You are searching about Animal That Lives In The Water In The South, today we will share with you article about Animal That Lives In The Water In The South was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Lives In The Water In The South is useful to you.

Botswana Emerges as an Up Market Safari Destination

Η Μποτσουάνα είναι μια χώρα φαινομενικά ατελείωτων ανοιχτών χώρων. Αν και καταλαμβάνει μια περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας, ο ανθρώπινος πληθυσμός είναι μόνο 1,6 εκατομμύρια. Αυτή είναι μια χώρα όπου η άγρια ​​ζωή δεν αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό για πόρους γης από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα τα ζώα έχουν πολλαπλασιαστεί με μια άνθηση. Η Μποτσουάνα μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα καταφύγια θηραμάτων στην Αφρική. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας διαμαντιών στον κόσμο σε αξία, η χώρα δεν δέχεται πιέσεις να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Και η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια σκόπιμη πολιτική διατήρησης του αριθμού των επισκεπτών σε χαμηλά επίπεδα. Το κρυφό χέρι της αγοράς ανταποκρίθηκε προσαρμόζοντας την τιμή ώστε να αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, η Μποτσουάνα έχει αναδειχθεί ως αποκλειστικός προορισμός για σαφάρι στην αγορά.

Ο Μπιλ Κλίντον, μαζί με τη σύζυγό του έκαναν σαφάρι στη Μποτσουάνα το 1998. Το δυναμικό ζευγάρι γοητεύτηκε πολύ από την άγρια ​​ζωή και τα σοβαρά παιχνίδια ζωής και θανάτου που παίζουν. Επιβεβαιώνοντας τη θέση του στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, ο πρόεδρος έφαγε για δείπνο μερικά από τα είδη ζώων που είχε παρακολουθήσει νωρίτερα. Ο βραδινός μπουφές του περιελάμβανε ζέβρα, κροκόδειλο, ιμπαλίνα με σάλτσα μαϊμού και καμηλοπάρδαλη. «Τα δοκίμασα όλα», δήλωσε με ικανοποίηση. Όμως, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είναι μόνο ένας στη μακρά σειρά βαρέων χτυπημάτων για να απολαύσει τα καταφύγια άγριας ζωής της Μποτσουάνα. Οι θρύλοι του Χόλιγουντ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ επέλεξαν να ξαναπαντρευτούν εδώ, για παράδειγμα.

Η Μποτσουάνα κυριαρχείται από την έρημο Καλαχάρι. Καταλαμβάνει το 84% της χερσαίας έκτασης, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Αλλά η Καλαχάρι δεν είναι έρημος με την έννοια της Σαχάρας. Βρίσκετε περιστασιακά τον αμμόλοφο, αλλά και σημαντική βλάστηση με τη μορφή κοντών αγκαθιών και θάμνων, δέντρων και λιβαδιών. Πολύ λίγο νερό όμως, και ως εκ τούτου η ετικέτα της ερήμου. Στα βορειοδυτικά, θα βρείτε το Okavango, το μεγαλύτερο δέλτα της ενδοχώρας στον κόσμο. Τα βορειοανατολικά είναι μια χώρα με ήπια κυλιόμενα οροπέδια που διακόπτονται από λόφους από γρανίτη και βραχώδεις σχηματισμούς. Τα ανατολικά και νοτιοανατολικά, όπου ζει το 80% του πληθυσμού, έχουν πιο ποικίλο ανάγλυφο. Και τα σύννεφα της βροχής καθυστερούν περισσότερο και αποφορτίζονται πιο ελεύθερα, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα η Μποτσουάνα είναι μια ειρηνική, καλά διαχειριζόμενη και σχετικά ευημερούσα χώρα. Ο δείκτης πλούτου ανά άτομο χωρίζεται μεταξύ των χωρών με μεσαίο εισόδημα μαζί με το Μεξικό και τη Ρωσία και μπροστά από τη Βραζιλία. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι και η χώρα έχει προχωρήσει. Οι άνθρωποι Σαν (αλλιώς γνωστοί βουσμάνοι) πιστεύεται ότι είναι οι αρχικοί κάτοικοι της Μποτσουάνα. Οι απόγονοί τους επιβιώνουν μέχρι σήμερα, μερικοί ζουν όπως ζούσαν οι πρόγονοί τους για τα περισσότερα από τα 30.000 χρόνια που οι ιστορικοί υποθέτουν ότι ήταν εκεί γύρω. Αργότερα -πολύ αργότερα, ομάδες Μπαντού, εξέχουσες από τις οποίες ήταν οι Τσουάνα, έγιναν οι κύριοι αυτών των βασιλείων.

Το σύγχρονο έθνος της Μποτσουάνας έχει διαμορφωθεί από τις συμμαχίες που έγιναν ως απάντηση στα ιστορικά ρεύματα που στροβιλίζονται στη νότια Αφρική τον δέκατο όγδοο αιώνα. Οι τότε ηγεμόνες ευθυγράμμισαν τα συμφέροντά τους με εκείνα των Βρετανών ενάντια στους Μπόερς που πλησίαζαν από το νότο και τους Γερμανούς από τη Δύση. Για τους Βρετανούς, η αξία της συμμαχίας ήταν στρατηγική και δεν αναμένονταν πολλά όσον αφορά το οικονομικό πλεονέκτημα. Και έτσι κατέληξε η σχέση στο προτεκτοράτο Bechuanaland – τον πρόδρομο της σύγχρονης Μποτσουάνα. Οι Βρετανοί παρέμειναν επικεφαλής μέχρι την ανεξαρτησία το 1966.

Ο επισκέπτης στη Μποτσουάνα ελκύεται από την αξιόπιστη ευφυΐα που αφθονεί για την ποιότητα των παρθένων καταφυγίων άγριας ζωής της. Το Εθνικό Πάρκο Chobe, ένα από τα καλύτερα πάρκα παιχνιδιών στην Αφρική βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας. Το πάρκο έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία θηραμάτων οπουδήποτε στη χώρα. Γι’ αυτό ο πολυάσχολος Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στο Chobe για το σύντομο σαφάρι του. Η άγρια ​​ζωή ευδοκιμεί ανάμεσα στους βάλτους και τα λιβάδια που εκτείνονται κατά μήκος των πλημμυρικών πεδιάδων του ποταμού Chobe. Καταλαμβάνοντας 10.560 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη μεγάλη συγκέντρωση και την τεράστια αφθονία των ελεφάντων του, που υπολογίζεται σε 80.000.

Οι ελέφαντες Chobe είναι μεταναστευτικοί και κινούνται κατά μήκος του ποταμού Chobe, που αποτελεί την αξιόπιστη αμφιβολία τους την ξηρή περίοδο. Οι αφρικανικοί ελέφαντες είναι οι μεγαλύτεροι μεταξύ των ειδών ελεφάντων – και αυτοί στο Chobe είναι οι μεγαλύτεροι από όλους. Ο πληθυσμός έχει συσσωρευτεί σταδιακά από τη δεκαετία του 1930, όταν η άγρια ​​ζωή στην περιοχή άρχισε να απολαμβάνει κάποιου είδους προστασία. Το περιβόητο εμπόριο ελεφαντόδοντου, ιδιαίτερα στις δεκαετίες του 1970 και του 80 ενθάρρυνε τον αποδεκατισμό των πληθυσμών ελεφάντων σε άλλα μέρη της Αφρικής. Αλλά οι ελέφαντες του Chobe -δόξα τω Θεώ- γλίτωσαν την επαφή με τα βρώμικα χέρια των λαθροθήρων. Άλλα ζώα που μπορείτε να δείτε εδώ περιλαμβάνουν μερικούς από τους συνήθεις ύποπτους σε ένα αφρικανικό σαφάρι – λιοντάρι, τσιτάχ, ιπποβούβαλος, καμηλοπάρδαλη, αντιλόπη, τσακάλι, γουρόγος, ύαινα, κροκόδειλος, ζέβρα. Η ορνιθοπανίδα είναι επίσης ποικίλη. Περπατώντας ή οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Chobe, έχετε την καλύτερη θέα των ζώων.

Τα έλη Savuti του Chobe φημίζονται ότι έχουν τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού αρπακτικών στη νότια Αφρική. Τα έλη έχουν τα χαρακτηριστικά του σχολικού βιβλίου που ελκύουν τα αρπακτικά. Σε ένα επίπεδο και εχθρικό περιβάλλον, προσφέρουν ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται αγριομέλη, βουβάλοι, ζέβρες και πολλά είδη αντιλόπης για ένα ποτό. Τα αρπακτικά – τσιτάχ, λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, άγρια ​​σκυλιά, ύαινες, άγρια ​​σκυλιά και τσακάλια – ακολουθούν φυσικά. Μερικά αρπακτικά όπως το λιοντάρι τείνουν να είναι μάλλον τεμπέληδες και το σκηνικό εδώ είναι ένα δώρο. Το συνηθισμένο σημείο εισόδου για το Chobe είναι το Kasane, το οποίο βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια του Gaborone. Μπορείτε να φτάσετε εδώ πετώντας από το Gaborone, το Maun ή τους καταρράκτες Victoria στη γειτονική Ζιμπάμπουε. Σε όλο το πάρκο υπάρχουν κατασκηνώσεις και ξενώνες.

Το Δέλτα του Οκαβάνγκο, στα βορειοδυτικά της Μποτσουάνα είναι το μεγαλύτερο δέλτα της ενδοχώρας στον κόσμο. Σε έκταση 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχηματίζεται καθώς η ροή του ποταμού Okavango επιβραδύνεται και βυθίζεται στην άμμο. Γι’ αυτό και αναφέρεται ως «το ποτάμι που δεν βρίσκει ποτέ τη θάλασσα». Το δίκτυο των καναλιών, των λιμνών, των λιμνοθάλασσων, των βάλτων και των νησιών που αναδύονται είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η γενναιοδωρία του Okavangos. Το δέλτα είναι γεμάτο με άγρια ​​ζωή – αγριολούλουδα, καμηλοπάρδαλη, ιπποπόταμος, ελέφαντας, ζέβρα και βουβάλι έχουν βρει σπίτι εδώ. Τα πουλιά είναι επίσης πολλά, περισσότερα από 550 είδη, μερικά από τα οποία ζουν στα δέντρα και άλλα στο νερό.

Το καλύτερο μέρος για να δείτε την άγρια ​​ζωή στο Okavango είναι μέσα στο εντυπωσιακό καταφύγιο Moremi Wildlife Reserve. Το αποθεματικό βρίσκεται στο κέντρο του δέλτα και καταλαμβάνει 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στο Moremi βλέπετε παιχνίδι σε όχημα ή ολισθαίνοντας σε makoro (κανό πιρόγας) ή άλλου τύπου κανό. Διαμονή είναι διαθέσιμη σε στρατόπεδα και ξενώνες εντός της περιοχής του δέλτα. Στο ίδιο το Moremi, μπορείτε να μείνετε σε κάμπινγκ με σκηνές, αλλά δεν επιτρέπονται μόνιμες κατασκηνώσεις ή καταφύγια.

Αν σας ενδιαφέρει ο πολιτισμός, κάντε ένα διάλειμμα στο Chief’s Island, το μεγαλύτερο στο δέλτα, και δείτε αρχαίες βραχογραφίες. Ο πίνακας πιθανότατα εκτελέστηκε από τους καλλιτεχνικά διατεθειμένους πρωτοπόρους του λαού San. Το Δέλτα του Οκαβάνγκο θα πρέπει να αποφεύγεται το καλοκαίρι, ειδικά από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν οι περισσότεροι καταυλισμοί είναι κλειστοί. Εκείνη την εποχή, έχει πολύ ζέστη και υγρασία – οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 38°C και εξαπολύουν καταιγίδες καθημερινά. Μπαίνετε στο Okavango μέσω του Maun – της κύριας πόλης των δέλτα, με πτήση ή με λεωφορείο από το Gaborone, 600 χλμ. μακριά.

Οι επισκέπτες είτε στο Chobe είτε στο Okavango μπορεί να θέλουν να επισκεφθούν τους καταρράκτες Victoria. Οι καταρράκτες Victoria βρίσκονται στην πραγματικότητα στη Ζιμπάμπουε, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμοι από το βόρειο τμήμα της Μποτσουάνα. Οι καταρράκτες Victoria είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες στον κόσμο και ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Αφρικής. Βρίσκονται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε και της Ζάμπια, οι καταρράκτες συμβαίνουν εκεί όπου ο ποταμός Zambezi που ρέει σταθερά, απροειδοποίητα, πλησιάζει αδιάφορα και μετά ξαφνικά βυθίζει μια σειρά από φαράγγια από βασάλτη σε μια εκπληκτική εμφάνιση πολλών καταρρακτών. Η ομίχλη και η βροντή που πηγάζει από τους καταρράκτες μπορεί κανείς να τα δει από μακριά.

Ο ψεκασμός από τους καταρράκτες συντηρεί το τροπικό δάσος στον απέναντι τοίχο από βασάλτη και δημιουργεί ένα σχεδόν σταθερό ουράνιο τόξο ορατό ακόμη και από το φως του φεγγαριού. Οι πτώσεις φαίνονται καλύτερα από τον αέρα, επομένως δραστηριότητες όπως πτήσεις με ελικόπτερο, βόλτες με αερόστατο και μικροφωτισμός πάνω από τους καταρράκτες είναι απαραίτητες. Άλλες συναρπαστικές διαθέσιμες δραστηριότητες είναι το bungee jumping από τη γέφυρα – το οποίο προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα στο φαράγγι, το κανό, το ράφτινγκ στο λευκό νερό, τα σαφάρι στο ποτάμι, τα σαφάρι με ελέφαντες και πολλά άλλα.

Όσοι αναζητούν την περιπέτεια, που ταξιδεύουν όχι μόνο σε βολικά μέρη, μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν τις αλυκές Makgadikgadi. Οι ρηχές αλυκές καλύπτουν περίπου 6.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατατάσσονται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι ομολογουμένως σουρεαλιστική, με λαμπερούς αντικατοπτρισμούς σε ένα τεράστιο ανοιχτό έδαφος σπασμένο μόνο από μερικά δέντρα μπαομπάμπ. Ειδικά οι παρατηρητές πουλιών θα ενθουσιαστούν με το ασυνήθιστο περιβάλλον καθώς παρακολουθούν πολλά φλαμίνγκο και πελεκάνους. Τα τηγάνια καταλαμβάνουν την περιοχή μεταξύ του Francistown (410 χλμ. βορειοανατολικά του Gaborone) και του Δέλτα του Okavango. Υπάρχει άφθονη άγρια ​​ζωή, στο Εθνικό Πάρκο Makgadikgadi, αλλά όχι τόσο όσο το Chobe- οπότε αυτός δεν θα είναι ο μόνος σας λόγος για να έρθετε εδώ.

Η Μποτσουάνα είναι ο τόπος μιας μοναδικής πρωτοβουλίας για τη διατήρηση της άγριας ζωής στη Νότια Αφρική – την έννοια των διασυνοριακών πάρκων. Η πρωτοβουλία βασίζεται στην παρατήρηση της κοινής λογικής ότι η άγρια ​​ζωή δεν αναγνωρίζει διεθνή σύνορα. Οι επιτυχημένες προσπάθειες διατήρησης σε μια περιοχή που συνορεύει με άλλη χώρα μπορεί να μειωθούν στο μηδέν εάν οι γειτονικές χώρες δεν συνεργαστούν. Το Διασυνοριακό Πάρκο Kgalagadi είναι ένας συνδυασμός δύο πάρκων -του πρώην Εθνικού Πάρκου Gemsbok στη Μποτσουάνα και του Εθνικού Πάρκου Kalahari Gemsbok στη Νότια Αφρική.

Καλύπτοντας πάνω από 36.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Kgalagadi είναι μια από τις μεγαλύτερες περιοχές προστασίας της άγριας ζωής σε όλο τον κόσμο. Η Μποτσουάνα συνεισφέρει περίπου το 75% του πάρκου στη νότια έρημο Καλαχάρι. Το πάρκο είναι μια μοναδική περιοχή διατήρησης γιατί επιτρέπει τις μεγάλης κλίμακας μεταναστευτικές μετακινήσεις άγριας ζωής που κάποτε ήταν κοινές στα λιβάδια της σαβάνας της Αφρικής, αλλά δυστυχώς δεν είναι πλέον δυνατές. Εκτός από την έλξη της σκληρής ομορφιάς της Καλαχάρι, οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά περίεργοι να μάθουν τη μυστική ιστορία της χλωρίδας και της πανίδας που έχει προσαρμοστεί σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.

Για τους απλούς ανθρώπους, το πάρκο φιλοξενεί τα διάσημα λιοντάρια Καλαχάρι με μαύρη χαίτη. Θα δείτε επίσης gemsbok, Springbok, Eland, blue wildebeest, τσιτάχ, άγρια ​​σκυλιά, τσακάλια, αλεπούδες με αυτιά νυχτερίδας και λεοπαρδάλεις. Η πτηνοτροφία είναι επίσης εξαιρετική και από τα 297 είδη που έχουν καταγραφεί, τα 96 είναι κάτοικοι. Είναι δύσκολο να φτάσετε στο Kgalagadi. Από το Gaborone, οδηγείτε για 860 km, εκ των οποίων τα 550 km είναι πίσσα και τα υπόλοιπα χαλίκι. Ως διασυνοριακό πάρκο, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω της Νότιας Αφρικής. Το πάρκο δεν έχει μόνιμα κάμπινγκ με σκηνές και στο σαφάρι πρέπει να φέρετε όλα όσα χρειάζεστε.

Η ξηρή περίοδος, ειδικά μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μποτσουάνα για σαφάρι. Στη συνέχεια, είναι εύκολο να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή που συγκεντρώνεται κοντά σε πηγές νερού. Οι βροχές έρχονται κατά τους νότιους καλοκαιρινούς μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Οι δρόμοι είναι τότε δύσκολοι στη χρήση και με την αφθονία του νερού και των βοσκοτόπων, τα ζώα τείνουν να διασκορπίζονται. Οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και τη νύχτα το χειμώνα (Μάιος έως Αύγουστος) μπορεί να πέσει κάτω από το μηδέν, ειδικά στα νοτιοδυτικά. Αλλά οι μέρες είναι τότε δροσερές προς ζεστές. Το καλοκαίρι σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έως και 38°C. Η συννεφιά, όμως, και οι βροχές τείνουν να δροσίζουν λίγο τα πράγματα. Προσοχή ότι ο Αύγουστος είναι πολύ ξηρός και η σκόνη και οι αμμοθύελλες τείνουν να ανεβαίνουν από τα δυτικά.

Θυμηθείτε να πακετάρετε ένα ζευγάρι κιάλια – φέρνουν τα ζώα πιο κοντά χωρίς τους συνήθεις κινδύνους. Ένα ζευγάρι αξιοπρεπή γυαλιά ηλίου είναι μια καλή ιδέα, ειδικά αν ταξιδεύετε στην Καλαχάρι, όπου η λάμψη μπορεί να είναι κάπως ανησυχητική. Επίσης, συσκευάστε εξοπλισμό φωτογραφίας και βίντεο για να καταγράψετε το σαφάρι σας για χάρη εκείνων των άτυχων φίλων σας που μπορεί να μην έχουν πάει στη Μποτσουάνα. Στο σαφάρι, σας συμβουλεύουμε να μην φοράτε λευκά ή φωτεινά ρούχα για να αποφύγετε τον ενθουσιασμό των ζώων. Τα ελαφριά βαμβακερά και λευκά είδη είναι επαρκή για το καλοκαίρι. Για να επιβιώσετε τα πρωινά και τα βράδια του χειμώνα, χρειάζεστε πιο ζεστά περιτυλίγματα και πουλόβερ. Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να φορούν λιγοστά ρούχα παραλίας σε αγροτικές περιοχές μακριά από ξενοδοχεία και κάμπινγκ για να μην προσβάλλουν τους ντόπιους.

Πνευματικά δικαιώματα © Africa Point

Video about Animal That Lives In The Water In The South

You can see more content about Animal That Lives In The Water In The South on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Lives In The Water In The South

If you have any questions about Animal That Lives In The Water In The South, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Lives In The Water In The South was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Lives In The Water In The South helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Lives In The Water In The South

Rate: 4-5 stars
Ratings: 4293
Views: 50619054

Search keywords Animal That Lives In The Water In The South

Animal That Lives In The Water In The South
way Animal That Lives In The Water In The South
tutorial Animal That Lives In The Water In The South
Animal That Lives In The Water In The South free
#Botswana #Emerges #Market #Safari #Destination

Source: https://ezinearticles.com/?Botswana-Emerges-as-an-Up-Market-Safari-Destination&id=31116

Có thể bạn quan tâm: