You are searching about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months, today we will share with you article about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months is useful to you.

How to Identify a Neglected Cat

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι συμπεριφορές της γάτας τους είναι επειδή η γάτα κακοποιήθηκε ή παραμελήθηκε. Θέλω να σας το ξεκαθαρίσω αυτό. Οι κακοποιημένες γάτες είναι σπάνιες. Οι περισσότερες γάτες είναι απλά επιφυλακτικές με τους ξένους. Η κακή συμπεριφορά είναι συνήθως επειδή δεν διδάχτηκαν ποτέ σωστά ή δεν έπαιξαν μαζί τους επιθετικά. Λοιπόν, πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε μια κακοποιημένη ή παραμελημένη γάτα; Ας δούμε πώς μοιάζει η κακοποίηση και η παραμέληση της γάτας και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τις απαντήσεις της γάτας:

Η κακοποίηση γάτας μπορεί να είναι σκόπιμη ή ακούσια. Συνήθως, η ακούσια κακοποίηση ονομάζεται «παραμέληση» και αντιμετωπίζεται από ανθρώπινες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρία επίπεδα κατάχρησης. Παραμέληση, Υπερ-πειθαρχία (υπερβολική χρήση εργαλείων πειθαρχίας) και σκόπιμη κατάχρηση. Αυτό το άρθρο ασχολείται με την Παραμέληση, η οποία είναι η πιο καλοήθης μορφή κατάχρησης.

Περιγραφή της παραμέλησης –

Παραμέληση σημαίνει να μην καλύπτονται οι πρωταρχικές ανάγκες του ζώου για επιβίωση – νερό, τροφή, στέγη, ξεκούραση και υγιεινή αποβολή. Έπειτα, υπάρχει ο πιο βαρύς τύπος, όπου μια γάτα αναγκάζεται να ζει σε βρωμιά, κλεισμένη σε ένα κλουβί όλη την ώρα ή αρνείται τη συντροφιά με ανθρώπους ή άλλα ζώα. Πολλές φορές, αυτό μπορεί να προκληθεί από τη μη στείρωση ή τη στείρωση του κατοικίδιου ζώου σας. Ανεπιθύμητα γατάκια, ή πάρα πολλές γάτες, είναι η κύρια αιτία για σχεδόν όλο αυτό το είδος κακοποίησης. Μερικές φορές, ένα άτομο είναι πολύ άρρωστο ή έχει αλλεργίες. Ίσως ένα άτομο προσπαθεί να κρατήσει μια γάτα σε ένα περιβάλλον που καθιστά αδύνατη τη σωστή φροντίδα μιας γάτας.

Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια, είδα έναν άστεγο να περπατάει στο δρόμο με τα υπάρχοντά του σε ένα καλάθι αγορών. Οι άστεγοι ήταν πιο δύσκολο να βρεθούν τότε και έτσι ξεχώριζε. Έσπρωχνε το κάρο με το ένα χέρι και στο άλλο είχε ένα καρότσι με μια γάτα. Λυπήθηκα και για τα δύο, αλλά όντας παιδί, δεν ήξερα τι να κάνω. Η γάτα βίωνε παραμέληση, αλλά ένιωθε πολλή αγάπη. Ο άντρας, είμαι σίγουρος, δεν ήξερε ότι έκανε κακό στη γάτα. Απλώς ήξερε ότι δεν μπορούσε να αφήσει την αγαπημένη του γάτα να πάει σε ένα καταφύγιο – εκείνη την εποχή όλα τα καταφύγια που ήξερα ήταν καταφύγια για φόνους.

Μια μεγαλύτερη γάτα (πάνω από ένα χρόνο) έχει λίγες πιθανότητες να βγει από ένα καταφύγιο θανάτωσης. Οι περισσότεροι θέλουν ένα γατάκι. Συχνά δίνεται στις ενήλικες γάτες όχι περισσότερο από 2 εβδομάδες για να βρουν σπίτι και στη συνέχεια υποβάλλονται σε ευθανασία. Αυτή η αποκαρδιωτική κατάσταση συμβαίνει συχνά όταν οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, αναπτύσσουν αλλεργίες ή ανακαλύπτουν ότι απλά δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα πειθαρχίας και συμπεριφοράς που αναπτύχθηκαν στη γάτα. Ο μόνος μεγαλύτερος λόγος που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια γάτα είναι η ακατάλληλη αποβολή. Στη συνέχεια, έρχονται οι αλλεργίες και ακολουθεί ο θάνατος του ιδιοκτήτη της γάτας. Μερικές γάτες παραδίδονται επειδή το άτομο μετακινείται και δεν μπορεί να βρει καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια.

Κατάλαβα τα συναισθήματα αγάπης και ανησυχίας του άντρα για τη γάτα σύντροφό του. Κατάλαβα επίσης ότι η γάτα δεν μπορούσε να ζήσει σε αυτό το κουβαλητή για πολύ. Δεν υπήρχε ασφαλές μέρος για αυτούς. Κανένα καταφύγιο αστέγων δεν θα έπαιρνε έναν άντρα με μια γάτα. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι η κατάχρηση είναι ακούσια – παραμέληση, εξ περιγραφής. Ωστόσο, νομίζω ότι η καρδιά τόσο της γάτας όσο και του άνδρα ήταν στο σωστό μέρος, απλά η κατάσταση ήταν ατυχής.

Σε ρεπορτάζ ειδήσεων, μερικές φορές ακούμε για φάρμες αναπαραγωγής όπου οι γάτες εκτρέφονται σε σημείο εξάντλησης και διατηρούνται σε μη βέλτιστες συνθήκες. Ακούμε για ανθρώπους που απλώς συνεχίζουν να φέρνουν στο σπίτι αδέσποτα μέχρι να τα καταφέρουν και να μην μπορούν πλέον να τα φροντίσουν και οι γάτες γίνονται πρόβλημα γειτονιάς. Όλες αυτές οι καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν παραμέληση.

Τώρα, ας στραφούμε στην απάντηση της γάτας στην παραμέληση. Πώς αντιδρά μια γάτα; Γιατί το κάνει αυτό; Κατανοώντας τη συγκεκριμένη κατάσταση και ανταπόκριση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκύπτουσες προβληματικές συμπεριφορές με αγάπη, υπομονή και εκπαίδευση.

Επιπτώσεις της παραμέλησης

Μια γάτα που αφήνεται σε ένα κλουβί με άλλα ζώα κοντά είναι συχνά σκανδαλώδης και φοβάται τους ανθρώπους. Περιμένει φαγητό και ένα καθαρό κουτί απορριμμάτων κατά καιρούς, αλλά οι αγκαλιές και η προσοχή μπορεί να το κάνουν να νιώθει άβολα. Αυτές οι γάτες συχνά δεν έχουν προβλήματα ιδιωτικότητας στο κλουβί, αλλά όταν είναι ελεύθερες, είναι πολύ ιδιωτικές σχετικά με τις συνήθειές τους στα σκουπίδια. Εάν η γάτα κρατήθηκε σε ένα μικρό μεταφορέα, μπορεί να λερωθεί ή να καθυστερήσει την αποβολή έως ότου είναι πολύ άβολα. Μπορεί να είναι αφυδατωμένο και να χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Η γάτα θα είναι υπέρβαρη από έλλειψη δραστηριότητας. Μπορεί να είναι απαθές όταν προσφέρεται παιχνίδι, χωρίς να γνωρίζουμε τι αναμένεται. Τα ηλεκτρικά φώτα μπορεί να είναι κάτι που πυροδοτεί μια αντίδραση φόβου στη γάτα, επειδή σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι. Σε άλλες περιπτώσεις, το σκοτάδι μπορεί να είναι τρομακτικό στην αρχή. Μόλις τα μάτια της γάτας προσαρμοστούν στο επίπεδο φωτός, θα είναι εντάξει, αλλά όταν τα φώτα σβήσουν ή ανάψουν, η γάτα μπορεί να κλάψει ή να σφυρίσει. Στην περίπτωση μιας γάτας που κρατείται στο σκοτάδι, εκτός από τις περιπτώσεις που έρχονται άνθρωποι, μπορεί να φοβάται όλη την ώρα που ανάβουν τα φώτα, ενώ περιμένει επίσης να τους παρασχεθεί τροφή, νερό και ένα καθαρό κουτί απορριμμάτων.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτές τις γάτες;

Αυτές οι γάτες δεν τα πάνε καλά με το χειρισμό. Όσο λιγότερο προσπαθείτε να χαϊδέψετε, να κρατήσετε ή να αγκαλιάσετε αυτές τις γάτες στην αρχή, τόσο το καλύτερο. Αφήστε τη γάτα να έρθει κοντά σας. Θα γίνει, δεδομένου χρόνου. Φροντίστε οπωσδήποτε να φροντίσετε τις ανέσεις του πλάσματος – φαγητό, νερό, κρεβάτι, καθαρό κουτί απορριμμάτων – αλλά μην περιμένετε μια γάτα αγκαλιά για λίγο. Αυτό θα έρθει όταν η γάτα νιώσει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί. Μπορεί να φοβάται τον ήχο των ποδιών σας στο πάτωμα. Μπορεί να τρέχει όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο. Όσο περνά ο καιρός, η γάτα θα μείνει και απλά θα σε παρακολουθεί. Μια άλλη φορά, μπορεί να μπορέσετε να πλησιάσετε και να προσφέρετε μια γρατσουνιά πίσω από το αυτί. Τελικά, θα μπορέσετε να δώσετε μια πλήρη αγκαλιά. Μην προσπαθήσετε να σηκώσετε τη γάτα, αλλά μπορείτε να τη χαϊδέψετε και η γάτα δεν θα τραπεί σε φυγή ούτε θα αισθανθεί επίθεση. Όταν η γάτα απαντά με ένα γουργούρισμα, μια προσφορά για ένα μάγουλο ή ένα αυτί, ή μπορείτε να χαϊδέψετε τη σπονδυλική στήλη και η γάτα δεν προσπαθεί να τρέξει μακριά, τότε έχετε μια γάτα που είναι μόνο προσεκτική μαζί σας. Συνεχίστε μέχρι να έρθει η γάτα για αγκαλιές, κάτι που μπορεί ήδη να συμβαίνει. Ακόμα μην προσπαθήσετε να σηκώσετε τη γάτα. Αν θέλει την αγκαλιά σου, θα έρθει. Αυτή η γάτα μπορεί ακόμα να ξεφύγει από εσάς, αν την ανακαλύψετε σε ένα περβάζι, σε μια συρταριέρα ή εκπλαγείτε στο κουτί απορριμμάτων. Πείτε το όνομα της γάτας σας με τόνο συνομιλίας και η γάτα τελικά δεν θα τρέξει μακριά και ίσως επιτρέψει ένα εγκεφαλικό. Στην περίπτωση του κουτιού απορριμμάτων, απλά πείτε το όνομα της γάτας, αλλά ποτέ μην προσπαθήσετε να αγκαλιάσετε μια γάτα στο κουτί απορριμμάτων. Εάν μπορείτε να παρέχετε μια οθόνη απορρήτου, η γάτα μπορεί να μείνει στο δωμάτιο.

Αυτές οι γάτες χρειάζονται κοινωνικοποίηση. Πρέπει να μάθουν να ζουν με άλλους έξω από ένα κλουβί. Χρειάζονται ήπια πειθαρχία και μπορεί να μην γνωρίζουν τη σημασία της λέξης «όχι». Θα λατρέψουν την ώρα του ταΐσματος, αλλά φοβούνται αν χρειαστεί να περπατήσετε κοντά στα μπολ φαγητού τους και να τρέξετε από το φαγητό. Δώστε τους χρόνο, κινηθείτε αργά και μιλήστε απαλά κοντά τους. Πρέπει να μάθουν τι κάνουν οι άνθρωποι με καλό τρόπο.

Μόλις η γάτα σας μάθει να σας εμπιστεύεται λίγο, αρκετά ώστε να μην τρέχει όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο ή ακόμα και αρχίζει να έρχεται κοντά σας, τότε μπορείτε να αρχίσετε να δένεστε με τη γάτα σας. Ένα γαργαλητό ραβδί είναι ο καλύτερος φίλος σας για αυτό. Ανακινήστε απαλά το ραβδί έτσι ώστε το άκρο να συσπαστεί. Η γάτα σας θα ενδιαφέρεται, αλλά μπορεί να την παρακολουθήσει μόνο στην αρχή. Αν η γάτα σας το θέλει, εξαιρετικό! Όταν η γάτα σας πιάσει το επαγγελματικό άκρο του ραβδιού, αφήστε τη γάτα σας να νιώσει την επιτυχία κρατώντας το ραβδί σταθερό για μερικές στιγμές. Όταν η γάτα αφήσει να φύγει, μπορείτε να αρχίσετε να τη συσπάτε ξανά. Η γάτα θα παίξει μαζί σας με αυτόν τον τρόπο για αρκετή ώρα. Όταν η γάτα κουράζεται, βάλτε το ραβδί από τη μέση, έτσι ώστε η γάτα σας να αναγκαστεί να παίξει μαζί σας, όχι μόνο με το ραβδί. Εάν η γάτα σας πιάσει το ραβδί στο στόμα της και προσπαθήσει να το σκάσει, κάντε αντίσταση και μην αφήσετε το ραβδί. Μερικές γάτες θέλουν να πάρουν το ραβδί και να το κρύψουν κάτω από έναν καναπέ ή σε μια γωνιά, ώστε να μπορούν να ανησυχούν για αυτό για λίγο. Μην το επιτρέπετε – η γάτα πρέπει να παίζει μαζί σας, όχι μόνο το ραβδί. Μετά από περίπου δέκα ημέρες παιχνιδιού με το ραβδί, θα δείτε τη γάτα σας να αποδέχεται περισσότερο τις νέες συνθήκες της. Η γάτα σας πρέπει να αφομοιωθεί καλά στο νοικοκυριό. Μπορεί να υπάρχουν άτομα που δεν δέχεται, και αυτά τα άτομα μπορούν επίσης να παίξουν με τη γάτα για να προωθήσουν το δέσιμο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαιωνίζετε την κατάχρηση ή την παραμέληση! Οποιαδήποτε πειθαρχία πρέπει να γίνεται απαλά και με προσοχή. Ένα μπουκάλι squirt, ένα αγαπημένο εργαλείο για πειθαρχία, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης, ενώ η γάτα μαθαίνει τη λέξη “όχι”. Μετά από αυτό, δεν πρέπει να το χρειάζεστε. Η ανακατεύθυνση είναι η καλύτερη τεχνική προπόνησής σας. Όταν η γάτα σας μπλέκει ή εκδηλώνει ενδιαφέρον για κάτι με το οποίο δεν θέλετε να τη δείτε να εμπλέκεται, ανακατευθύνετε την προσοχή της σε κάτι με το οποίο επιτρέπεται να ασχολείται ή να έχει.

Μερικές από αυτές τις γάτες μπορούν να εκπαιδεύονται με κλικ, αλλά ο δεσμός με το άτομο πρέπει πρώτα να είναι παρών. Θα χρειαστεί συγκεντρωμένη εκπαίδευση για την προσαρμογή της γάτας στο κλικ. Κάποιες γάτες μπορεί να είναι τόσο σκοτεινές που ακόμη και οι καλύτερες λιχουδιές δεν θα ρυθμίσουν τη γάτα με το κλικ. Εάν η γάτα σας τρέχει από το κλικ μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας, μην συνεχίσετε. Η γάτα σας δεν θα αισθανθεί ποτέ άνετα με τον απροσδόκητο θόρυβο που κάνει. Καλύτερα να χτυπάτε τα χέρια σας και να λέτε «όχι» για να σταματήσετε τις κακές συμπεριφορές, παρά να προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε το κλικ για θετικές συμπεριφορές.

Αυτές οι γάτες θα είναι εξαιρετικά ευγνώμονες για την καλή μεταχείριση. Μια έκφραση αυτής της αγάπης, το δάγκωμα, μπορεί να μην είναι αποδεκτή – ειδικά αν η γάτα δαγκώνει δυνατά και χρησιμοποιεί τα δόντια του κυνόδοντα. Σπρώξτε το χέρι ή το δάχτυλό σας στο στόμα αντί να το τραβήξετε προς τα έξω, έτσι ώστε η γάτα να μην μπορεί να δαγκώσει και να σας τραυματίσει. Μπορείτε να πιέσετε μέσα αρκετά δυνατά για να προκαλέσετε το αντανακλαστικό φίμωσης, αλλά ποτέ πιο δυνατά. Μην προκαλείτε ποτέ τον τραυματισμό της γάτας ως απόκριση σε τραυματισμό του ατόμου σας. Το χτύπημα δεν είναι ποτέ αποδεκτό – αλλά είναι αποδεκτό να σηκώνεις ένα επίπεδο χέρι για να το αισθάνονται τα μουστάκια των φρυδιών.

Εάν πρέπει να σηκώσετε τη γάτα σας, όπως όταν βάζετε τη γάτα στο μεταφορέα ή τη μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο, δώστε προσοχή στο σώμα της γάτας. Φροντίστε να σηκώνετε τη γάτα από τα πλευρά και τα πίσω πόδια ταυτόχρονα για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος στη γάτα. Εάν το σώμα είναι άκαμπτο, μην κρατάτε τη γάτα στο στήθος σας. Αφήστε τη γάτα να παλέψει, αλλά μείνετε μακριά από τα νύχια. Όταν τοποθετείτε τη γάτα κάτω (μην την αφήνετε να πηδήξει), χάιδεψέ της την πλάτη αν μπορείς. Μίλα στη γάτα. Θα σταματήσει λίγα βήματα μακριά και θα σε κοιτάξει. Η γάτα μπορεί να έρθει σε εσάς για μια γρατσουνιά, εάν προσφερθεί. Πάντα να μιλάτε απαλά και με αγάπη στη γάτα σας.

Κλείνοντας –

Με όλες αυτές τις νουθεσίες και τα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει, μπορεί να πιστεύετε ότι μια παραμελημένη γάτα είναι πολύς κόπος. Όχι τόσο πολύ, πραγματικά. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τους ανθρώπους, αλλά μόλις σας εμπιστευτούν και ξέρουν ότι έχετε τα καλύτερα συμφέροντά τους στην καρδιά, αυτές οι γάτες θα σας αγαπήσουν πολύ. Τα πρώτα στάδια με μια παραμελημένη γάτα είναι τα πιο κρίσιμα. Μετά από αυτό, μπορεί να βρείτε μια αγαπημένη, περιποιητική, απαιτητική γάτα. Απαιτητικό γιατί μπορεί να μην θέλει ποτέ να σε χωρίσει. Απαιτητικό γιατί ό,τι αρνήθηκε πριν θα το λαχταρήσει από σένα. Επιπλέον, θα αγαπηθείς, πολύ βαθιά. Θα σε νοιαστεί με τον τρόπο του. Εάν είστε πεσμένος ή μπλε, πιθανώς άρρωστος, η γάτα θα ανησυχήσει για εσάς και θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να σας παρηγορήσει. Αυτές οι γάτες ανταποκρίνονται πολύ στους ανθρώπους τους. Η υπερευαισθησία είναι μια καλή περιγραφή. Το Empathic είναι μια άλλη καλή περιγραφή της συμπεριφοράς τους. Ορισμένες γάτες προσεγγίζουν ακόμη και μια συμβιωτική σχέση με τους ανθρώπους τους.

Δώστε αγάπη και υπομονή, και η αγάπη και η υπομονή θα επιστραφούν. Δώστε έγνοια και φροντίδα και αυτά επιστρέφονται. Μια παραμελημένη γάτα είναι ένα από τα καλύτερα κατοικίδια για ένα ανύπαντρο, ηλικιωμένο άτομο. Η γάτα θα συντονιστεί σε αυτό το άτομο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα δώσει αγάπη και στοργή για να απαλύνει τη μοναξιά και την απώλεια που βιώνουν μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι. Όταν το άτομο είναι άρρωστο, η γάτα θα καταλάβει και θα είναι εκεί για να παρηγορηθεί, ενώ θα επιτρέπει στο άτομο να φροντίσει τον εαυτό του.

Video about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months

You can see more content about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months

If you have any questions about Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months

Rate: 4-5 stars
Ratings: 4526
Views: 21141075

Search keywords Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months

Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months
way Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months
tutorial Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months
Animal Shelter To Hold Cats For A Few Months free
#Identify #Neglected #Cat

Source: https://ezinearticles.com/?How-to-Identify-a-Neglected-Cat&id=279848

Có thể bạn quan tâm: