You are searching about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com, today we will share with you article about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com is useful to you.

The Place Of Goats In The Igbo Culture

Δεν τα κατάφερα στο χωριό τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά διατήρησα επαφή με τους ανθρώπους μου, χτυπήστε τον Πρόεδρο Obasanjo με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά ευχαριστώ τη διοίκησή του που έδωσε στους Νιγηριανούς κινητά τηλέφωνα GSM (προφέρεται gisim). Ήταν από το μικρό θαύμα που μπόρεσα να κρατήσω επαφή με τους δικούς μου, ιδιαίτερα με τον θείο μου Igwe, τη Nna Ochie και τον πατριάρχη της οικογένειας της μαμάς μου που κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας μου θύμισε ότι δεν είχα ακόμη «σκοτώσει» το παραδοσιακό ewu nwadiana για το umunna της μαμάς μου. Μου υπενθύμισε ότι, εφόσον η μητέρα μου ήταν μέλος του σεβαστού Umu Ada, θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε την τελετή στα σχέδιά μας για την Πρωτοχρονιά προτού κερδίσουμε τους εαυτούς μας την εξευτελιστική περιγραφή του efulefus.

Λατρεύω την παράδοση των Igbo, αλλά οι οπαδοί και οι θαυμαστές της κουλτούρας των Igbo θα σας πουν ότι ο Ndigbo έχει αυτό το πράγμα για τις κατσίκες και τις αγελάδες, ιδιαίτερα τις κατσίκες, ένα ζώο που δεν εκτρέφουν τόσο πολύ, επιλέγοντας να βασίζονται στους αδερφούς τους Hausa-Fulani από του Βορρά για να καλύψει όλες τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνη. Πιθανώς ως αποτέλεσμα της προφορικής παράδοσης (που παραδόθηκε από τους πρεσβυτέρους με τα χρόνια), αλλά φαίνεται ότι κανένα γεγονός σε καμία παραδοσιακή οικογένεια, συγγενή ή χωριό των Ίγκμπο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια κατσίκα ή δύο, ακόμα και μια αγελάδα να κορδώνεται στο κοντάρι ή σύρμα για να κρεμάσετε και να ψήσετε.

Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι πώς θα τα πήγαινε τελικά ο Ndigbo αν οι πολυταραγμένες επιθυμίες και οι επιθυμίες τους για διάλυση της Νιγηρίας τελικά πραγματοποιηθούν, και οι περιπλανώμενοι βοσκοί των ζώων Hausa-Fulani ποιμάνουν τα κριάρια, τα πρόβατα, τις κατσίκες και τις αγελάδες τους πίσω στο Βόρειος. Θα μπορούσε ακόμη ο Ndigbo να συντηρεί γιορτές και άλλα ομενάνι όπως τα igbu ewu nwadiana, ewu umunna, igba nkwu nwanyi και άλλα όπου οι κατσίκες παίζουν μεγάλο ρόλο;

Ο θείος Ίγκουε εννοούσε ότι είχε έρθει η ώρα να επισκεφτώ το τμήμα Hausa-Fulani του Eke Awka για κάποιο τετράποδο take-away που θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή igbu ewu nwadiana. Υπήρχε επίσης μια λεπτή υπόδειξη από αυτόν ότι η «κατάστασή» μου απαιτούσε τώρα ότι στη θέση του ewu, θα έπρεπε να σκεφτώ να σκοτώσω μια αγελάδα αντ ‘αυτού, καθώς αυτό θα ταίριαζε περισσότερο, όχι ότι δεν θα δέχονταν ευχαρίστως την κατσίκα από εμένα, αλλά στο Igbo. Η παράδοση, θεωρείται ότι η κατάστασή σας (κρίνεται από την ικανότητά σας να αντέξετε οικονομικά) θα πρέπει επίσης να καθορίσει εάν θα πρέπει να σας αφήσουν ελαφρά με μια κατσίκα ή εάν θα πρέπει να σας πιέσουν για μια αγελάδα για την εκδήλωση igbu ewu nwadiana. Η επιλογή του τελευταίου μπορεί να σας κερδίσει το διάσημο status oke nwadiana ή nnukwu nwadiana.

Αν διαβάσετε το Things Fall Apart του Chinua Achebe, θα θυμηθείτε ότι ο Okonkwo έφυγε από την Umuofia στο Mbanta, το χωριό της μητέρας του αφού σκότωσε κατά λάθος τον δεκαεξάχρονο γιο του Ezeudu στην κηδεία του Ezeudu, και επρόκειτο να περάσει 7 χρόνια στην εξορία εκεί. Ως εκ τούτου, παραδοσιακά, ο μέσος άνδρας Igbo διατηρούσε πάντα μια στενή σχέση με τους ανθρώπους της μητέρας του, ως υποστήριξη σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να φύγει κάποιος από το χωριό του, όπως έκανε ο Okonkwo. Αν και οι λόγοι σήμερα μπορεί να μην είναι πλέον αποτέλεσμα της ανάγκης εξασφάλισης ενός δεύτερου σπιτιού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο τέτοιοι δεσμοί με τη μητρική συγγένεια και την κοινότητα εξακολουθούν να διατηρούνται ακόμη και μόνο για να διατηρηθεί το κοινοτικό και συγγενικό πνεύμα της κουλτούρας των Igbo . Για να θεωρηθεί κάποιος άξιος τέτοιων προνομίων, ωστόσο, απαιτείται να εκτελεί ορισμένες τελετές, μία από τις οποίες είναι η θανάτωση του παραδοσιακού ewu nwadiana, μετά την οποία η ιδιότητα του ατόμου ανυψώνεται αυτόματα σε αυτήν του nnukwu nwadiana ή του oke nwadiana.

Το Igbu ewu nwadiana είναι μια αρκετά μεγάλη γιορτή ανάλογα με το μέγεθος της τσέπης του nwadiana, αλλά και με το μέγεθος της μητρικής του οικογένειας. Ο nwadiana έρχεται μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του και τους στενούς φίλους του στη γιορτή και η τελετή συνήθως πραγματοποιείται στο κύριο οικογενειακό συγκρότημα ή στο obi της μητέρας του. Εάν, ωστόσο, οι θείοι της μητέρας έχουν μεταναστεύσει όλοι από το κύριο συγκρότημα στα δικά τους σπίτια που μπορεί να έχτισαν στο χωριό, τότε η τελετή θα γινόταν στο συγκρότημα του μεγαλύτερου από τα αδέρφια της μητέρας του, των θείων ή οποιουδήποτε άλλου επιζώντος πατριάρχη στο την οικογένεια της μητέρας του. Υπάρχουν πολλά φαγητά, καθώς και διάφορα είδη ποτών που προσφέρονται την ημέρα, όλα παρέχονται από το nwadiana. Εκφωνούνται ευλογίες στη nwadiana από όλους τους πρεσβύτερους που είναι παρόντες, η σπονδή χύνεται και τα πνεύματα των νεκρών προγόνων καλούνται να τον προστατέψουν και να τον ευημερήσουν. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων της ημέρας, καθώς όλοι διασκεδάζουν, οι πρεσβύτεροι ανέθεταν αστειευόμενοι ένα συγκεκριμένο έργο στο χωριό στη nwadiana, αυτό μπορεί να κυμαίνεται από χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά σχολικής ηλικίας, έως τη βαθμολόγηση των δρόμων του χωριού κ.λπ. Τέτοιες αναθέσεις δεν είναι προοριζόταν να θεωρηθεί ως υποχρεωτικά καθήκοντα, αλλά ο nwadiana θα εξακολουθούσε να αναμένεται να βοηθήσει τη μητρική του οικογένεια και το χωριό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όπου μπορεί.

Υποτίθεται ότι μετά την τελετή igbu ewu nwadiana, ο nwadiana θα θεωρούνταν άξιος να μοιράζεται σχεδόν ίσα δικαιώματα με άλλα παιδιά που γεννήθηκαν στο χωριό της μητέρας του, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα δεσμευόταν από τους ίδιους τοπικούς νόμους και έθιμα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης από το να πάρει γυναίκα από τους συγγενείς της μητέρας του. Εκτός από άλλα δικαιώματα, στον nwadiana μπορεί να παραχωρηθεί ένα κομμάτι γης για δική του χρήση και οι άνθρωποι της μητέρας του δεν θα δίσταζαν πλέον να του χτυπήσουν την πλάτη όποτε και όπου τον βλέπουν να του λένε την παραδοσιακή ευλογία του oga adili gi nma, και οι προφορές Iga aka cha ibe unu, όλα για την ελαφριά και ταπεινή υπόκλιση/προσκύνηση του nwadiana όπου βλέπει τους θείους, τα ξαδέρφια και τα αδέρφια του από τη μητέρα του. Οι γυναίκες δεν αποκλείονται από τέτοια προνόμια, αν και μερικές σύγχρονες nwadiana είναι γνωστές στο παρελθόν ότι αντιστέκονται διακριτικά στη λήψη τέτοιων τόξων ή να προσκυνούν ενώπιον των μητρικών αδελφών τους για τις παραδοσιακές τελετουργίες του χαστούκι.

Οι γυναίκες που γεννήθηκαν από τη γυναίκα ή την κόρη δεν είναι γνωστό ότι είναι ενεργές στην τελετή igbu ewu nwadiana. μπορεί να είναι παρόντες, αλλά θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ήσυχοι. Είναι συνήθως υπόθεση ενός άνδρα (των γιων της γυναίκας) αν και κάποιες άλλες κοινότητες Igbo μπορεί να το κάνουν διαφορετικά. Ακόμα κι αν τέτοιες κόρες είναι η Oke Ada, είναι πιο επιτυχημένες στη ζωή και είναι αυτές που χορηγούν την εκδήλωση, πρέπει να παραμείνουν «ήσυχες». Το igbu ewu nwadiana είναι απλώς μια συμβολική τελετή, παραδοσιακά προοριζόταν να σηματοδοτήσει μια μέρα που τα παιδιά που γεννιούνται από κόρες (Umu Ada) από την κοινότητα επιστρέφουν για να δείξουν την εκτίμηση και την αγάπη τους στους συγγενείς της μητέρας (Ndi Nna Ochie και Nne Ochie) μέσω του οποίου έφεραν στον κόσμο.

Συνήθως, η τελετή εκτελείται μόνο μία φορά από κάθε οικογένεια ενός Ada από το χωριό, για παράδειγμα εάν μια κόρη από το χωριό ή συγγενείς παντρευτεί και συνεχίσει να έχει τρεις γιους και δύο κόρες στο σπίτι του συζύγου της, η τελετή igbu ewu nwadiana θα εκτελούνταν για λογαριασμό όλων των παιδιών της γυναίκας την ίδια μέρα, συνήθως στο όνομα του μεγαλύτερου γιου που αναμένεται να ηγηθεί των άλλων αδερφών του. Ο μεγαλύτερος γιος μπορεί επίσης να χρηματοδοτείται ή να υποστηρίζεται από τα μικρότερα αδέρφια και τις αδερφές του, υποθέτοντας ότι δεν τα πάει καλά οικονομικά, αλλά η παράδοση του δίνει αυτό το προνόμιο να οδηγήσει τους υπόλοιπους στην εκδήλωση. Είναι μια υπόθεση μοναδική και δεν απαιτεί επανάληψη της παράστασης, αν και ο nwadiana μπορούσε πάντα να επιστρέψει στο χωριό της μητέρας του για να γλεντήσει με άλλα προσωπεία, αλλά όχι στο όνομα του igbu ewu nwadiana, αν αυτό είχε ήδη γίνει. Επίσης, οι γονείς θα μπορούσαν να χορηγούν το igbu ewu nwadiana για λογαριασμό των παιδιών τους ακόμη και όταν είναι ακόμη νήπια ή στην εφηβεία τους, αυτό είναι επίσης αποδεκτό. Εάν στο μέλλον τα παιδιά θέλουν να επιστρέψουν στο χωριό της μητέρας τους για μια επαναλαμβανόμενη παράσταση, είναι επίσης αποδεκτό, αλλά θα θεωρηθεί ως μια απλή γιορτή umuna, ο Ndigbo δεν αντιστέκεται σχεδόν στην ευκαιρία να συναντηθούν για να φάνε και να διασκεδάσουν ο ένας με τον άλλον.

Σχετικά με το θέμα των ewu και τον ρόλο τους στην παράδοση των Igbo, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φτωχά πράγματα δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη, αν κρίνουμε από τον τρόπο που τα σφάζουμε για τις διάφορες γιορτές και τις παραδοσιακές τελετές μας. Ίσως η επόμενη γενιά να μην έχει τίποτα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη δική της igbu ewu nwadiana και άλλες τελετές. Ίσως κάποιος θα έπρεπε να προτείνει ένα νομοσχέδιο στην Εθνοσυνέλευση που θα τοποθετούσε τις κατσίκες στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Παρά το γεγονός ότι οι βοσκοί των αιγών Hausa-Fulani δεν είναι γνωστό ότι εφαρμόζουν καμία υπεύθυνη βιολογική τεχνική στην εκτροφή των κατσικιών, βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στις πιο παραδοσιακές μεθόδους βοσκής και τροφοδοσίας, εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα πολλά θαύματα αυτής της εποχής ότι οι κατσίκες , κριάρια, πρόβατα και αγελάδες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε μεγάλους αριθμούς στις πολλές αγορές Eke, Nkwo, Orie και Afor στην Igboland.

Ίσως οι κύριοι ένοχοι στη συνωμοσία κατά των κατσικιών στην Igboland να είναι ο πολύ σεβαστός Umunna. Κανένας παραδοσιακός γάμος ή άλλη τελετή δεν είναι πλήρης στις κοινωνίες των Igbo χωρίς την παροχή του περίφημου ewu umunna. Οι umunna συνήθως απαιτούν μια κατσίκα τόσο μεγάλη όσο μια αγελάδα από πιθανούς μνηστήρες και είναι γνωστό ότι εγκατέλειπαν τις τελετές γάμου στο παρελθόν λόγω του μεγέθους της κατσίκας που έφερε μαζί της ο μνηστήρας. Οι umunna έχουν διαφορετική άποψη για τη διαμάχη ewu, γι’ αυτούς είναι από το μέγεθος της κατσίκας που θα φανεί αν ένας πιθανός μνηστήρας ή μελλοντικός γαμπρός θα μπορούσε να φροντίσει την κόρη τους. καθορίζει αν ο μελλοντικός γαμπρός θα θυμόταν τα πεθερικά του στο μέλλον. Οι umunnas θεωρούν ότι κάθε μελλοντικός γαμπρός που φέρνει ένα μικρό κατσίκι, μικρές κότες (egbene) και μικρούς κόνδυλους γιαμ (Mbaji) στα μελλοντικά πεθερικά του δείχνει ήδη σημάδια τσιγκουνιάς και έλλειψης (owu ite ). Τέτοια πεθερικά δεν είναι επιθυμητά, επιμένουν.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι θα έλεγαν οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων σε αυτό, αλλά πριν καν αρχίσουν να σκέφτονται να σκέφτονται τα παραδοσιακά αφρικανικά ζητήματα, θα έπρεπε τουλάχιστον να περιμένουν μέχρι να σκοτώσω το δικό μου ewu nwadiana. Δεν θέλω οι γελοιότητες τους να οδηγήσουν τις τιμές των κατσίκων να ξεπερνούν τη στέγη. Φανταστείτε ένα σενάριο igbu nkita nwadiana, tufiakwa!

Ευρετήριο άρθρου

Ada – Ένα θηλυκό παιδί αλλά πιο συχνά χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στην πρώτη κόρη που γεννήθηκε σε μια οικογένεια.

Alu – μια ιερόσυλη πράξη ή αδίκημα, που θεωρείται επίσης βδέλυγμα.

Egbene – ένα εγγενές αρσενικό κοτόπουλο/κόκορα

Efulefu – ένας άχρηστος άνθρωπος στα μάτια της κοινωνίας, αυτός που δεν έχει κανέναν σεβασμό για τους μεγαλύτερους ή τον πολιτισμό.

Eke, Nkwo, Orie και Afor – οι γηγενείς ημέρες αγοράς στο Igboland, χρησιμοποιούνται επίσης για τον υπολογισμό της εγγενούς εβδομάδας Igbo.

Ewu – κατσίκα.

Ewu Umunna – μια ειδική κατσίκα που προορίζεται για την umunna.

Iga aka cha ibe unu – Θα είσαι πιο ευημερούσα από όλους τους ανθρώπους του πατέρα σου.

Igbu ewu nwadiana – μια γιορτή και τελετή όπου ο nwadiana εκτελεί τις παραδοσιακές τελετουργίες της θανάτωσης μιας κατσίκας για τους ανθρώπους της μαμάς του, η θανάτωση της κατσίκας είναι συμβολική και έχει σκοπό να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της nwadiana και των ανθρώπων της μαμάς του.

Igba nkwu nwanyi – η παραδοσιακή τελετή γάμου Igbo

Umunna – μια μεγάλη ομάδα συγγενών, έχουν τόσες πολλές δυνάμεις και έχουν τον τελευταίο λόγο στα περισσότερα οικογενειακά ζητήματα όπως γάμοι, διαφωνίες γης κ.λπ.

Umuada – κόρες που γεννήθηκαν σε μια συγκεκριμένη κοινότητα, συγγενή ή οικογένεια αλλά που τώρα έχουν παντρευτεί έξω αλλά περιστασιακά επιστρέφουν στις κοινότητές τους, είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα στις κοινωνίες των Igbo.

Mbaji – κόνδυλος Yam

Nwadiana – σημαίνει «ο γιος της κόρης μας», που αναφέρεται στα αρσενικά παιδιά μιας γυναίκας που γεννήθηκε από μια συγκεκριμένη οικογένεια, χωριό ή συγγένεια.

Nna Ochie – Ένας όρος για τους αρσενικούς μητρικούς συγγενείς της nwadiana

Nne Ochie – Ένας όρος για τις θηλυκές μητρικές συγγενείς της nwadiana

Nnukwu nwadiana/Oke Nwadiana – μια άξια nwadiana, ένα σημάδι αποδοχής και εκτίμησης σε σύγκριση με άλλες nwadiana που μπορεί να θεωρηθούν ως efulefu.

Nkita – Σκύλος

Obi – ένα μικρό φυλάκιο, ακριβώς δίπλα στην κύρια είσοδο ενός συγκροτήματος, χρησιμοποιείται ως χώρος υποδοχής στις παραδοσιακές κοινωνίες των Igbo. Το Obi έχει παραδοσιακά χτιστεί με λάσπη και αχυρένιες στέγες, οι σύγχρονοι άνδρες Igbo προσπάθησαν να διατηρήσουν μια τέτοια «παραδοσιακή» εμφάνιση ακόμα και όταν κατασκευάζουν τα σπίτια τους στο χωριό τους με σύγχρονα οικοδομικά υλικά.

Oga adili gi nma – Θα είσαι καλά μαζί σου.

Oke ogo – Ονομάζεται επίσης nnukwu ogo, ένδειξη σεβασμού και χαιρετισμού, χαιρετισμός για έναν γαμπρό που τον εκτιμούν πολύ τα πεθερικά του.

Oke Ada – Χαιρετισμός ή δοξολογία για μια επιτυχημένη κόρη που γεννήθηκε σε μια συγκεκριμένη οικογένεια, συγγενή ή οικογένεια.

Omenani – αναφέρεται σε παραδόσεις, έθιμα και πρακτικές Igbo.

Owu ite – Υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για κάποιον που έχει κακή τύχη.

Video about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

You can see more content about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

If you have any questions about Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3248
Views: 3527319 0

Search keywords Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com

Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
way Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
tutorial Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com
Animal Symbolism Ram Meaning On Whats-Your-Sign.Com free
#Place #Goats #Igbo #Culture

Source: https://ezinearticles.com/?The-Place-Of-Goats-In-The-Igbo-Culture&id=402429

Có thể bạn quan tâm: