You are searching about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com, today we will share with you article about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com is useful to you.

What You Don’t Know About Thean Hou Temple

Ο ναός Thean Hou είναι μάλλον νέος και ολοκληρώθηκε το 1987 και άνοιξε επίσημα το 1989. Ο ναός ανήκει και διευθύνεται από την Ένωση Selangor & Federal Territory Hainan, η οποία είναι μια ένωση φυλών για άτομα με καταγωγή από Hainan, που προέρχονται από την επαρχία του Χαϊνάν, στην Κίνα. Αυτός ο ναός χτίστηκε από την τοπική κοινότητα Hainanese και είναι αφιερωμένος στη θεά Tian Hou ή την Ουράνια Μητέρα.

Κοντά στην εξωτερική είσοδο βρίσκεται το λευκό άγαλμα της Kwan Yin, της διάσημης Θεάς του Ελέους. Υπάρχει ένα μέρος για τους πιστούς να γονατίσουν για να αγγίξουν το νερό που ξεχύνεται από τη μαγική στάμνα του Kwan Yin. Κάποιος θα μπορούσε ακόμη και να δει πιστούς να προσπαθούν να καταβροχθιστούν με τον αγιασμό.

Δίπλα είναι ένας χαμογελαστός γέρος, κρατώντας ένα βιβλίο και ένα ραβδί. Είναι η κινεζική θεότητα του γάμου, ή ένας Κινέζος Έρως αν θέλετε. Αυτός ο ουράνιος προξενητής ονομάζεται Yue Xia Lao Ren- ή «ο γέρος στο φως του φεγγαριού». Αντί να χρησιμοποιεί βέλη όπως ο Έρως, χρησιμοποιεί ένα κομμάτι κόκκινο κορδόνι που είναι δεμένο στα πόδια του άνδρα και της γυναίκας. Μάλιστα, η κόκκινη τσάντα που στα αριστερά είναι η τσάντα του με κόκκινα κορδόνια. Το βιβλίο που κρατά είναι το βιβλίο της μοίρας. απαριθμεί ποιον θα συναντήσετε και πότε θα παντρευτείτε. Αυτή η θεότητα είναι πολύ δημοφιλής στους νέους, οι οποίοι συχνά του προσφέρουν καραμέλες και σοκολάτες με αντάλλαγμα το τέλειο ταίρι.

Στον μικρό κήπο στα αριστερά βρίσκονται τα αγάλματα των δώδεκα ζώων στον κινέζικο ζωδιακό κύκλο. Υπάρχει ο αρουραίος, το βόδι, η τίγρη, το κουνέλι, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, το κριάρι, η μαϊμού, ο κόκορας, ο σκύλος και το γουρούνι. Ακριβώς όπως με τον δυτικό ζωδιακό κύκλο, οι Κινέζοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από ένα συγκεκριμένο έτος θα αποκτήσουν την προσωπικότητα του ζώου. Αλλά το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο ξεκινά την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που συνήθως πέφτει τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Αν λοιπόν γεννηθήκατε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, ανάλογα με το έτος, υπάρχει πιθανότητα το ζώδιό σας να είναι αυτό που προηγείται. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε το ζώδιό σας είναι να ανατρέξετε στο κινεζικό ημερολόγιο, το οποίο ελέγχετε από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με έναν βουδιστικό μύθο, ο Λόρδος Βούδας κάλεσε όλα τα ζώα της γης για να τον αποχαιρετήσουν, αλλά εμφανίστηκαν μόνο δώδεκα ζώα. Για να τους ανταμείψει, ο Βούδας ονομαζόταν κάθε χρόνο από το όνομά τους, σύμφωνα με τη σειρά που είχαν φτάσει – ξεκινώντας από τον αρουραίο και τελειώνοντας με το γουρούνι.

Η κύρια αψίδα εισόδου του ναού Thean Hou είναι ένα αξιοθέατο. Πάνω, είναι μια κόκκινη πινακίδα με κινέζικη καλλιγραφία. Σε αντίθεση με τα αγγλικά, οι κινεζικές λέξεις διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω προς τα κάτω. Οι τρεις λέξεις γράφουν «Tian Hou Gong» – που σημαίνει «Παλάτι της Βασίλισσας του Ουρανού». Αν κοιτάξετε προσεκτικά τους μικρούς χαρακτήρες σε κάθε πλευρά των λέξεων, σας λένε το όνομα του συγγραφέα και πότε γράφτηκε. Στην κινεζική καλλιγραφία, η γραφή δεν είναι μόνο γραφή. Είναι μια καλλιτεχνική δεξιότητα και κάθε γραφή είναι έργο τέχνης. Μάλιστα, η προσωπικότητα ενός συγγραφέα λέγεται ότι αποτυπώνεται στη γραφή του. Στη δεξιά κολόνα, υπάρχουν περισσότεροι κινεζικοί χαρακτήρες. Είναι πολύ ποιητικά για να μεταφραστούν, αλλά πολύ χαλαρά, μας προτρέπουν να υμνήσουμε την ταπεινοφροσύνη του Βασιλιά των Ουρανών και ότι ο καθένας θα κρατούσε το όνομά του με ευλάβεια. Ο στύλος στα αριστερά εκφράζει την ευγένεια της Βασίλισσας των Ουρανών, που υπερασπίζεται τους πόνους και που είναι πάντα εκεί σε στιγμές κινδύνου. Αυτός ο τύπος χαιρετισμού είναι σημαντικός στην κινεζική αρχιτεκτονική και κάθε ναός έχει τους μοναδικούς του χαιρετισμούς. Εάν έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε άλλους κινέζικους ναούς, ζητήστε από τους ντόπιους να σας μεταφράσουν αυτά τα λόγια σοφίας.

Αφού ανέβει κανείς τις σκάλες, θα βρεθεί στη μεγάλη αυλή, περιτριγυρισμένος από πολλές κόκκινες κολόνες από όλες τις πλευρές. Ένα πολύ μοναδικό χαρακτηριστικό της κινεζικής αρχιτεκτονικής είναι η έννοια του ανοιχτού χώρου. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι η αυλή είναι μέσα το κτίριο σε αντίθεση με το εξωτερικό. Αυτό είναι ένα πολύ τυπικό χαρακτηριστικό της κινεζικής αρχιτεκτονικής, και πολλοί ναοί χτίζονται έτσι. Η αυλή περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από πολλά διασυνδεδεμένα κιόσκια. Αυτό είναι συχνά γνωστό ως «πηγάδι του ουρανού» επειδή οι στέγες σχηματίζουν ένα μικρό άνοιγμα προς τον ουρανό. Το πλάτος του κτιρίου είναι πιο σημαντικό από το ύψος και το βάθος, δίνοντας οπτική επίδραση στο πλάτος του κτιρίου. Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται πολύ γενναιόδωρα εδώ, συμβολίζοντας την ευημερία και την καλή τύχη. Η εντυπωσιακή πορτοκαλί και πράσινη οροφή, με τα περίπλοκα σκαλίσματα και τις μεγαλειώδεις διακοσμήσεις, έχει πολλά μικροσκοπικά αντικείμενα παρατεταγμένα σε μια σειρά στις γωνίες των καμπυλωτών στεγών.

Υπάρχουν πολλά αγάλματα με δράκους και φοίνικες. Ο Φοίνικας συνήθως ζευγαρώνεται με τον δράκο, συμβολίζοντας το γιν και το γιανγκ. Μια κοινή περιγραφή του φοίνικα είναι ότι έχει το κεφάλι ενός χρυσού φασιανού, το ράμφος ενός παπαγάλου, το σώμα μιας πάπιας μανταρινιού, τα φτερά ενός ροκ, τα φτερά ενός παγωνιού και τα πόδια ενός γερανού. Ο Φοίνικας είναι σύμβολο αρετής και χάρης, δύναμης και ευημερίας. Λέγεται ότι είναι ένα ευγενικό πλάσμα. τόσο απαλό που τα πόδια του δεν συνθλίβουν τίποτα και τρώει μόνο δροσοσταλίδες. Συνήθως αντιπροσωπεύει το γυναικείο τμήμα του γιν και του γιανγκ, και στην αρχαιότητα, μόνο η κινέζικη αυτοκράτειρα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον φοίνικα ως σύμβολό της. Υπάρχει επίσης ο λευκός γερανός, που είναι το πιο σημαντικό πουλί στον κινεζικό πολιτισμό, μετά τον Φοίνικα. Οι γερανοί πιστεύεται ότι είναι αθάνατοι, συμβολίζοντας έτσι τη μακροζωία.

Σε κοντινή απόσταση, βρίσκονται οι υπέροχα σκαλισμένες γκρίζες κολόνες με δράκους που κουλουριάζονται προς τα πάνω προς τον ουρανό. Ενώ στη Δύση, οι δράκοι θεωρούνται κακοί, οι Κινέζοι δράκοι αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την ισχύ και τον έλεγχο του νερού. Στην ορολογία γιν και γιανγκ, ο δράκος είναι γιανγκ, ή αρσενικό. ενώ ο Φοίνικας είναι yin, ή θηλυκό. Οι δράκοι έχουν τη δική τους ιεραρχία και για να μάθετε πού βρίσκεται ο δράκος, μετρήστε τον αριθμό των νυχιών. Η υψηλότερη τάξη είναι ο δράκος με πέντε νύχια, ακολουθούμενος από τον δράκο με τέσσερα νύχια και με τρία νύχια. Δεδομένου ότι ο δράκος με πέντε νύχια θεωρείται αυτοκρατορικός δράκος στην Κίνα, όσο πιο μακριά από την Κίνα πήγαινε ένας δράκος, τόσο λιγότερα νύχια είχε. Γι’ αυτό οι κορεάτες δράκοι έχουν τέσσερα νύχια και οι γιαπωνέζοι τρία. Και δεδομένου ότι η Μαλαισία θεωρείται κινεζική παραφυάδα, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μόνο τέσσερα νύχια στους δράκους της. Στην αρχαιότητα, η ακατάλληλη χρήση του αριθμού των νυχιών θεωρούνταν προδοσία και ολόκληρη η φυλή του δράστη μπορεί να εκτελεστεί.

Στο κυρίως ιερό, βρίσκονται τρία γιγάντια αγάλματα. Μπορεί να μοιάζουν αρκετά με την πρώτη ματιά, αλλά αν το προσέξετε, θα δείτε ότι διαφέρουν.

Στα αριστερά, είναι η Θεά της Προκυμαίας. Σύμφωνα με το μύθο, στο νησί Χαϊνάν νότια της Κίνας, μια μέρα ένας ψαράς έπιασε παρασυρόμενα ξύλα στο δίχτυ του ενώ ήταν έξω για ψάρεμα. Το έφερε πίσω και άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Το driftwood μετατρεπόταν σε νεαρό κορίτσι κάθε ηλιοβασίλεμα. Το πρόσωπό της θα έλαμπε από μια έκφραση καλοσύνης. Σύντομα, ο ψαράς αποφασίζει να χτίσει έναν ναό χρησιμοποιώντας το παρασυρόμενο ξύλο ως κεντρικό στοιχείο. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποφασίσει το καλύτερο μέρος για να το χτίσει. Καθώς οι κάτοικοι του χωριού κοιτάζουν προς τον παράδεισο για κάποιες υποδείξεις, ένα νεαρό αγόρι ξαφνικά έτρεξε έξω από το πλήθος προς ένα άλλο χωριό οκτώ μίλια μακριά. Στη συνέχεια, το αγόρι έδειξε την προκυμαία του λιμανιού του Qing-Lan και τελικά βρήκαν τη θέση του ναού.

Η θεά στο κέντρο είναι η Mazu, η θεά της θάλασσας που προστατεύει τους ναυτικούς και τους ψαράδες. Λατρεύεται ευρέως στις παράκτιες περιοχές της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ζουν πολλές κοινότητες ναυτικών. Σύμφωνα με το μύθο, ήταν ένα πρόσωπο της πραγματικής ζωής, που γεννήθηκε το 960 μ.Χ. ως κορίτσι που ονομαζόταν Lin Moniang. Όταν γεννήθηκε, δεν έκλαψε. εξ ου και το όνομά της, που σημαίνει «σιωπηλό κορίτσι». Είχε πολλές σχέσεις με τη θάλασσα. Μια ιστορία λέει ότι φορούσε ένα έντονο κόκκινο φόρεμα, στεκόταν στην ακτή κατά τη διάρκεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών για να οδηγήσει τις ψαρόβαρκες στο σπίτι. Μια άλλη ιστορία είπε ότι ονειρευόταν τον πατέρα και τον αδερφό της, και οι δύο ψαράδες, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Όμως η μητέρα της την ξύπνησε ακριβώς τη στιγμή που έσωζε τον αδερφό της στο όνειρό της. Ως αποτέλεσμα, μόνο ο πατέρας της ήρθε σπίτι. Υπήρχαν επίσης πολλοί θρύλοι για το ότι μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια τον καιρό, σώζοντας έτσι πολλούς ψαράδες από πνιγμό. Σε ηλικία 28 ετών, ανέβηκε σε ένα βουνό και πέταξε στον ουρανό, και έγινε η Ουράνια Βασίλισσα, ή Thean Hou, το όνομα αυτού του ναού. Παρόλο που είμαστε τώρα περίπου δύο ώρες μακριά από τη θάλασσα, οι Hainanese εξακολουθούν να έχτισαν αυτόν τον ναό προς τιμήν της για να φροντίσουν την κοινότητά τους. Μετά το θάνατό της, υπήρξαν αμέτρητες αναφορές για μια παράξενη κοπέλα που κουβαλούσε ένα κόκκινο φανάρι για να καθοδηγήσει τα πλοία στο σπίτι σε θυελλώδεις καιρούς. Σήμερα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει την πεποίθηση Mazu ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Η τελευταία θεά είναι η θεά Kwan Yin, ή ευρέως γνωστή ως η θεά του ελέους. Το όνομα Kuan Yin είναι σύντομο για το Kuan Shiryin, που σημαίνει «να ακούς τις κραυγές του κόσμου». Ιδιαίτερα σεβαστή από τους Βουδιστές, η ιστορία του Kwan Yin είναι μακρά και περίπλοκη. Λατρεμένες μέχρι το Βιετνάμ, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, οι ιστορίες του Κουάν Γιν έχουν πολλές σχέσεις με τον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και την κινεζική κουλτούρα. Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες για την Kuan Yin, από τη θεραπεία αρρώστων μέχρι τη σωτηρία του γιου του Dragon King, τη σωτηρία ζώων, την προστασία των καλλιεργειών – όλες λένε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: τη συμπόνια της.

Στο κέντρο της αίθουσας υπάρχουν μερικά κυλινδρικά αντικείμενα με κόκκινα πόμολα και μια δέσμη ραβδιά. Είναι οι χρησμοί «kau chim» ή στα αγγλικά, κινέζικα Fortune Sticks. Πολλοί Κινέζοι χρησιμοποιούν αυτά τα μπαστούνια περιουσίας για να προβλέψουν τη μοίρα τους για το επόμενο έτος. Πρώτα, ανακατέψτε τα μπαστούνια ενώ καθαρίζετε το μυαλό σας. Στη συνέχεια, πιάστε ολόκληρη τη δέσμη των ραβδιών, κρατήστε τα ψηλά και ρίξτε τα ξανά στο δοχείο. Ψάξτε για το μοναδικό ραβδί που προεξέχει – αυτό το ραβδί μεταφέρει την περιουσία σας. Εάν υπάρχουν μερικά ραβδιά που προεξέχουν, δοκιμάστε ξανά μέχρι να βγει μόνο ένα μοναδικό ραβδί από τη δέσμη. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τον αριθμό που είναι γραμμένος στο ξυλάκι και βρείτε αυτόν τον αριθμό στο κατάλληλο συρτάρι. Κάθε συρτάρι περιέχει χαρτάκια όπου αναγράφεται η τύχη σας για το έτος. Αυτή είναι η μοίρα σου για τη χρονιά. Ελπίζω να είναι γεμάτη ευημερία, ή όπως λένε οι Κινέζοι, γεμάτη με «fook». Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, είναι διασκεδαστικό.

Στο μπαλκόνι μπορεί κανείς να έχει καλή θέα στο ναό. Τα άκρα του μπαλκονιού αποτελούνται από μερικά μικροσκοπικά αντικείμενα: ένας γέρος καθισμένος σε ένα ψάρι, ακολουθούμενος από τρία μυθικά κινέζικα ζώα. Ο ηλικιωμένος είναι ο Jiang Tai Kung, μια ιστορική προσωπικότητα και ένας πολύ σεβαστός στρατιωτικός στρατηγός. Μια ιστορία λέει ότι ψάρευε για τρεις μέρες και τρεις νύχτες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, έπιασε ένα ψάρι και όταν έκοψε την κοιλιά του ψαριού, βρήκε ένα πανί που προφήτευε ότι μια μέρα θα γινόταν ένας μεγάλος στρατηγός. Υπάρχει μια δημοφιλής ιστορία που κρατά ένα ραβδί μπαμπού με το γάντζο να κρέμεται πάνω από το νερό, αντί να το αφήσει να βυθιστεί στο νερό. Το σκεπτικό του ήταν ότι τα ψάρια θα του έρθουν όταν είναι έτοιμα. Αυτή η πράξη ενέπνευσε τους Κινέζους να λένε ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Ως εκ τούτου, συχνά απεικονίζεται να κάθεται σε ένα ψάρι.

Το δεύτερο μυθολογικό ζώο είναι το Qilin, το οποίο λέγεται ότι φέρνει γαλήνη όποτε φτάνει. Συχνά λανθασμένα αποκαλείται κινέζικος μονόκερος. Το Qilin είναι ένα ευγενικό πλάσμα που μπορεί να περπατήσει στο γρασίδι χωρίς να πατήσει τη λεπίδα, αλλά εκτοξεύει φωτιά όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα κακό άτομο.

Το τρίτο μυθολογικό ζώο είναι το κινέζικο ροκ, που έχει σώμα πουλιού αλλά πόδια κατσίκας με λέπια σαν ψάρι. Και το τέταρτο είναι το περίφημο κινέζικο λιοντάρι, το οποίο έχει προστατευτικές δυνάμεις. Συνήθως στέκονται στις πύλες των αυτοκρατορικών ανακτόρων και ναών.

Πίσω στο κεντρικό ιερό, υπάρχει μια σκάλα στα αριστερά που οδηγεί στη λίμνη της Χελώνας. Η χελώνα είναι ένα από τα τέσσερα ουράνια εμβλήματα – μαζί με τον δράκο, τον φοίνικα και τη λευκή τίγρη – που φυλάσσουν τον αστερισμό. Η χελώνα φυλάει τον βορρά, ο φοίνικας τον νότο, ο δράκος φυλάει την ανατολή και η λευκή τίγρη τη δύση. Από αυτά τα τέσσερα ζώα, η χελώνα είναι το μόνο ζώο της πραγματικής ζωής, οπότε να έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά από αυτά στη λίμνη της Χελώνας.

Υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον κατάστημα που πουλάει θρησκευτικά είδη στο ισόγειο για τους τουρίστες να αγοράσουν αναμνηστικά.

Video about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

You can see more content about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

If you have any questions about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

Rate: 4-5 stars
Ratings: 2519
Views: 38328110

Search keywords Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
way Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
tutorial Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com free
#Dont #Thean #Hou #Temple

Source: https://ezinearticles.com/?What-You-Dont-Know-About-Thean-Hou-Temple&id=6365518

Có thể bạn quan tâm: