You are searching about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons, today we will share with you article about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons is useful to you.

Pros and Cons Of Vegetarianism

Η χορτοφαγία ορίζεται ως «η πρακτική της αποχής από την κατανάλωση κρέατος – κόκκινου κρέατος, πουλερικών, θαλασσινών και της σάρκας οποιουδήποτε άλλου ζώου». (1)

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το «going veggie» μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι.

Μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια οφέλη για την υγεία – όταν γίνει σωστά.

Έχω ο ίδιος γεύματα για χορτοφάγους και ολόκληρες μέρες λαχανικών και με βοηθούν πάρα πολύ.

Τα μεγαλύτερα οφέλη από μια φυτική διατροφή είναι:

Η ωμή τροφή είναι καλή για εσάς λόγω των ενζύμων και πρέπει να τρώμε περισσότερο ωμό φαγητό παρά μαγειρεμένο.

Τα πεπτικά προβλήματα μπορούν να υποχωρήσουν (εξαιτίας των πρεβιοτικών που βρίσκονται στα λαχανικά)

Αυξάνει την πρόσληψη αντιοξειδωτικών μέσω φρούτων και λαχανικών.

Οι αυστηρές δίαιτες μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχου (και της παραφροσύνης;-) )

Άλλες φορές το έχω δει να οδηγεί σε προβλήματα υγείας όταν ακολουθείται λανθασμένα, διατροφικές ελλείψεις και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη (όλα μέσω ανεπάρκειας Β12).

Άλλα προβλήματα υγείας που συνήθως συνδέονται με τη χορτοφαγία είναι η αναιμία, η ωχρότητα (χλωμό χρώμα), η ατονία (έλλειψη ενδιαφέροντος ή ενέργεια) και η κακή αντίσταση στη μόλυνση.

Επιτρέψτε μου να τα εξηγήσω όλα σε αυτό το άρθρο της εβδομάδας και να σας δώσω μερικές πραγματικές λύσεις για να κάνετε το να είστε χορτοφάγος μια θετική εμπειρία.

Σήμερα θα περιγράψω ένα σχέδιο στο οποίο μπορείτε να έχετε όλα τα οφέλη του να είσαι χορτοφάγος χωρίς τα σχετικά προβλήματα ανεπάρκειας.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι είναι:

Ηθικά και ηθικά – Η πλειονότητα των ανθρώπων το κάνει επειδή είναι ενάντια στη σφαγή ζώων για τροφή, νιώθουν αρκετά έντονα για να σταματήσουν να τρώνε κρέας και άλλα προϊόντα που παράγονται από τη σφαγή ζώων.

Θρησκευτικά – Κάποιοι το κάνουν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Υγεία – Κάποιοι το κάνουν για λόγους υγείας, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι υγείας για τους οποίους οι άνθρωποι γίνονται χορτοφάγοι, μερικοί από τους οποίους θα συζητήσουμε. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν ως μια προσπάθεια να χάσουν βάρος.

Οικονομικά – Μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Η πρωτεΐνη είναι ακριβή, αλλά αυτή η στρατηγική είναι ελαττωματική αν με ρωτάτε. Οποιαδήποτε χρήματα εξοικονομήσετε μπορεί στη συνέχεια να πρέπει να δαπανηθούν σε οδοντιατρικούς λογαριασμούς, φυσιοθεραπεία και θεραπείες και χαμένες ημέρες από την εργασία.

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθώ περισσότερο στα διατροφικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αντί να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν χορτοφάγοι.

Διαφορετικοί τύποι χορτοφάγων

Τεχνικά υπάρχουν επίσης (πολλοί) διαφορετικοί τύποι χορτοφάγων, μερικοί από τους οποίους περιγράφω αναλυτικά παρακάτω. Η κύρια διαφορά είναι συνήθως αν το άτομο θα φάει αυγά, γαλακτοκομικά ή ψάρι.

Υπάρχουν γαλακτο-χορτοφάγοι που τρώνε γαλακτοκομικά, ωο-χορτοφάγοι που τρώνε αυγά.

Πέσκο-Χορτοφαγία που τρώνε ψάρια ή/και θαλασσινά.

Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να είναι lacto-ovo-pesco-vegetarians ή οποιαδήποτε παραλλαγή.

Ο βίγκαν είναι ένας από τους πιο αυστηρούς τύπους χορτοφάγων και η διατροφή του δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά, αυγά ή ψάρια.

Μερικοί vegans δεν τρώνε καν μέλι επειδή το έφτιαξαν οι μέλισσες.

Πολλοί χορτοφάγοι τρώνε πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες και προϊόντα σόγιας για να αντισταθμίσουν τη μη κατανάλωση κρέατος.

Τρώω περισσότερα λαχανικά από κάποια λαχανικά που ξέρω

Βάζω τακτικά πελάτες να συμπληρώνουν ημερολόγια τροφίμων και πολλοί “χορτοφάγοι” με τους οποίους έχω συνεργαστεί είναι πολύ φτωχοί. Τρώω περισσότερη σαλάτα, λαχανικά και ωμά τρόφιμα από οποιοδήποτε από αυτά και δεν είμαι λαχανικός.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι εκεί έξω που ονομάζονται αστειευόμενοι «Γραινετάριοι».

Έχω δουλέψει με πολλούς χορτοφάγους όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί που τα καταφέρνουν μια χαρά στη διατροφή τους και είναι πολύ ενεργοί ως προς τη διατροφή τους.

Οι περισσότερες από τις πληροφορίες εδώ είναι πολύ χρήσιμες για τους ανθρώπους που αποκαλώ (τεμπέληδες χορτοφάγους) «σιτοφάγους», δεδομένης της εξάρτησής τους από τα δημητριακά, το σιτάρι, το ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι.

Μια κυρία ανέφερε ότι οι συνταγές στα βιβλία μαγειρικής για χορτοφάγους βασίζονται κυρίως στα δημητριακά.

Σε περίπτωση που δεν το είχατε μαντέψει ήδη – το να είσαι σιτηρά ΔΕΝ είναι καλή κίνηση για την υγεία!

Πολλοί χορτοφάγοι δεν έχουν πρόβλημα με την αύξηση βάρους.

Μερικοί έχουν πρόβλημα με το να είναι πολύ αδύνατοι, αλλά ένας ειδικός στα σιτηρά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υπέρβαρος λόγω της κατανάλωσης πάρα πολλών δημητριακών.

Επεξεργασμένα Χορτοφαγικά Τρόφιμα

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χορτοφάγοι είναι οι «εχθροί» μας επεξεργασμένες τροφές!

Όλα τείνουν να έχουν κρυφά συστατικά, επομένως πρέπει να δίνεται προσοχή όταν τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και χορτοφαγικά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως ψεύτικο κρέας και έτοιμα προϊόντα γευμάτων.

Απομιμήσεις κρεάτων

Πάντα έλεγα ότι ένας χορτοφάγος που τρώει ένα ψεύτικο λουκάνικο, ζαμπόν, γαλοπούλα ή ένα μπιφτέκι μου φαίνεται λίγο περίεργο. (Ποιος είμαι εγώ για να αποκαλώ κάποιον περίεργο!) Επιπλέον, όταν τρώτε αυτά τα προϊόντα, η πρόσληψη σόγιας περνάει από την οροφή. Η σόγια είναι εξαιρετικά επεξεργασμένη και μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες.

Είναι η χορτοφαγία πιο υγιεινή για εσάς;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν την τάση να σκεφτούν ναι, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς το κάνεις.

Ερευνα

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι μια χορτοφαγική διατροφή είναι καλύτερη (σε πολλά επίπεδα) από μια τυπική δυτική δίαιτα – κρεατοφαγική δίαιτα – με αυτό συμφωνώ. Είναι σίγουρα καλύτερη από την τυπική βρετανική δίαιτα.

Ωστόσο, αυτές οι ερευνητικές μελέτες συγκρίνουν ως επί το πλείστον (κυρίως πληθυσμό) κρεατοφάγους που μερικές φορές καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ και τρώνε μια ποικιλία επεξεργασμένων τροφών με ζάχαρη, με χορτοφάγους, που γενικά δεν τείνουν να καπνίζουν, να μην πίνουν τόσο αλκοόλ ή να επιδίδονται σε ζάχαρη. και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Όπως ακριβώς έκανε αυτό εδώ.

Μια μεγάλης κλίμακας μελέτη διαπίστωσε ότι η θνησιμότητα από ισχαιμική νόσο του ελαφιού ήταν 30% χαμηλότερη στους χορτοφάγους άνδρες και 20% χαμηλότερη μεταξύ των χορτοφάγων γυναικών σε σύγκριση με μη χορτοφάγους. (2)

Ένας “μη χορτοφάγος” είναι ο κύριος πληθυσμός, επομένως δεν είναι δίκαιη σύγκριση, ένα άτομο με υγιεινή διατροφή που περιέχει ζωικές πηγές (όχι μια τυπική δίαιτα του Ηνωμένου Βασιλείου αν θέλετε).

Και ούτε αυτό είναι μια δίκαιη σύγκριση. Αυτή η μελέτη ανέφερε ότι μια χορτοφαγική διατροφή θα οδηγήσει σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερα προβλήματα με καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου 2. (3)

Η έρευνα θα είναι πάντα υπέρ της χορτοφαγικής διατροφής σε αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, η έρευνα που αμφισβητεί τη βασική προϋπόθεση της χορτοφαγίας – ότι μπορείτε να πάρετε όλα όσα χρειάζεστε (διατροφικά) από μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή – είναι τεράστια, και κατά τη γνώμη μου ένα ισχυρότερο ερευνητικό σύνολο.

Φαίνεται λογικό ότι μια δίαιτα για χορτοφάγους θα έχανε πράγματα, κόβοντας μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων.

Να τι είπε ένας Ολλανδός ερευνητής ονόματι PC Dagnelie για τους κινδύνους μιας vegan και χορτοφαγικής διατροφής

«Μια vegan διατροφή… οδηγεί σε έντονα αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12, βιταμίνης Β2 και αρκετών μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρος και ψευδάργυρος… ακόμη και μια γαλακτο-χορτοφαγική διατροφή παράγει αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 και πιθανώς ορισμένα μέταλλα όπως ο σίδηρος». (4)

Λέγεται επίσης ότι αυτές οι ελλείψεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνο τη σωματική ανάπτυξη αλλά και τη νευρολογική ανάπτυξη.

Επομένως, η βίγκαν διατροφή ενώ είστε έγκυος είναι δυνητικά μια συνταγή για καταστροφή.

Το να είσαι χορτοφάγος ή vegan είναι πιο υγιεινό αν το παίρνεις σωστά, λίγο σαν το αλάτι.

Λογικά, αν έχετε ζήσει έναν τυπικό δυτικό τρόπο ζωής και αρχίσετε να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και δημητριακά και όσπρια (γίνοντας χορτοφάγος), μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα.

Θα θέλατε να πιστεύετε ότι κάτι που σας κάνει να νιώθετε τόσο καλά θα έχει μακροχρόνια αποτελέσματα, ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής, ειδικά της vegan διατροφής μπορεί να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Οι λόγοι που μειώνονται τα οφέλη είναι κυρίως λόγω των διατροφικών ελλείψεων.

Η χορτοφαγική διατροφή στερείται ποιοτικών πρωτεϊνών, ορισμένων βιταμινών (κυρίως Β12), μετάλλων και βασικών λιπαρών οξέων.

Η έλλειψη χοληστερόλης, βιταμίνης D και βιταμίνης Β12 είναι μια συνταγή για εναλλαγές της διάθεσης και κατάθλιψη.

Το σώμα χρειάζεται χοληστερόλη, βιταμίνη Α, βιταμίνη D και άλλα ζωικά θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή ορμονών. Μια χορτοφαγική διατροφή χωρίς αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι επίσης μια συνταγή για ορμονικά προβλήματα, προβλήματα εμμηνόπαυσης, κόπωση και μειωμένη σεξουαλική ορμή.

Η ανεπάρκεια Β12 είναι πολύ συχνή μεταξύ των vegans και των χορτοφάγων που δεν τρώνε αυγά.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει αναιμία, κόπωση και νευρολογικές διαταραχές. Η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη διαίρεση των κυττάρων, την ενέργεια και το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Η Β12 βρίσκεται στα αυγά και τα κρέατα οργάνων, επομένως ένας ωο χορτοφάγος θεωρητικά θα είναι εντάξει.

Μια αστεία φράση από έναν ειδικό σε ορμόνες που έχω γνωρίσει, τον Δρ Έρικ Σεράνο, είπε «Στους χορτοφάγους δεν αρέσει το σεξ».

Όλοι γνωρίζετε ότι είμαι μεγάλος οπαδός μιας φυσικής διατροφής που περιέχει πολλά βιολογικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά μου αρέσει επίσης να συμπεριλαμβάνω το κρέας στη διατροφή μου.

Συχνά με ρωτούν “Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος δίαιτας;” Πάντα λέω, κάτι που λειτουργεί, αλλά πραγματικά είναι – ένα ισορροπημένο, που λειτουργεί για εσάς.

Διάβασα αυτόν τον όρο που ήταν κατάλληλος για εμένα προσωπικά “Μη χορτοφάγος και συνείδηση ​​υγείας”, βασικά είμαι υγιεινός τρώγων (στο κύριο μέρος), τίποτα περίπλοκο.

Να είσαι ή να μην είσαι χορτοφάγος

Όλα εξαρτώνται από το πώς το προσεγγίζετε – μπορεί να λειτουργήσει.

Αν το κάνεις σωστά, ναι, μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά αν το κάνεις λάθος μπορεί να βρεθείς σε χειρότερη θέση από ό,τι όταν ξεκίνησες.

Ενδεχομένως, αν πας λαχανικά, θα κόψεις τα ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως μπιφτέκια, λουκάνικα, κεμπάπ, μερικά – τηγανητά, κάρυ, κινέζικα πιάτα και πίτσες.

Επομένως, το σημαντικό είναι με τι αντικαθιστάτε αυτές τις τροφές, προφανώς κανείς δεν πρόκειται να τις κόψει και να μην τις αντικαταστήσει με περισσότερη τροφή.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην κόψετε το κρέας και να το αντικαταστήσετε με τόνους ψωμιού, ψεύτικο κρέας, επεξεργασμένα γεύματα λαχανικών και ζυμαρικά (όπως κάνει ένας σιτηρά). Όπως έχω πει, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους παρά σε απώλεια βάρους.

Ένας από τους μεγάλους λόγους που τρώω κρέας είναι η γεύση, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη και τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κρέας που είναι απαραίτητο στο πιάτο μου!

Έτσι, στάθμισα μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χορτοφαγίας και έριξα τη γνώμη μου πάνω σε αυτό.

Για μένα είμαι υπέρ του κρέατος και πιστεύω ότι θα είμαι πάντα. Εκτός από την καλής ποιότητας πρωτεΐνη που είναι υγιεινή για εμάς, η γεύση και η απόλαυση από την κατανάλωση κρέατος είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για να τρώω κρέας, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι ποιοτικό κρέας.

Αν λοιπόν έχετε διαβάσει αυτό το άρθρο και είστε χορτοφάγος (ή σκέφτεστε να κάνετε το βήμα) τότε πρώτα βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά και για τους σωστούς λόγους.

Σε ένα άρθρο της Sally Fallon Morell στο westernprice.org υπήρχε μια ενδιαφέρουσα δήλωση

“Οι χορτοφάγοι και οι βίγκαν που επιθυμούν να κάνουν μια πολιτική δήλωση θα πρέπει να αγωνίζονται για συνέπεια. Οι αγελάδες σφάζονται όχι μόνο για να βάλουν μπριζόλα στο τραπέζι, αλλά για να ληφθούν συστατικά που χρησιμοποιούνται σε σαπούνια, σαμπουάν, καλλυντικά, πλαστικά, φαρμακευτικά προϊόντα, κεριά (όπως σε κεριά και κραγιόνια ), σύγχρονα δομικά υλικά και υδραυλικό υγρό φρένων για αεροπλάνα. Η μεμβράνη που δονείται στο τηλέφωνό σας περιέχει βοδινή ζελατίνη. Έτσι, για να αποφύγουν την υποκρισία, οι χορτοφάγοι πρέπει επίσης να απέχουν από τη χρήση οτιδήποτε κατασκευασμένο από πλαστικό, να μιλάνε στο τηλέφωνο, να πετούν με αεροπλάνα, να αφήνουν τα παιδιά τους χρησιμοποιούν κραγιόνια και ζουν ή εργάζονται σε σύγχρονα κτίρια».

Η προσέγγισή μου στη χορτοφαγία – τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ψάρια και αυγά και μερικά γαλακτοκομικά (αν το επιτρέπει η συνείδησή σας), τρώτε πολλούς ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά όπως αβοκάντο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και κανονικό βούτυρο .

Η συμβουλή μου – μην γίνετε πλήρως βίγκαν, η σκληρή δουλειά του και θα δυσκολευτείτε μακροπρόθεσμα.

Είναι απολύτως απαραίτητο να λαμβάνετε τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και λίπη) που κανονικά θα λαμβάνατε από το κρέας από άλλες πηγές τροφίμων.

Οι συνήθεις διατροφικές ελλείψεις για τους vegan και τους χορτοφάγους περιλαμβάνουν την έλλειψη ασβεστίου, ιωδίου, σιδήρου, ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12, βιταμίνης D και ψευδαργύρου. Είτε λοιπόν τρώτε τροφές που τις περιέχουν είτε πάρτε ένα συμπλήρωμα.

?Το ήξερες? Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 μπορεί να μείνει απαρατήρητη σε άτομα που ακολουθούν μια vegan διατροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η vegan διατροφή είναι πλούσια σε μια βιταμίνη που ονομάζεται φυλλικό οξύ, η οποία μπορεί να καλύψει την ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β-12 μέχρι να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα.

Είναι πιο δύσκολο όσο πιο κοντά στο να είσαι vegan είσαι, κατά τη γνώμη μου.

Μπορείτε να ζήσετε έναν εξίσου υγιεινό τρόπο ζωής ως χορτοφάγος ή κρεατοφάγος αρκεί να το κάνετε σωστά.

Θέλω να μάθω τι πιστεύετε παρακάτω.

Ευχαριστώ,

Ρίτσαρντ

βιβλιογραφικές αναφορές

1. «Τι είναι χορτοφάγος;». The Vegetarian Society. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2010.

2. Key et al. Θνησιμότητα σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους: λεπτομερή ευρήματα από μια συλλογική ανάλυση 5 προοπτικών μελετών, American Journal of Clinical Nutrition, 70 (3): 516S.

3. Rizzo NS, Sabaté J, Jaceldo-Siegl Κ, Fraser GE. Τα χορτοφαγικά διατροφικά πρότυπα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου: The Adventist Health Study-2.Diabetes Care. 2011 Μάιος;34(5):1225-7

4. Dagnelie PC. Διατροφή και δυνητικά οφέλη για την υγεία και κίνδυνοι της χορτοφαγίας και της περιορισμένης κατανάλωσης κρέατος στην Ολλανδία. Ned Tijdschr Geneeskd. 2003 5 Ιουλίου 147(27):1308-13.

Video about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons

You can see more content about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons

If you have any questions about Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9992
Views: 73598918

Search keywords Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons

Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons
way Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons
tutorial Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons
Animal Testing In The Cosmetic Industry Pros And Cons free
#Pros #Cons #Vegetarianism

Source: https://ezinearticles.com/?Pros-and-Cons-Of-Vegetarianism&id=7895741

Có thể bạn quan tâm: