από την έρευνα του MAF υπογραμμίζουν την εγκυρότητα των αποκλειστικών προγραμμάτων αναπαραγωγής, «Στην πραγματικότητα, οι σχολές σκύλων-οδηγών ήταν συχνά ένα μοντέλο για την αξιολόγηση των τάσεων της υγείας και τη μείωση των ασθενειών μέσω της κατάλληλης αναπαραγωγής».

Ένα έντυπο γράμμα από τη Heidi Parker, Συντονίστρια αλληλογραφίας της PETA, που στάλθηκε σε ανθρώπους όπως ο Gwizdala και εμένα, με πίσω πετάλια για τις παρατηρήσεις του Nachminovitch. «Τα σχόλιά μας δεν είχαν σκοπό να αντανακλούν άσχημα τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ή εκπαιδεύουν σκύλους-οδηγούς».

Αναρωτιέται κανείς αν η κυρία Πάρκερ διάβασε πράγματι τις παρατηρήσεις του αφεντικού της. Αν το έκανε, τι άλλο πιστεύει ότι θα είχε να πει ο Ναχμίνοβιτς, εάν είχε «σκοπό» να προβληματιστεί άσχημα για τα προγράμματα σκύλων-οδηγών και αυτούς που επωφελούνται από αυτά; Από τους ανιδιοτελείς ανθρώπους που τα μεγαλώνουν ως κουτάβια – ανάμεσά τους η οικογένεια του ήρωα πιλότου του ποταμού Hudson, Sully Sullenberger – μέχρι τους εθελοντές στα κυνοκομεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτές, πολλοί κυνόφιλοι συμμετέχουν στη φροντίδα και την εκπαίδευση των σκύλων-οδηγών. Αν η σκληρότητα ήταν ενδημική στα προγράμματα, δεν θα είχε μιλήσει κάποιος πριν από τώρα;

Ο Echevarria έχει μερικές συμβουλές για τους LA Times, «οι άνθρωποι που γράφουν τέτοια άρθρα πρέπει να πάνε στα σχολεία και να μιλήσουν στους επαγγελματίες για την εκπαίδευση». Έχει επίσης αποχωριστικές σκέψεις για το PETA, “Ελπίζω να μην τυφλωθείς ποτέ και να χρειαστείς σκύλο. Λέω επίσης ότι πρέπει να μάθεις από τους ειδικούς πριν ανοίξεις το στόμα σου και κολλήσεις το πόδι σου”.

Η PETA δεν έκρινε σκόπιμο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και οι LA Times δεν έχουν απαντήσει ακόμη.

Πνευματικά δικαιώματα 2009 από την Donna W. Hill

Video about Animal That Starts With The Letter W In Spanish

You can see more content about Animal That Starts With The Letter W In Spanish on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Starts With The Letter W In Spanish

If you have any questions about Animal That Starts With The Letter W In Spanish, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Starts With The Letter W In Spanish was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Starts With The Letter W In Spanish helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Starts With The Letter W In Spanish

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1641
Views: 64207968

Search keywords Animal That Starts With The Letter W In Spanish

Animal That Starts With The Letter W In Spanish
way Animal That Starts With The Letter W In Spanish
tutorial Animal That Starts With The Letter W In Spanish
Animal That Starts With The Letter W In Spanish free
#Animal #Advocate #Calls #Blind #Guide #Dog #Users #Cruel #amp #Unfit #PETA #OffBase #Playing #Public #Fear

Source: https://ezinearticles.com/?Animal-Advocate-Calls-Blind-Guide-Dog-Users-Cruel-and-Unfit,-PETA,-Off-Base-Or-Playing-to-Public-Fear?&id=2101774

Có thể bạn quan tâm: