You are searching about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate, today we will share with you article about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate is useful to you.

Aromatic Gums and Resins in Incense

Gum Acacia, Gum Arabic Acacia senegal, A.seyal από την Αραβία, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία όπου ονομάζεται chaar gund, char goond ή meska. Είναι ένα φυσικό βρώσιμο κόμμι που αποτελείται από σκληρυμένο χυμό από ακακίες. Έχει πολλές χρήσεις συμπεριλαμβανομένων των κώνων θυμιάματος.

Το Gum Acaroidea, Gum Blackboy είναι ένα αρωματικό ρητινώδες κόμμι από το αυστραλιανό γρασίδι ή το Blackboy – ένα εγγενές φυτό από το γένος Xanthorrhoea. Οι κορμοί τους αφθονούν με μια ισχυρή αρωματική ρητίνη γνωστή ως Blackboy Gum ή Acaroid Gum.

Gum Agarwood, Aloeswood Aquilaria malaccensis μερικές φορές γνωστό ως jinko ή ούτι είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο ξύλο που καίγεται ως θυμίαμα και χρησιμοποιείται ως άρωμα. Οι άνθρωποι της Δύσης και της Ανατολής απολαμβάνουν το διακριτικό, καταπραϋντικό άρωμα και την πνευματική τους επιρροή στους διαλογισμούς τους, αλλά τα αποθέματα της άγριας πηγής έχουν μειωθεί και τα δέντρα κατατάσσονται πλέον ως δυνητικά απειλούμενα.

Κεχριμπάρι κόμμι – αρκετές απολιθωμένες ρητίνες είναι γνωστές ως κεχριμπάρι με εκείνες από το βόρειο ημισφαίριο να ισχυρίζονται ότι είναι πρώτα γνωστές και αυτές από την περιοχή της Βαλτικής είναι πιο πολύτιμες. Η ρητίνη προέρχεται από πολλά είδη και μερικά παράγονται εμπορικά από τρέχουσες ρητίνες πεύκου Το κεχριμπάρι της Νέας Ζηλανδίας ή το κόμμι Kauri είναι ένα υποαλίθωμα Copal από τα δάση Kauri Agathis australis που κάλυπταν τα νησιά πριν από τον οικισμό.

Το Gum Ammoniac είναι ένα αρωματικό κόμμι από κατεστραμμένους μίσχους του δέντρου Ammoniac Dorema ammoniacum. Αυτό συμβαίνει φυσικά μέσω των τσιμπημάτων ενός σκαθαριού. Το κόμμι είναι μια παραδοσιακή κόλλα για επιχρύσωση και εφαρμογή φύλλων χρυσού μετά από εκτεταμένο φιλτράρισμα και προετοιμασία και χρησιμοποιήθηκε από τους γραφείς στην αρχαιότητα όπως χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες και τεχνίτες σήμερα. Το κόμμι μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία για να στεγνώσει σε διάφορα υλικά και επιφάνειες. Δεν έχει εξαιρετικό άρωμα, αλλά κάποτε θεωρούνταν ιερό και χρησιμοποιήθηκε στο θυμίαμα στη Λιβύη στη λατρεία του Δία.

Το κόμμι Asafoetida από το Ιράν και το Αφγανιστάν χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα και συστατικό αρωμάτων. Στην ακατέργαστη κατάσταση του, η οσμή του είναι πολύ απαράδεκτη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρασκευάσματα τροφίμων προς όφελος από όσους γνωρίζουν τα παραδοσιακά παρασκευάσματα. Άλλες χρήσεις είναι ως δολώματα ζώων για λύκους και μερικά ψάρια. ως μυγοπαγίδα για σκώρους. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να προετοιμάσουν ένα θετικό ψυχικό πεδίο ενάντια στις κακές επιρροές.

Γόμι, Βάλσαμο της Γαλαάδ, Βάλσαμο Μέκκας Commiphora gileadensis από την περιοχή της Μεσογείου και την Αραβία. Αγαπημένο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και περιζήτητο από βασιλείς και ιερείς ναών. Υπάρχει σημαντικός μυστήριος που σχετίζεται με αυτή την ουσία και τις μαγικές της ιδιότητες.

Gum Balsam of Peru /Balsam of Tolu Myroxylon balsamum, M.peruiferum, Toluifera pereirae, που χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και σε παρασκευάσματα θυμιάματος και αρωμάτων. Μια αντίδραση στο Balsam of Peru χρησιμοποιείται για να υποδείξει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση στο άρωμα. Είναι ένα κολλώδες αρωματικό που συλλέγεται από την κοπή του φλοιού του δέντρου Myroxolon balsamum, ενός δέντρου που είναι εγγενές στο Ελ Σαλβαδόρ. Το άρωμά του είναι ένα μείγμα βανίλιας και κανέλας με κιτρικούς τόνους είναι περιζήτητο στον κλάδο των αρωμάτων. Προσαρμόζεται είτε σε αρώματα ισχυρότερου χαρακτήρα, είτε σε απαλά λουλουδάτα και παρέχει ένα αξιόπιστο σταθεροποιητικό.

Gum Bdellium (Gum Guggal) Commiphora wightii, C. africana, C.stocksiana (Ινδική)

Είναι ένα αρωματικό κόμμι που αποπνέει από το δέντρο. Χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητικό αρωμάτων και σε μοναδικές συνθέσεις ορισμένων αρωματοποιών. Γνωστό από τα αρχαία χρόνια με τον Θεόφραστη πρώτο να το αναφέρει ως αγκάθι που παράγει δάκρυα ρητίνης που μοιάζουν με μύρο. Στην Κίνα, το βδέλλιο, γνωστό ως hsi hsiang ή ονομαζόμενο αρωματικό των Πάρθων ήταν μεταξύ των ποικιλιών θυμιάματος που έφτασαν στην Κίνα κατά μήκος της διαδρομής του μεταξιού.

Gum Benzoin, Gum Benjamin, Benzoin Tree, Styrax, Styrax benzoin Πρόκειται για ένα δέντρο από την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, την κύρια πηγή ρητίνης βενζοΐνης. Τα κοινά του ονόματα είναι επίσης, Loban (αραβικά) ή kemenyan στην Ινδονησία και τη Μαλαισία. Αυτή η ρητίνη που κάποτε ονομαζόταν συνήθως Gum Benjamin χρησιμοποιήθηκε ως άρωμα, θυμίαμα και ως φάρμακο στο πρώιμο εμπόριο των Φοινίκων την περίοδο π.Χ. Ο θρύλος λέει ότι το θυμίαμα Styrax χρησιμεύει για να αποτρέψει τα φίδια που εμπόδιζαν τη συγκομιδή. Η ρητίνη είναι βαλσάμικο και χρησιμοποιείται σε αρώματα, θυμίαμα αλλά και φαρμακευτικά. Έχει δημοφιλή απήχηση λόγω του ευχάριστου τύπου αρώματος βανίλιας και των σταθεροποιητικών ιδιοτήτων της ρητίνης. Παραμένει βασικό συστατικό του τύπου χριστιανικού εκκλησιαστικού θυμιάματος.

Κόμμι Cedarwood Cedrus libani Κέδρος του Λιβάνου κουκουνάρι που δείχνει κηλίδες ρητίνης όπως χρησιμοποιήθηκε στη διαδικασία μουμιοποίησης των αρχαίων Αιγυπτίων. Για πολλές εκατοντάδες χρόνια ο Κέδρος του Λιβάνου ήταν το εθνικό έμβλημα του Λιβάνου. Είναι ένα από τα πιο ιερά δέντρα που όμως σήμερα υποφέρουν από τις παρούσες συνθήκες που απειλούν τα δέντρα που έχουν επιβιώσει για αιώνες. Η ρητίνη πιστεύεται ότι προσδίδει άμεσα δύναμη σε όσους εισπνέουν και ανταποκρίνονται στους αναθυμιάσεις και την επιρροή της.

Gum Cistus, Gum labdanum Cistus ladaniferus ή Rock Rose είναι ένα είδος που απαντάται στην Ισπανία και παράγει αυτή την κολλώδη ουσία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Κάποτε είχε μεγάλη ζήτηση ως αρωματικό.

Το κόμμι Copal Hymenaea courbaril, Bursena odorata χρησιμοποιείται στην κατασκευή θυμιάματος και για να προσφέρει ειδικά ιξώδες όπου το απαιτούν οι βιομηχανικοί σκοπούς. Το Copal είναι ένα όνομα που δίνεται στην αρωματική ρητίνη δέντρου που έχει σύνθεση από ανώριμο κεχριμπάρι. Το όνομα copalli από την παλιά γλώσσα των Μάγια σημαίνει θυμίαμα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως τέτοιο από αυτόχθονες πληθυσμούς της Κεντρικής Αμερικής. Το Copal καλλιεργήθηκε επίσης στην Ανατολική Αφρική (το κοινό είδος εκεί είναι το Hymenaea verrucosa.

Το Gum Dammar προέρχεται από το δέντρο Canarium strictum και μερικές φορές συλλέγεται από το έδαφος. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα καθώς και σε θυμίαμα και άλλα παρασκευάσματα όπως το βερνίκωμα ελαιογραφιών όταν το κόμμι αναμειγνύεται με νέφτι.

Το Gum Dragon’s Blood είναι η γκρίζα ή κιτρινωπή ρητίνη από διάφορα γένη Shorea, Balancocarpus και Hopea που λαμβάνεται χτυπώντας τα δέντρα. Ωστόσο, η φωτεινή κόκκινη ρητίνη γνωστή ως Dragon’s Blood προέρχεται από διαφορετικά είδη Κρότωνα, Δράκαινα, Δαίμονοροπ, Κάλαμος και Πτερόκαρπος. Εκτιμάται στην ιατρική και χρησιμοποιείται για αιώνες ως θυμίαμα.

Gum Elemi Το τροπικό δέντρο Elemi Canarium luzonicum, είναι εγγενές στις Φιλιππίνες και παράγει μια μαλακή ρητίνη με ένα ελαφρύ, φρέσκο ​​άρωμα, απαλά πικάντικο με μια νότα λεμονιού. Είναι ένα απολαυστικό άρωμα δωματίου. Το άρωμα έχει εναρμονιστικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατάλληλο για διαλογισμό και οπτικοποίηση, βοηθώντας σε μια κατάσταση βαθιάς γαλήνης χωρίς υπνηλία.

Το Gum Frankincense, Olibanum Boswellia sacra, B. carteri παράγει μια ρητίνη που εισάγεται απευθείας από τη Σομαλία. Αυτό είναι το πιο γνωστό και πολύτιμο παραδοσιακό ρητινώδες αρωματικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη λεπτή επιρροή του να ανυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα – είτε με σκέψη, αφοσίωση, προσευχή ή διαλογισμό. Είναι το πιο αγαπημένο αρωματικό που χρησιμοποιείται ως λάδι ή ως ρητίνη με θρύλο που συνδέεται έντονα με το Χριστό παιδί και το δώρο των Τριών Σοφών. Τα δέντρα έχουν υποστεί μεγάλη εκμετάλλευση και δεν θεωρούνται είδη υπό εξαφάνιση.

Gum Kauri, Κεχριμπάρι Νέας Ζηλανδίας, κόμμι kauri από το Agathis australis, όπως το αληθινό κεχριμπάρι, μερικές φορές περιλαμβάνει έντομα και φυτικό υλικό στα αρχικά του στάδια ή απολιθωμένη μορφή. Άλλα είδη Kauri εκπέμπουν επίσης κόμμι από τους βαρείς κορμούς ή τα κλαδιά. Οι αναθυμιάσεις που καίγονται χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές και τα περισσότερα είδη παρέχουν υλικό θυμιάματος.

Η ρητίνη μαστίχας από το δέντρο Pistacia lentiscus είναι μια διαφανής, λεμονόλευκη φυσική ρητίνη σε σχήμα δακρύου, δημοφιλής στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και την περιοχή της Μεσογείου. Ήταν ένα βασικό συστατικό στις αρχαίες συνταγές τους “Kyphi” για τη δημιουργία ενός ελαφρού, βαλσαμικού, φρέσκου και απαλού αρώματος που ονομάζεται “το άρωμα που ευχαριστεί τους θεούς”. Καθαρίζει, ξεκαθαρίζει και αναζωογονεί ψυχικά. Η μαστίχα καθώς και η παροχή ενός διακριτικού τονωτικού εγκεφάλου χρησιμοποιήθηκε στην ταρίχευση. Εκτός από τη χρήση του στο θυμίαμα χρησιμοποιείται ως τσίχλα αλλά και σε τρόφιμα. Η μαστίχα λειτουργεί καλά για διαλογισμό και προβληματισμό με τη φωτεινή, λαμπερή ενέργειά της.

Το Gum Myrrh είναι η αρωματική φυσική ελαιορητίνη από ένα μικρό, αγκαθωτό είδος δέντρου του γένους Commiphora,myrrh και C. momol από την Υεμένη και την Αιθιοπία. Το κόμμι είναι κιτρινωπό και μπορεί να είναι διαυγές ή αδιαφανές. Σκουραίνει βαθιά καθώς γερνάει και αναδύονται λευκές ραβδώσεις. Το μύρο χρησιμοποιήθηκε στις θρησκευτικές τελετουργίες των αρχαίων Αιγυπτίων και ήταν συστατικό στο Ketoret, το ιερό θυμίαμα της Ιερουσαλήμ όπως καταγράφεται στην Εβραϊκή Βίβλο και στο Ταλμούδ. Όπως λέει ο χριστιανικός μύθος, το μύρο ήταν δώρο των Τριών Σοφών για να τον βοηθήσει τον Ιησού να ξεπεράσει τον πόνο που επρόκειτο να ακολουθήσει στη σταύρωση του. Το μύρο είναι το φάρμακο για την ανακούφιση πολλών ειδών πόνου. Είναι ένα σύνηθες συστατικό του θυμιάματος που χρησιμοποιείται σε τελετουργίες θεραπείας.

Gum Opoponax, Sweet Myrrh, Opopanax chironium Το φυτό ευδοκιμεί στα θερμότερα κλίματα του Ιράν, της Ελλάδας και της Σομαλίας, αλλά είναι εύλογα προσαρμόσιμο σε ψυχρότερα κλίματα, αν και η περιεκτικότητα σε ρητίνη υποστηρίζεται ότι είναι κατώτερη σε ποιότητα. Η εξαιρετικά εύφλεκτη ρητίνη καίγεται καθώς το θυμίαμα έχει ένα άρωμα βαλσαμικού που παρομοιάζεται με τη λεβάντα. Χρησιμοποιείται φαρμακευτικά για την ανακούφιση από σπασμούς, άσθμα και υστερία. Ο θρύλος λέει ότι ο Οποπανάξ θεωρούνταν από τον βασιλιά Σολομώντα ως το ευγενέστερο τσίχλα θυμιάματος.

Το Imperial Opoponax βασίζεται σε ένα μείγμα γλυκού ρητινώδους αρώματος opoponax αναμεμειγμένο με ανατολίτικα συστατικά που θεωρούνται τα ευγενέστερα όπως η βενζόη, το σανταλόξυλο, το κεχριμπάρι και η βανίλια.

Το Gum Pine Resin αναφέρεται στο κόμμι από μια σειρά πηγών κωνοφόρων ή πεύκων, συμπεριλαμβανομένων των Pinus jefferyi από τις ΗΠΑ και Pinus pinaster, P. palustris, P. sylvestris και P. halepensis a από την Ευρώπη. Πολλές ρητίνες εκτιμώνται ως συστατικά θυμιάματος και αρωμάτων. Η αγγλική λέξη προέρχεται από τα τέλη του 14ου αιώνα, παλαιά γαλλική ρητίνη, από το L. resina “resin”, από την ελληνική rhetine “resin of the pine”, άγνωστης προγενέστερης προέλευσης. Το κόμμι πιστεύεται ότι συγκρατεί τις δεσμευμένες ενέργειες και τη ζωτικότητα του ήλιου και αντιπροσωπεύει ισχυρά αρσενικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Η ρητίνη έχει μια τεράστια γκάμα πρακτικών εφαρμογών.

Το Gum Sandarac, το Gum Juniper προέρχεται από το Callitris quadrivalcis στην Αφρική και άλλα κωνοφόρα στο Μαρόκο και την Αυστραλία. Τα ωχροκίτρινα δάκρυα ρητίνης είναι εύθραυστα και διαυγή σαν κεχριμπάρι. Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες γνωστές θεραπευτικές ρητίνες. Χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες και όσους επιθυμούν να δουλέψουν που απαιτούν ανοιχτόχρωμη κίτρινη ρητίνη. Είναι ένα κοινό συστατικό στο θυμίαμα και στα ανδρικά προϊόντα περιποίησης.

Gum Sweetgum, Liquidambar formosana, L. Styrax, L. styraciflua Ο χυμός που συλλέγεται από το δέντρο Liquidambar σκληραίνει αρκετά ώστε να μασηθεί σαν τσίχλα που θεραπεύει πολλά προβλήματα όπως συνηθίζουν πολλοί στις πολιτείες της Νότιας Αμερικής. Οι Κινέζοι πιστεύουν την αξία του στην ιατρική και έχουν επίγνωση της λεπτής ευεργετικής επιρροής και της πολύτιμης μυρωδιάς του.

Το κόμμι Tragacanth από το Astragalus gummifer είναι εγγενές στο Ιράν. Ο φυσικός αποξηραμένος χυμός από αυτό και πολλά άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένων των A. adscendens, A. brachycalyx και A tragacanthus, είναι πηγές κόμμι σιράζ ή κόμμι δράκου. Αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα ως φάρμακο όταν εφαρμόζεται εξωτερικά για εγκαύματα και παραδοσιακά για όγκους. Η σύγχρονη έρευνα διερευνά τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την πλήρη αξία της στην αρωματοθεραπεία όταν εφαρμόζεται στην ψυχιατρική πρακτική.

Το Gum Yerba Santa, Gum Bush, Sacred Bush Το Eriodictyon glutinosum από την Καλιφόρνια είναι αρωματικό και χρησιμοποιείται στην ιατρική μία φορά για να καλύψει τη γεύση της κινίνης. Yerba santa, που κυριολεκτικά σημαίνει ιερό βότανο στα ισπανικά, που χρησιμοποιείται για αιώνες από ιθαγενείς Αμερικανούς για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, που σχετίζονται κυρίως με τους πνεύμονες και την πέψη. Το βότανο χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό για τον καθαρισμό του αίματος, τονώνει το νευρικό σύστημα και τονώνει το μυαλό. Έχει γλυκιά γεύση αλλά με μια νότα πικράδας. Το βότανο χρησιμοποιείται σε γηγενή τελετουργική χρήση ως θυμίαμα καθώς και σε υγρό εκχύλισμα ως από του στόματος φάρμακο.

Video about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate

You can see more content about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate on our youtube channel: Click Here

Question about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate

If you have any questions about Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate

Rate: 4-5 stars
Ratings: 7788
Views: 9361829 9

Search keywords Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate

Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate
way Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate
tutorial Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate
Animal That Flies In A Cooler Or Warmer Climate free
#Aromatic #Gums #Resins #Incense

Source: https://ezinearticles.com/?Aromatic-Gums-and-Resins-in-Incense&id=7783934

Có thể bạn quan tâm: