You are searching about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen, today we will share with you article about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen is useful to you.

Beginning Raw Feeding – Why Feed Raw?

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι με τους οποίους η ενέργεια εισέρχεται στο σώμα. Το πρώτο είναι η αναπνοή, το δεύτερο είναι μέσω του φαγητού. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον αέρα που αναπνέουμε, αυτό που τρώμε είναι το επίκεντρό μας στην επίτευξη καλής μακροπρόθεσμης υγείας. Σε όλα τα έμβια όντα, η καλή υγεία ξεκινά με μια κατάλληλη διατροφή. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής μιας υγιεινής, κατάλληλης ωμής διατροφής για σκύλους και την ταΐζω εδώ και αρκετά χρόνια. Έχω σκυλιά διαφόρων ηλικιών, που όλοι κάνουν ωμή διατροφή. Απολαμβάνουν να το τρώνε και η υγεία τους είναι εξαιρετική. Τα απόβλητά τους είναι τα μισά, πάνε λιγότερο συχνά και είναι πολύ λιγότερα για να τα μαζέψουν. Είχα προσπαθήσει να ταΐζω κατά διαστήματα κροκέτες στα σκυλιά μου και μετά από συνεχή πεπτικά προβλήματα επέστρεψα στα ωμά και αναρωτιόμουν γιατί σταμάτησα ποτέ.

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ κατοικίδια;

«Τι πρέπει να τρώνε οι σκύλοι και οι γάτες;» Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απλή απάντηση είναι «τροφή για σκύλους» ή «τροφή για γάτες». Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό, είναι μια έννοια που αξίζει να αμφισβητηθεί. Πώς προέκυψε αυτό και ποιος ακριβώς μας λέει τι είναι καλύτερο για τα κατοικίδιά μας; Τα επεξεργασμένα, εξωθημένα σφαιρίδια «τροφής για κατοικίδια» που γνωρίζουμε, υπάρχουν μόλις εδώ και περίπου 55 χρόνια!

Η «τροφή για κατοικίδια» επικράτησε στις αρχές του 1900, πριν από αυτό, οι σκύλοι υπήρχαν σε όποια τροφή επέλεγαν να τους δώσουν οι ιδιοκτήτες τους, όπως υπολείμματα κρέατος και κόκαλα… ξέρετε, «πραγματική» τροφή. Μία από τις πρώτες τροφές για σκύλους εισήχθη το 1922. Ήταν κονσερβοποιημένο κρέας αλόγου και υπολείμματα. Κατά τη διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ξηρή τροφή για κατοικίδια απογειώθηκε ως τρόπος χρήσης φθηνών υποπροϊόντων και δημητριακών ως κερδοφόρα πηγή εισοδήματος για πώληση στους καταναλωτές, οι οποίοι τώρα ήθελαν την ευκολία της ξηρής τροφής για κατοικίδια. Στη δεκαετία του ’60, η γιγάντια πλέον βιομηχανία τροφίμων για κατοικίδια άρχισε μια εκστρατεία για να πείσει τους ανθρώπους να σταματήσουν να ταΐζουν τα σκυλιά τους οτιδήποτε άλλο εκτός από συσκευασμένες τροφές για σκύλους, προειδοποιώντας για την πραγματική τροφή, όπως τα υπολείμματα τραπεζιού.

Μέχρι εκείνη την εποχή, τα πρώτα εξωθημένα τρόφιμα για κατοικίδια ήταν στα ράφια των καταστημάτων. Η εξώθηση είναι η διαδικασία μαγειρέματος ενός μείγματος χρησιμοποιώντας πίεση και θερμότητα ατμού σε έναν εξωθητή για να σχηματιστεί μια ξηρή, σκληρή κροκέτα. Επειδή αυτά τα προϊόντα υφίστανται επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία, τα ευαίσθητα στη θερμότητα συστατικά όπως τα ένζυμα και οι βιταμίνες μπορεί να καταστραφούν ή να καταστραφούν. Οι κατασκευαστές τροφών για κατοικίδια προσθέτουν συνθετικά συμπληρώματα βιταμινών/μετάλλων για να αντισταθμίσουν αυτή την ανεπάρκεια. Τρώτε επεξεργασμένο πρόχειρο φαγητό και μετά βγάζετε ένα χάπι πολυβιταμινών με κάθε γεύμα που τρώτε; Στην ιδανική περίπτωση, εσείς (και το κατοικίδιο ζώο σας) θα πρέπει να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες από πραγματικές πηγές ολόκληρων τροφών και από την διαφοροποίηση της διατροφής σας ώστε να είναι ισορροπημένη για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι η διατροφή δεν προέρχεται από μια τσάντα ή κονσέρβα, αλλά από ολόκληρα, αληθινά τρόφιμα που μπορώ να δω!

Εάν επιλέξετε μια ωμή δίαιτα, θα προσέλθετε σε πολλούς ακόλουθους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων, διατροφολόγων ζώων, εκπαιδευτών, ολιστικών κτηνιάτρων και κτηνοτρόφων που έχουν ανακαλύψει τα ατελείωτα οφέλη που προσφέρει μια ωμή δίαιτα. Οι ωμά ταΐστρες έχουν αναφέρει τα πάντα, από την επίλυση αλλεργιών, βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, μειωμένο όγκο κοπράνων, ενισχυμένη πέψη, βελτιωμένη οδοντική υγεία, άλιπη μάζα σώματος και φανταστική υγεία και ζωτικότητα συνολικά. Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες και καταστάσεις που μπορούν να εξαλειφθούν, ή τουλάχιστον να βελτιωθούν, με μια σωστή διατροφή. Παρέχει επίσης μια λύση για τα ζώα που δεν ανέχονται καλά τα δημητριακά. Στην ουσία, επιλέγουμε να ταΐσουμε μια δίαιτα που δεν παρέχει στο κατοικίδιό μας απλώς να «επιβιώσει», αλλά να «ευδοκιμήσει»!

ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ, ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ

Κοιτάξτε το στόμα του σκύλου ή της γάτας σας. Θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα δόντια αποτελούν ένδειξη της δίαιτας που έπρεπε να έχουν. Τα σαγόνια τους έχουν περιορισμένη πλευρική κίνηση (από πλευρά σε θέση) για να μασούν όπως τα δικά μας. Έχουν κυνόδοντες σαν κυνόδοντες και δόντια που προορίζονται να δαγκώνουν, να σκίζουν και να ψαλιδίζουν. Ακόμα και το μικρό μου Γιορκσάιρ τεριέ μπορεί να σκίσει ένα τέταρτο κοτόπουλου και να συνθλίψει τα μαλακά κόκαλα με τα δόντια του! Αυτή η δράση βοηθά επίσης στον καθαρισμό των δοντιών. Το Kibble δεν καθαρίζει τα δόντια πια, όπως η κατανάλωση σκληρών κρακερών θα καθαρίσει τα δόντια σας. Οι γάτες και οι σκύλοι έχουν επίσης το πεπτικό σύστημα ενός σαρκοφάγου – ένα κοντό λεπτό έντερο και έλλειψη ενζύμων (όπως η αμυλάση του σάλιου) που διασπούν τους υδατάνθρακες.

Οι σκύλοι έχουν επαναταξινομηθεί επιστημονικά ως Canis Lupus Familiaris, καθιστώντας τους ένα υποείδος του λύκου (Canis Lupus). Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος ότι οι σκύλοι δεν είναι λύκοι και είναι διαφορετικοί από πολλές απόψεις. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένο και χνουδωτό μπορεί να φαίνεται ο σκύλος σας, η εσωτερική του φυσιολογία είναι παρόμοια με έναν λύκο που κυνηγά θηράματα. Αναμένουμε λοιπόν τη φυσική διατροφή που έχει εξελιχθεί για να ευδοκιμήσει ένας λύκος για να μας δώσει μια ιδέα για το τι μπορούν να τρώνε οι σκύλοι. Το πεπτικό τους σύστημα, τα οξέα του στομάχου και η σύντομη πεπτική οδός είναι κατάλληλα για μια σαρκοφάγα αρπακτική δίαιτα.

Αλλά τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι τα μόνα – θα ήθελα επίσης να αναφέρω τα κουνάβια. Μαζί με τις γάτες, είναι «υποχρεωτικά σαρκοφάγα» και ευδοκιμούν και οι δύο σε μια ωμή διατροφή χωρίς σιτηρά. Τα κουνάβια απαιτούν μια διατροφή που είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη. Πολλοί ιδιοκτήτες κουνάβι έχουν μεταβεί στο ωμό για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες και για να αναπαράγουν τη φυσική διατροφή που θα έτρωγαν οι πρόγονοί τους, αντί να ταΐσουν εμπορική τροφή για γάτες ή κουνάβια, που μπορεί να περιέχουν πληρωτικά, χημικά συντηρητικά και άλλα λιγότερο επιθυμητά πρόσθετα.

ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Ακατέργαστο;

Το τι ταΐζετε το κατοικίδιό σας είναι προσωπική επιλογή και σε καμία περίπτωση δεν είναι η μόνη σας επιλογή ωμά, καθώς κάθε ζώο έχει μεμονωμένους παράγοντες ή προβλήματα υγείας που μπορεί να κάνουν άλλες δίαιτες, όπως κροκέτες ή σπιτικά μαγειρεμένα, καλύτερη επιλογή. Η επιλογή και ο προγραμματισμός μιας ωμής διατροφής για το κατοικίδιο ζώο σας απαιτεί αυτοεκπαίδευση, έρευνα και κοινή λογική. Ακριβώς επειδή είναι ωμό δεν σημαίνει ότι είναι διατροφικά ισορροπημένο ή υγιεινό. Έχετε πολλές επιλογές, οι οποίες εξετάζονται εν συντομία παρακάτω.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΘΗΡΑΜΩΝ

Γνωστή και ως δίαιτα Raw Meaty Bones, αυτή είναι μια αληθινή εξελικτική δίαιτα! Αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία από κρεατικά οστά, όργανα και παραπροϊόντα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα γευμάτων. Η σίτιση με ολόκληρα οστά με κρέας παρέχει στο ζώο την ευκαιρία να φάει όπως ήθελε η φύση, χρησιμοποιώντας τα δόντια και τα σαγόνια του και παρέχοντας πνευματική διέγερση. Οι τροφοδότες RMB συχνά αγοράζουν χύμα οικονομικά από κρεοπωλεία, συνεταιρισμούς ή προμηθευτές κρέατος. Αυτός ο τύπος δίαιτας δεν είναι νέος, αλλά έχει διαδοθεί περαιτέρω από τον κτηνίατρο Δρ. Τομ Λόνσντεϊλ, ο οποίος έχει γράψει περιεκτικά και αξιολογημένα βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του “Raw Meaty Bones”.

ΔΙΑΙΤΑ ΜΠΑΡΦ

Δίαιτες BARF, συντομογραφία για «Βιολογικά Κατάλληλες Ακατέργαστες Τροφές» ή «Οστά και ωμές τροφές». Αποτελείται από ωμά κόκαλα κρέατος, αυγά, ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως τυρί cottage ή γιαούρτι, ωμά κιμά φρούτα και λαχανικά, ορισμένα συμπληρωματικά είδη και μερικές φορές προσθέτουν μια μικρή ποσότητα δημητριακών. Η δίαιτα BARF έγινε δημοφιλής από τον κτηνίατρο Δρ. Ian Billinghurst, ο οποίος πιστοποιεί τα οφέλη που προάγουν την υγεία μιας εξελικτικής δίαιτας. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων για το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του “Give Your Dog a Bone” (εκδόθηκε το 1993) και πολλών άλλων που είναι απαραίτητο να διαβάσετε πριν ξεκινήσετε αυτή τη δίαιτα.

ΠΡΟΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Για το άτομο που αναζητά ευκολία ή απλά ξεκινάει με ωμές, εμπορικές προπαρασκευασμένες δίαιτες είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για σκύλους, γάτες και κουνάβια όλων των ηλικιών. Είναι τόσο εύκολα όσο η απόψυξη και η τροφοδοσία! Συνήθως αλέθονται, μοιάζουν πολύ με παγωμένο χάμπουργκερ. Διατίθενται σε μορφές όπως μπιφτέκια, ψήγματα και μενταγιόν. Ορισμένες μάρκες περιλαμβάνουν κρέας, οστά, όργανα, λαχανικά, φρούτα, αυγά, έλαια και πρόσθετα συμπληρώματα. Ψάξτε για ένα που είναι μια πλήρης ισορροπημένη διατροφή. Το υπέροχο είναι επίσης η ποικιλία των πρωτεϊνών που προσφέρονται για εναλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του ελαφιού και του κουνελιού για σκύλους με αλλεργίες. Ορισμένες επωνυμίες περιλαμβάνουν: Northwest Naturals, Nature’s Variety, Companion, Bravo, Aunt Jennies και Primal. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτές τις εταιρείες για να βρείτε έναν διανομέα στην περιοχή σας.

ΖΥΓΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Με όλες τις επιλογές που έχετε για να ταΐσετε το κατοικίδιό σας, υπάρχουν κίνδυνοι σε κάθε ένα. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προηγούμενες ανακλήσεις τροφών για κατοικίδια, δεν θα θεωρούσα με κανένα τρόπο μια εμπορική δίαιτα 100% ακίνδυνη και προσωπικά δεν αισθάνομαι πιο «ασφαλής» όταν ταΐζω κροκέτες. Αισθάνομαι ότι τα οφέλη για την υγεία μιας ωμής διατροφής υπερτερούν των πιθανών κινδύνων. Οι δύο κύριες ανησυχίες με τις ωμές δίαιτες είναι τα βακτήρια και οι κίνδυνοι για τα οστά.

Ενώ βακτήρια που προέρχονται από τα τρόφιμα όπως το e-coli και η σαλμονέλα μπορεί να υπάρχουν σε μια ωμή διατροφή (αυτά τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών), αυτοί οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται και συχνά είναι σχετικά μικροί. Μειώνετε δραστικά τους κινδύνους επιλέγοντας φρέσκο ​​κρέας από αξιόπιστες πηγές ποιότητας για να ταΐσετε τα κατοικίδιά σας και αποθηκεύοντάς το κατάλληλα. Οι σκύλοι και οι γάτες εκτίθενται τακτικά σε πολλά είδη βακτηρίων και παθογόνων στην καθημερινή τους ζωή και μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά.

Τα πράγματα που βάζουν οι σκύλοι στο στόμα τους θα ήταν πολύ διαφορετικά για εμάς, καθώς το σώμα τους είναι διαφορετικά εξοπλισμένο. Θυμηθείτε- αυτό είναι ένα ζώο που μπορεί να τρώει περιττώματα και να μην παρουσιάζει αρνητικές επιπτώσεις! Εάν το κατοικίδιο ζώο σας ή κάποιος στο νοικοκυριό σας έχει ανοσοποιητικό πρόβλημα, μπορείτε να το λάβετε υπόψη στην επιλογή της διατροφής σας και να το συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας. Όταν χειρίζεστε ωμό κρέας, λαμβάνετε τις ίδιες προφυλάξεις κοινής λογικής που λαμβάνετε όταν το προετοιμάζετε για τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών σας και της αποστείρωσης των επιφανειών με τις οποίες έρχεται σε επαφή το ωμό κρέας.

Μερικοί μπορεί να ανησυχούν ότι τα σκυλιά τους μπορεί να πνιγούν από ωμά κόκαλα. Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά έχουν επίσης πνιγεί από κροκέτες και ωμό δέρμα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας πόσα σκυλιά έχουν έρθει με μπλοκαρίσματα από ακατέργαστα δέρματα, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως και να πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Ωστόσο, τα ακατέργαστα οστά είναι ζωτικής σημασίας για τις δίαιτες, παρέχοντας ασβέστιο και μέταλλα, καθώς και οφέλη για τα δόντια και τα ούλα στο ζώο. Τα κόκκαλα όπως τα κόκαλα κοτόπουλου θεωρούνται εύπεπτα. Τα μεγαλύτερα κόκαλα, όπως τα κόκαλα του βοείου κρέατος, και θα πρέπει να επιλέγονται και να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε ο σκύλος να μην μπορεί να τα πνίξει. Η κοινή λογική μπαίνει στο παιχνίδι. Τα κόκκαλα πρέπει να ταΐζονται στο κατάλληλο μέγεθος και τύπο για τον σκύλο, και τα μαγειρεμένα κόκαλα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ταΐζονται, καθώς θρυμματίζονται.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΩΜΕΣ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ;

Η απλή απάντηση μπορεί να είναι να βρείτε έναν κτηνίατρο που να το κάνει! Υπάρχουν πολλοί κτηνίατροι σε όλο τον κόσμο, και αναπτύσσονται, που υποστηρίζουν πλήρως τις ωμές δίαιτες και ακόμη και ταΐζουν τα δικά τους ζώα. Μερικοί το συνιστούν στους πελάτες τους για 20 και πλέον χρόνια και έχουν δει τα οφέλη κλινικά. Πολλοί είναι ολιστικοί κτηνίατροι με εκτεταμένη γνώση της διατροφής. Οι κτηνίατροι μπορεί να ανησυχούν ότι ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχει επαρκή ισορροπημένη διατροφή στα ζώα του όταν το κάνει μόνος του – γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου. Κάντε την έρευνά σας και μιλήστε με άλλους ακατέργαστους τροφοδότες.

Υπάρχουν κτηνίατροι που επιλέγουν να πουλούν μάρκες χαμηλής ποιότητας κροκέτες που περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα και υψηλές ποσότητες καλαμποκιού και άλλων δημητριακών, αντί να πουλούν κροκέτες εξαιρετικής ποιότητας με συστατικά ανθρώπινης ποιότητας. Αν υποστηρίζουν την πρώτη ως την καλύτερη επιλογή διατροφής, θέτει υπό αμφισβήτηση πόσα πραγματικά γνωρίζουν για τη διατροφή. Ένας παιδίατρος δεν σας λέει να ταΐζετε το παιδί σας μόνο προκατασκευασμένη, πλήρως ισορροπημένη τροφή από κουτί ή σακούλα, οπότε γιατί να σας πει ο κτηνίατρός σας να το κάνετε αυτό με το κατοικίδιό σας; Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικές απόψεις για τη διατροφή, και κάποιοι που απλά δεν είναι εκπαιδευμένοι για τις ωμές δίαιτες. Ανεξάρτητα από τις απόψεις των άλλων, είναι η υγεία του κατοικίδιου ζώου σας και είναι τελικά δική σας απόφαση να το πάρετε.

Το να ξεκινήσετε μια ωμή διατροφή μπορεί να φαίνεται συντριπτικό, αλλά τα οφέλη είναι να καρπωθούν το κατοικίδιό σας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βιβλία διαθέσιμα για το θέμα, καθώς και πληθώρα πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης πίνακες μηνυμάτων και διαδικτυακές ομάδες ωμής διατροφής που είναι εκεί για να σας προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη.

Video about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen

You can see more content about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen

If you have any questions about Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6529
Views: 6171199 2

Search keywords Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen

Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen
way Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen
tutorial Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen
Animal That Never Gives Up Once Prey Is Chosen free
#Beginning #Raw #Feeding #Feed #Raw

Source: https://ezinearticles.com/?Beginning-Raw-Feeding—Why-Feed-Raw?&id=4445058

Có thể bạn quan tâm: