You are searching about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health, today we will share with you article about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health is useful to you.

What Causes Hypertension (and How to Treat It)

Υψηλή πίεση του αίματος είναι μεγάλη υπόθεση… γιατί ασκεί πίεση στην καρδιά και τις αρτηρίες σας, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Με την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει και να περιορίσει τις αρτηρίες σας μειώνοντας τη ροή του αίματος γύρω από το σώμα σας. Και επειδή όλοι οι ιστοί και τα όργανα του σώματός σας χρειάζονται αίμα για να λειτουργήσουν, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστούν πράγματα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά, η όρασή σας και η σεξουαλική σας ζωή, μειώνοντας την ποιότητα της ζωής σας και μειώνοντάς την σημαντικά.

Αλας… όπως χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στη συντήρηση και επεξεργασία τροφίμων και ως ενισχυτικό γεύσης… είναι το χλωριούχο νάτριο, το οποίο αποτελείται από νάτριο 40% και χλώριο 60% κατά μάζα. Το αλάτι διαλύεται στο νερό και διασπάται στα ιόντα νατρίου και χλωρίου του. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει χλωριούχο νάτριο και εξαρτάται από τη διατροφή σας για μια υγιή παροχή αυτού του θρεπτικού συστατικού.

Όπως σχεδόν κάθε διαβητικός γνωρίζει, ένας διαβητικός τύπου 2 έχει περισσότερες από 80% πιθανότητες να είναι και υπερτασικός, δηλαδή να πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση. Και όλοι γνωρίζουμε ότι, εκτός από τη λήψη μιας καθημερινής φαρμακευτικής αγωγής για τον έλεγχο της αρτηριακής μας πίεσης, θα πρέπει να τρώμε μια δίαιτα χαμηλή σε αλάτι, επειδή η υπερβολική πρόσληψη αλατιού είναι η κύρια αιτία της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Είναι όμως πράγματι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού η κύρια αιτία της υψηλής αρτηριακής πίεσης; Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να μην είναι έτσι.

Είναι πραγματικά το πολύ αλάτι η αιτία της υψηλής αρτηριακής πίεσης;

Στο τεύχος 2017 του American Journal of Medicine ισχυρίστηκε σε μια εφημερίδα με τίτλο Είναι ο Σαλτ ένοχος ή αθώος παρευρισκόμενος στην υπέρταση; ότι η αντίληψη ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε υπέρταση βασίζεται σε απόψεις και όχι σε γεγονότα.

Η δημοσίευση ανέφερε μια ανασκόπηση Cochrane σχεδόν 170 μελετών που σημείωσε ότι ο περιορισμός νατρίου μειώνει μόνο την αρτηριακή πίεση κατά 1% έως 3% σε άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση.νορμοτασικά) και μεταξύ 3,5% και 7% σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση (υπερτασικούς).

Κριτικές Cochrane είναι συστηματικές ανασκοπήσεις της πρωτογενούς έρευνας στον τομέα της ανθρώπινης υγείας και της πολιτικής για την υγεία και αναγνωρίζονται διεθνώς ως το υψηλότερο πρότυπο στην υγειονομική περίθαλψη που βασίζεται σε στοιχεία.

Η ζάχαρη, συνέχισε να ισχυρίζεται η εφημερίδα, είναι η πιο πιθανή κύρια αιτία υπέρτασης.

Αυτή η μελέτη έλαβε κάποια υποστήριξη από μια προηγούμενη μελέτη 133.000 ενηλίκων, που δημοσιεύτηκε στο Το Lancet το 2016, η οποία διαπίστωσε ότι η υψηλή πρόσληψη νατρίου, σε σύγκριση με μια μέτρια πρόσληψη νατρίου, συσχετίστηκε μεταξύ των υπερτασικών με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και θανάτου. Αλλά δεν υπήρχε τέτοια συσχέτιση μεταξύ των φυσιολογικών αρτηριών.

Ωστόσο, η χαμηλή πρόσληψη νατρίου συσχετίστηκε με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και θανάτου τόσο σε υπερτασικούς όσο και σε νορμοτασικούς. Αυτό υποδηλώνει ότι η μείωση της πρόσληψης νατρίου στοχεύει καλύτερα σε πληθυσμούς με υπέρταση που καταναλώνουν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Η ιδέα ότι δεν υπάρχει καλή επιστήμη που να υποστηρίζει την υπόθεση ότι το αλάτι είναι μια από τις κύριες αιτίες της υπέρτασης είναι ανοιχτή σε αμφισβήτηση. Πράγματι, το νάτριο είναι ένα απαραίτητο ιόν για την αγωγιμότητα των νεύρων, τη μυϊκή σύσπαση και τη σηματοδότηση των κυττάρων, επομένως ο αδικαιολόγητος περιορισμός της πρόσληψης αλατιού μπορεί να είναι επιβλαβής.

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού αυξάνει την ΑΠ

Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι, παγκοσμίως, το 62% των εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων και το 49% των ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων οφείλονται σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Όλα τα τρόφιμα περιέχουν κάποιο βαθμό αλατιού, αλλά το κρέας (περίπου 0,3 γραμμάρια ανά κιλό κατά μέσο όρο) περιέχει περισσότερο από τα λαχανικά. Η πρόσληψη αλατιού ενός ατόμου στην Παλαιολιθική εποχή ήταν μικρότερη από 1 g την ημέρα. Πριν από περίπου 5.000 χρόνια η χρήση του αλατιού στη διατροφή άρχισε να αυξάνεται όταν οι Κινέζοι ανακάλυψαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των τροφίμων. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η χρήση του αλατιού εξαπλώθηκε, η ημερήσια πρόσληψη αυξήθηκε σε ένα μέγιστο περίπου 12 g/ημέρα τον 19ο αιώνα.

Αλλά όταν εφευρέθηκε η ψύξη στα τέλη του 19ου, το αλάτι δεν ήταν πλέον απαραίτητο για τη συντήρηση των τροφίμων και η ημερήσια μέση πρόσληψη άρχισε να μειώνεται, μια τάση που συνεχίστηκε μέχρι συγκριτικά πρόσφατα. Η κατανάλωση έχει επιστρέψει τώρα στα επίπεδα του 19ου αιώνα λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και επί του παρόντος περίπου το 75% της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου προέρχεται από αλάτι που βρίσκεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα… λουκάνικα, λουκάνικα, πουτίγκες κρέατος, πατατάκια, πατατάκια, πίτσες, αλμυρό τυρί κ.λπ.

Η συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού στη διατροφή και της αρτηριακής πίεσης φάνηκε για πρώτη φορά το 1904, όταν οι Ambard και Beaujard πειραματίστηκαν με δίαιτες υψηλής και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι σε έξι ασθενείς. αντίστροφο αποτέλεσμα.

Το 1948, ένας ερευνητής ονόματι Kempner αντιμετώπισε 500 υπερτασικούς ασθενείς με δίαιτες που αποτελούνταν από ρύζι και φρούτα που περιείχαν λίγο αλάτι. Αυτές οι δίαιτες βελτίωσαν την ΑΠ, μείωσαν το μέγεθος της καρδιάς και βελτίωσαν την υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια. Αλλά δυστυχώς η δίαιτα με το ρύζι δεν έπιασε καθώς ήταν αρκετά άγευστη.

Από τότε, πολλές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει μια αιτιώδη σχέση μεταξύ του διατροφικού νατρίου και της υπέρτασης. Υπήρξαν επίσης εκτενείς μελέτες σχετικά με την επίδραση της πρόσληψης αλατιού στην ΑΠ στους ανθρώπους και η επίδραση στη μείωση της ΑΠ μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Πράγματι, χιλιάδες άτομα έχουν εμπλακεί σε μεγάλες διεθνείς μελέτες σχετικά με την πρόσληψη νατρίου και την υπέρταση, όπως η μελέτη INTERSALT με περισσότερα από 10.000 άτομα ηλικίας 20 έως 59 ετών, η οποία έδειξε ότι υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού και των επιπέδων ΑΠ. Αυτή η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal το 1988, δείχνει επίσης ότι η ΑΠ αυξάνεται με την ηλικία μόνο εάν συνοδεύεται από αυξημένη πρόσληψη αλατιού.

Μια άλλη καλά διεξαχθείσα μελέτη ορόσημο ήταν η δοκιμή DASH (Διατροφικές προσεγγίσεις για τη διακοπή της υπέρτασης)-Νάτριο, μια καλά ελεγχόμενη δοκιμή σίτισης 12 εβδομάδων που παρείχε τα πιο ισχυρά στοιχεία σχετικά με την επίδραση της πρόσληψης αλατιού στην ανθρώπινη ΑΠ. Δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine το 2001.

Παρά τις πρόσφατες επιφυλάξεις, η σχέση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού και των επιπέδων ΑΠ φαίνεται να έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αρκετά πειστικά τις τελευταίες δεκαετίες. Πώς μπορούν λοιπόν να εξηγηθούν τα αντιφατικά αποτελέσματα πρόσφατων μελετών;

Υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που επηρεάζει τα επίπεδα ΑΠ;

Νάτριο και κάλιο… δύο βασικοί ηλεκτρολύτες

Το σώμα σας απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υγρά και τα άχρηστα προϊόντα φιλτράροντας το αίμα σας μέσω των νεφρών σας, όπου τα ανεπιθύμητα υγρά αναρροφούνται και στέλνονται μαζί με τα απόβλητα στην ουροδόχο κύστη σας για να εξέλθουν ως ούρα. Ένας συνδυασμός δύο βασικών ηλεκτρολυτών, του νατρίου και του καλίου, απαιτείται για να γίνει αυτό.

Τα νεφρά σας χρησιμοποιούν όσμωση για να τραβήξουν το νερό που περιέχει τα απόβλητα από το αίμα σας. Ωσμωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία μόρια ενός διαλύτη περνούν μέσα από μια ημιπερατή μεμβράνη από ένα λιγότερο συμπυκνωμένο διάλυμα σε ένα πιο συμπυκνωμένο. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί ένα μείγμα νατρίου και καλίου για να τραβήξει το νερό σε ένα τοίχωμα κυττάρων από την κυκλοφορία του αίματος σε ένα κανάλι συλλογής που οδηγεί στην ουροδόχο κύστη. Αυτή η αναλογία των δύο ηλεκτρολυτών πρέπει να βρίσκεται εντός ενός στενού εύρους για να λειτουργήσει επιτυχώς η διαδικασία όσμωσης.

Το πρόβλημα με την κατανάλωση πολύ αλατιού είναι ότι αυξάνει την ποσότητα νατρίου στην κυκλοφορία του αίματός σας και καταστρέφει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ νατρίου και καλίου, μειώνοντας την ικανότητα των νεφρών σας να απομακρύνουν το νερό, έτσι ώστε το νερό και τα απόβλητα να παραμένουν στην κυκλοφορία του αίματός σας. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερη αρτηριακή πίεση λόγω του επιπλέον υγρού στο αίμα σας και επιπλέον πίεση στα ευαίσθητα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στα νεφρά.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το επιπλέον στέλεχος μπορεί να βλάψει τα νεφρά, προκαλώντας νεφρική νόσο. Αυτό μειώνει την ικανότητά τους να φιλτράρουν τα τοξικά απόβλητα, τα οποία στη συνέχεια αρχίζουν να συσσωρεύονται στο σώμα. Εάν η νεφρική νόσος αφεθεί χωρίς θεραπεία και η αρτηριακή σας πίεση δεν μειωθεί, καταλήγετε σε νεφρική ανεπάρκεια… δεν μπορείτε πλέον να φιλτράρετε το αίμα και το σώμα σιγά σιγά δηλητηριάζεται από τα δικά του τοξικά απόβλητα. Η μόνη λύση είναι η τακτική αιμοκάθαρση, μια ακατάστατη, επίπονη και κουραστική διαδικασία.

Η πρόσληψη καλίου σας είναι σημαντική

Η δοκιμή DASH-Sodium (που αναφέρθηκε παραπάνω) έδειξε ότι μια συστηματική αλλαγή διατροφής για την ενίσχυση της πρόσληψης φυτικών ινών, μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ενισχύθηκε περαιτέρω με τον περιορισμό της πρόσληψης νατρίου.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες. Ατομικές και συνδυασμένες επιδράσεις των διατροφικών παραγόντων στον κίνδυνο περιστατικής υπέρτασηςμια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας τον Οκτώβριο του 2017, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυστικό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μακροπρόθεσμα ήταν να τρώτε μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.

Έρευνες των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι η πρόσληψη καλίου ρυθμίζει άμεσα το πόσο αλάτι (νάτριο) εκκρίνουν τα νεφρά. Η υψηλή πρόσληψη καλίου αναγκάζει τα νεφρά να εκκρίνουν περισσότερο νάτριο. Με άλλα λόγια, η αύξηση του διατροφικού καλίου είναι εξίσου σημαντική με τη μείωση του νατρίου όταν πρόκειται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η ανάγκη διατήρησης σταθερών επιπέδων καλίου

Σε αντίθεση με το νάτριο, το οποίο κυκλοφορεί διαλυμένο στο νερό στο αίμα, το κάλιο συγκεντρώνεται μέσα στα τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός σας. Αυτή η συγκέντρωση μέσα στα κύτταρα διατηρείται από μια «αντλία» που δρα στις μεμβράνες των κυττάρων (εξωτερικά τοιχώματα).

Μια κανονική συγκέντρωση καλίου στο πλάσμα του αίματος είναι μεταξύ 3,5 και 4 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο… οι μισές ή οι διπλάσιες συγκεντρώσεις είναι επικίνδυνες και μπορεί, όντως, να είναι θανατηφόρες.

Εάν έχετε πολύ λίγο κάλιο, θα το παρατηρήσετε πρώτα στους μύες σας… για παράδειγμα, οι μύες σας θα αισθάνονται πιο αδύναμοι και το να σηκώνετε βαριά αντικείμενα μπορεί να είναι δύσκολο.

Αλλά αν έχετε πάρα πολύ κάλιο στο αίμα σας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε καρδιακή ανακοπή. Ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τεράστιες ενέσεις καλίου για να εκτελέσουν κρατούμενους που καταδικάζονται σε θάνατο.

Αλλά μην ανησυχείτε. Η ινσουλίνη βοηθά στη μεταφορά του καλίου καθώς και της γλυκόζης στα κύτταρα του σώματός σας. Τα νεφρά εκκρίνουν επίσης κάλιο. Τα υγιή νεφρά είναι πολύ αποτελεσματικά στη διατήρηση της σωστής ποσότητας καλίου στο σώμα σας. Αλλά εάν τα νεφρά σας δεν λειτουργούν σωστά (και δεν υποβάλλεστε σε αιμοκάθαρση), η αύξηση των επιπέδων καλίου μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Όπως αναφέραμε ήδη, η υψηλή πρόσληψη καλίου μειώνει την αρτηριακή πίεση και υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε κάλιο και υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και της αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Έτσι, ο έλεγχος των επιπέδων καλίου του σώματος είναι σημαντικός για την υγεία.

Αλλά μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκε ο ρόλος των νεφρών στη διατήρηση των επιπέδων νατρίου και καλίου.

Εάν έχετε χάσει πολύ κάλιο πρόσφατα, τα νεφρά πρέπει να συγκρατούν το υπόλοιπο κάλιο του σώματος… πράγματι δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση του καλίου έναντι του νατρίου. Όταν το επίπεδο του καλίου είναι πολύ χαμηλό, ένας αισθητήρας στα νεφρά λέει στα νεφρικά σωληνάρια (τον αγωγό των νεφρών) να απορροφήσουν περισσότερο νάτριο, το οποίο στη συνέχεια ελαχιστοποιεί την απώλεια καλίου. Αλλά αυτή η κατακράτηση νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Αντίθετα, εάν καταναλώνετε πολύ κάλιο, το σώμα διατηρεί λιγότερο νάτριο για να προωθήσει την απέκκριση του καλίου. Αυτό εξηγεί γιατί η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση… οδηγεί στην απέκκριση περισσότερου νατρίου.

Η καλύτερη θεραπεία

Έτσι, η διατροφική συμβουλή μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι δεν έχει αλλάξει, αλλά τώρα συνοδεύεται από πρόσθετες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι έχετε επίσης επαρκή πρόσληψη καλίου.

Το αποσπάσιμο είναι ότι η κατανάλωση άφθονο καλίου είναι εξίσου σημαντική με τον περιορισμό της πρόσληψης αλατιού ή νατρίου… και, όπως θα το είχε η τύχη, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πάρετε πολύ κάλιο στο σώμα σας χωρίς να καταφύγετε σε συμπληρώματα.

Τα φρούτα είναι τα καλύτερα… αβερίκοκα, μπανάνες, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, δαμάσκηνα, σταφύλια, σύκα, ελιές, βατόμουρα, ροδάκινα, φραγκοστάφυλα, ντομάτες, μήλα, δαμάσκηνα και σταφίδες περιέχουν όλα ποικίλα επίπεδα καλίου.

Καλές πηγές λαχανικών… περιλαμβάνουν πατάτες με τη φλούδα, κουνουπίδι, μαρούλι, κάρδαμο, σπανάκι, παντζάρι και σέλινο.

Άλλες καλές πηγές του καλίου είναι… οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα, τα όσπρια, η βρώμη, το σιτάρι ολικής αλέσεως, και το φρέσκο ​​κρέας.

Video about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health

You can see more content about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health

If you have any questions about Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6287
Views: 3372689 8

Search keywords Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health

Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health
way Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health
tutorial Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health
Animal Testing For Human Medicine National Institutes Of Health free
#Hypertension #Treat

Source: https://ezinearticles.com/?What-Causes-Hypertension-(and-How-to-Treat-It)&id=10263911

Có thể bạn quan tâm: