You are searching about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy, today we will share with you article about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy is useful to you.

Animal Ethics

Εισαγωγή

Πριν από πολύ καιρό, προτού η εξέλιξη μετατρέψει το πρωτεύον θηλαστικό σε επιχειρηματία που κουβαλούσε μια σύντομη θήκη, το θέμα των ηθικών εκτιμήσεων σχετικά με τα ζώα συζητήθηκε τόσο πολύ όσο ένα επεισόδιο του Barney σε συνέδριο εκπαιδευτή σκύλων. Γιατί είναι αυτό? Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αποφασίσει να σκεφτεί το θέμα. Και πώς θα μπορούσαν; Πίσω στην εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων, οι άνθρωποι περνούσαν τις μέρες τους κυνηγώντας και φροντίζοντας την οικογένεια. Όποια ζώα και αν είχαν τα χρησιμοποιούσαν για κυνηγετικούς σκοπούς ή για φαγητό. Σήμερα ως κοινωνία εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε ζώα για κυνήγι και τροφή, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι έχουμε μια πιο ζωώδη άποψη τώρα από ό,τι ο άνθρωπος των σπηλαίων πριν από χρόνια.

Με την πάροδο των ετών, καθώς έχουμε εξελιχθεί σε αυτό που είμαστε σήμερα, οι ηθικοί προβληματισμοί και οι αρχές έχουν εξελιχθεί παράλληλα με εμάς. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να αρχίσουν οι άνθρωποι να εξετάζουν τα συναισθήματα των ζώων!

Στη σημερινή κοινωνία, πολλά ζώα κακοποιούνται, παραμελούνται και βασανίζονται με διάφορους φρικτούς τρόπους. Πίσω στην εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων, είμαι σίγουρος ότι υπήρχε παρόμοια συμπεριφορά. Είναι μια περίπτωση εξέλιξης που εγκαθιστά μια αίσθηση συμπόνιας προς τα ζώα μας ή είναι κάτι βαθύτερο;

Δεν ξέρω την απάντηση σε αυτό, αλλά ξέρω ότι οι αξίες και η ηθική μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, και εναπόκειται σε εμάς σήμερα να ενσταλάξουμε τις αξίες μας στην επόμενη γενιά, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε το βέλτιστο περιβάλλον για να ζουν και να απολαμβάνουν τα ζώα μας.

Στο επόμενο άρθρο, θα αναλύσω τις βασικές ηθικές αρχές που έχω και θα τις συσχετίσω με μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα που σχετίζονται με τα ζώα στην κοινωνία. Κάνοντας αυτό θα συζητήσω θέματα και από τις δύο πλευρές του φράχτη, ωστόσο, θα δοθεί έμφαση στις δικές μου πεποιθήσεις, καθώς αυτό είναι τελικά ένα έγγραφο προβληματισμού. Μερικά θέματα που συζητούνται σε αυτό το έγγραφο περιλαμβάνουν:

Απόψεις σχετικά με τους σκύλους υπηρεσίας, τα δικαιώματα των ζώων και τον δεσμό κυρίου ζώων για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Σκύλοι υπηρεσίας

«Σκύλοι που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να βοηθούν ένα άτομο με αναπηρία σε ορισμένες καθημερινές εργασίες». (The American Heritage Dictionary of the English Language)

Αυτός ο ορισμός που δίνεται από την παραπάνω πηγή είναι ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσα να περιγράψω ποτέ έναν σκύλο υπηρεσίας. Το να έχει κανείς την ικανότητα να προωθήσει την ανεξαρτησία του είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα που δεν το νιώθει κανείς μέχρι να είναι σε θέση να το κάνει. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν αρνητική άποψη για τη χρήση σκύλων ή άλλων ζώων ως παρόχων και βοηθητικών συνεργατών για όσους τα χρειάζονται.

Εγώ ο ίδιος είμαι ένας τεράστιος συνήγορος των σκύλων υπηρεσίας. Το να είμαι μάρτυρας από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει ένας σκύλος για ένα άτομο με αναπηρία με έκανε να αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που διαφωνούν με την έννοια του σκύλου υπηρεσίας. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που βλέπουν απλώς τον σκύλο ως «τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου». Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι ένας σκύλος είναι κατοικίδιο και ότι πρέπει να τον περιποιούνται και όχι να τους αναγκάζουν να τους αναθέτουν τις ευθύνες που ανατίθενται στους σκύλους υπηρεσίας. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν εναντίον των σκύλων υπηρεσίας με βάση τις δικές τους αξίες, ωστόσο αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι υποβαθμίζουν τη δουλειά που κάνουν χιλιάδες αφοσιωμένα άτομα για να εξασφαλίσουν ότι ένας επιτυχημένος σκύλος/χειριστής σχηματίζεται ομάδα. Συλλαλητήρια ενάντια στη χρήση σκύλων για ανάγκες υπηρεσιών πραγματοποιούνται ξανά και ξανά, και δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τους ανθρώπους που κοιτούν επίμονα ή φωνάζουν «σκλάβο εργασίας» καθώς τους προσπερνάτε. Αυτό που αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι οι σκύλοι υπηρεσίας ζουν πιο παραγωγικές, υγιείς και ικανοποιητικές ζωές από τα περισσότερα οικογενειακά κατοικίδια.

Λόγω της δουλειάς που αυτά τα σκυλιά εκτελούν πρόθυμα και ευχάριστα, υποβάλλονται σε πολύ υψηλής ποιότητας φροντίδα, (π.χ.) κορυφαία τροφή για σκύλους, άφθονη άσκηση και ενάντια στη δημοφιλή πεποίθηση, πολλή κανονική δραστηριότητα σκυλιών. Ο στόχος στη ζωή ενός σκύλου είναι να ευχαριστήσει, και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν σκύλους υπηρεσίας να μπορούν να είναι εκεί κάθε πρωί όταν ρωτάω τον Λούθηρο αν είναι έτοιμος να πάει στη δουλειά!

Animal Master Bond

Το ρητό «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» είναι κάτι που σέβομαι πολύ. Πρώτα απ ‘όλα, η άνευ όρων αγάπη από έναν σκύλο στον αφέντη είναι ασύγκριτη με εκείνη ενός άλλου ανθρώπου. Δεύτερον, τα μυστικά των σκύλων που τους λέτε! Όλα τα αστεία στην άκρη, ο σκύλος έχει και θα είναι ένας από τους καλύτερους συντρόφους του ανθρώπου, γιατί έχει αυτό που όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε, αυτό είναι η ικανότητα να μας ανέχεται, να μας καταλαβαίνει καλύτερα από όσο νομίζουμε και την ικανότητα να κάνει νιώθουμε καλύτερα όταν είμαστε λυπημένοι.

Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τον σκύλο μου και προτιμώ την παρέα του στην παρέα των περισσότερων ανθρώπων. Όχι δεν μπορεί να μου μιλήσει ή να μου δώσει συμβουλές για προβλήματα που του λέω, ωστόσο είναι πάντα εκεί για μένα με ένα γλείψιμο και ένα κούνημα της ουράς, αφήνοντάς με να ξέρω με τον δικό του τρόπο ότι με αγαπάει και θέλει να είναι μαζί μου μου.

Πιστεύω ότι μπορεί να έχω μια ανθυγιεινή σχέση με τον σκύλο μου. Όταν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας σε κοντινή απόσταση με ένα ζώο, έχω διαπιστώσει ότι είναι αδύνατο να μη συνηθίσω στη συνείδηση ​​ότι είναι εκεί. Σε ηθικό επίπεδο, οι άνθρωποι μπορεί να το βλέπουν αυτό ως ανήθικο λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να τους φαίνεται ότι χρειάζομαι τον σκύλο μου για να λειτουργήσει ως άνθρωπος. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Χρειάζομαι τον σκύλο μου να με βοηθά στην καθημερινή δραστηριότητα που θα μπορούσε να εκτελεστεί μείον τον σκύλο, ωστόσο βελτιώνεται σημαντικά με τους βοηθούς που μου παρέχει.

Φυσικά θα λάβετε το “ω, είναι τόσο έξυπνος” ή “Ωχ, έχει τόσο καλή συμπεριφορά δημοσίως”, ωστόσο άλλοι πάλι μπορεί να θεωρήσουν το γεγονός ότι ο σκύλος είναι τόσο συντονισμένος με αυτό που κάνω ως αρνητικός. Έχω μιλήσει με ανθρώπους στο παρελθόν για την προθυμία του σκύλου μου να είναι μαζί μου και γιατί ταξιδεύει παντού μαζί μου αντί να ξαπλώνει στη γωνία 24 ώρες την ημέρα ή να κυνηγάει αυτοκίνητα σαν κανονικά σκυλιά. Ο δεσμός των ζώων λειτουργεί με δύο τρόπους: να είναι ο σκύλος με τον αφέντη και ο κύριος να δεσμεύεται με τον σκύλο. Ποτέ δεν ήξερα το συναίσθημα μιας σχέσης με έναν ανθρώπινο σκύλο μέχρι που γνώρισα τον δικό μου σκύλο, και είναι ένα συναίσθημα ότι δεν θα ανταλλάξω τον κόσμο, και θα έλεγα ότι ο Λούθηρος αισθάνεται το ίδιο με εμένα. Και οι δύο σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ξέρουμε και οι δύο τι περιμένει ο ένας από τον άλλον, ξέρουμε και οι δύο τι κουμπιά να πατήσουμε και να μην πατήσουμε και σίγουρα ξέρουμε πώς να διασκεδάζουμε είτε με τον άλλο είτε χωριστά. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο θέμα του ανθυγιεινού δεσμού, εδώ πιστεύω ότι μπορεί να έχω κάνει λάθος με τον σκύλο μου.

Περνώντας τόσο πολύ χρόνο μαζί, έχουμε συνηθίσει ο ένας στην παρέα του άλλου, και όταν είμαστε χώρια, μου λείπει τρομερά και ξέρω ότι νιώθει το ίδιο με μένα. Τα σκυλιά φορούν τα συναισθήματά τους στα πόδια τους και μπορώ να καταλάβω πότε είναι αγχωμένος ή αναστατωμένος, καθώς είμαι σίγουρος ότι μπορεί να καταλάβει αν νιώθω διαφορετικά από το κανονικό. Τούτου λεχθέντος, δεν θα ανταλλάσσω ή θα σχετίζομαι με τον κόσμο. Ο Λούθηρος κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη, και σε αντάλλαγμα, του παρέχω αγάπη, ένα σταθερό σπίτι και ό,τι άλλο χρειάζεται μια μεγάλη πλάκα εργαστηρίου για να απολαύσει τη ζωή του στο έπακρο.

Δικαιώματα των ζώων

Όντας φιλόζωοι, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη δυσκολία με τα χρόνια να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των ζώων παρέχονται στα ζώα μας. Εμείς ως άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε πολλές εξωτερικές δυνάμεις που μπορεί να μας αντιμετωπίσουν, ωστόσο τα ζώα μας δεν το κάνουν, και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουμε αγνοήσει αυτό το γεγονός και επικεντρωθήκαμε στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό με προβληματίζει γιατί είμαι βέβαιος ότι με τα χρόνια, έχουμε παρατηρήσει ότι τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνονται όλο και πιο έντονα. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους είναι σπουδαίο πράγμα, ωστόσο γιατί είναι τόσο δύσκολο να πιστέψουμε ότι και τα ζώα δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα; Ακριβώς επειδή ο απλός σκύλος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος και να πει, “Έχω το δικαίωμα να κατουρήσω σε όποιο κομμάτι χόρτου θέλω”, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του δοθεί αυτό το δικαίωμα;

Δεν είμαι ένας τεράστιος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να είναι εξέχοντα στην κοινωνία, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι εάν το δικαίωμα σε ένα ζώο παρακρατηθεί, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί κάποιος υπεύθυνη εάν στερηθεί το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο.

Έχουμε εμείς ως άνθρωποι το δικαίωμα να παίρνουμε αποφάσεις για τα ζώα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πιστεύω ότι έχει αλλάξει με τα χρόνια. Πριν από χρόνια πριν εξημερωθούν η γάτα και ο σκύλος, συμμερίζομαι την πεποίθηση ότι αυτά τα ζώα είχαν την ικανότητα να φροντίζουν μόνα τους χωρίς καμία ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Τώρα που έχουμε λάβει μέτρα για να εξημερώσουμε τον κοινό σκύλο και τη γάτα καθώς και πολλούς άλλους τύπους θηλαστικών, ερπετών και πουλιών, πιστεύω ότι παίζουμε και πρέπει να παίξουμε ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που περνούν αυτά τα πλάσματα.

Όταν εξημερώνουμε ένα ζώο καταστέλλουμε τα φυσικά του ένστικτα με τα οποία γεννιέται. Αυτό ακούγεται σκληρό, αλλά είναι τόσο αληθινό. Πάρτε για παράδειγμα τον μη εξημερωμένο σκύλο. Ο μη εξημερωμένος σκύλος σκοτώνει για την τροφή του καθώς ο σημερινός εξημερωμένος σκύλος τρέφεται από μια τσάντα ή μια κονσέρβα. Δεν θα ήθελα τίποτα καλύτερο από το να εμβαθύνω στο μυαλό ενός σκύλου για να μάθω ποιο προτιμά, ωστόσο αυτό το στοιχείο της επιστήμης δυστυχώς δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί.

Το να μπορώ να τροποποιήσω μια τόσο σημαντική πτυχή του τρόπου ζωής των σκύλων με τρομάζει γιατί μου δείχνει πόσο πολύ η ανθρωπότητα μπορεί να κυριαρχήσει βασικά σε οτιδήποτε ζωντανό επιλέγει. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω όντως ότι οι άνθρωποι πρέπει να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στη ζωή των σημερινών κατοικίδιων ζώων. Η καταστολή των ενστίκτων ενός ζώου είναι πολύ διαφορετική από την εξάλειψή τους. Τα αδέσποτα σκυλιά θα εξακολουθούν να σχηματίζουν αγέλες και μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας, αν δεν ταλαιπωρούνται. Ο χαριτωμένος μικρός σας τύπος θα μπορούσε να είναι όλος χουνκιά ντόρι τη μέρα και να μετατραπεί σε Λύκος Δράκουλας το βράδυ ενώ κοιμάστε, επιστρέφοντας να κουλουριαστεί δίπλα στο τζάκι σας το επόμενο πρωί. Η προσευχή του κοινού σκύλου είναι αυτό που μπορεί να τον/την φέρει σε μπελάδες και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι ο δεσμός του ανθρώπου και του κύριου είναι τόσο σημαντικός.

Μιλώντας εκ πείρας, η καλή σχέση με τον σκύλο ή τη γάτα σας βοηθά στην εξάλειψη των κακών αποφάσεων που μπορεί να πάρει το κατοικίδιό σας. Μερικές φορές, το γούνινο κατοικίδιο ζώο σας ενεργοποιείται από πρωτόγονο ένστικτο, το ίδιο ένστικτο που η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει τόσο σκληρά να καταστείλει λόγω του ανεπιθύμητου στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του γιατί πιστεύω ότι πρέπει να παίζουμε ρόλο στη λήψη αποφάσεων των κατοικίδιων μας. Νομίζω ότι οι ηθικές πεποιθήσεις πρέπει να τροποποιηθούν όταν συζητάμε για εξημερωμένα ή μη ζώα. Χάρη στην προσπάθεια της ανθρωπότητας, πρέπει να βοηθήσουμε τους εξημερωμένους φίλους μας γιατί δεν έχουν την ικανότητα να λειτουργήσουν πλήρως μόνοι τους. Δεν θέλω να φανώ υποτιμητικό με αυτή την τελευταία δήλωση. Είμαι 100% ευγνώμων για τη δουλειά που έχουν κάνει οι προκάτοχοί μας για να μας επιτρέψουν να απολαύσουμε τη συντροφιά ενός μη ανθρώπινου συντρόφου. Η πεποίθησή μου είναι ότι τα περισσότερα εξημερωμένα ζώα ζουν καλύτερη ζωή από ό,τι θα ζούσαν στη φύση, οπότε πώς είναι ανήθικο η εξημερότητα ενός ζώου; Υποθέτω ότι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα εξαρτηθεί πολύ από το άτομο που την απαντά, και αυτό είναι εντάξει. Οι απόψεις των ανθρώπων θα είναι διαφορετικές με βάση τις ηθικές τους πεποιθήσεις και δεν θα προσπαθούσα ποτέ να προωθήσω τις πεποιθήσεις μου σε κάποιον άλλο, ωστόσο νομίζω ότι μιλώ για την πλειοψηφία του πληθυσμού όταν λέω ότι χωρίς εξημερωμένα ζώα στη ζωή μας, η ζωή θα ήταν απλώς να μην είναι το ίδιο.

συμπέρασμα

Μακάρι να μπορούσα να πω ότι τόσο τα μη εξημερωμένα όσο και τα πλέον εξημερωμένα ζώα έχουν ευδοκιμήσει στην εξέλιξη όπως εμείς ως άνθρωποι, ωστόσο καταλαβαίνω ότι ένα σημαντικό στοιχείο της εξέλιξης των ζώων οφείλεται στην παρέμβαση του ανθρώπου. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ανθρωπότητα ήταν και είναι υπεύθυνη για μια μεγάλη πτυχή του ζωικού βασιλείου όπως το βλέπουμε σήμερα. Η εκκαθάριση της γης, η επέκταση και η προθυμία για φιλία, έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη φυσική εξέλιξη και έχουν επιβάλει τη βούληση της ανθρωπότητας στα μη ανθρώπινα είδη που κατοικούν μαζί μας. Στον σημερινό κόσμο είμαι ευγνώμων που έχω την επιλογή να πάω με τα πόδια σε έναν σκύλο ή μια γάτα και να τον/την χαϊδέψω, μια επιλογή που δεν θα είχα πριν γίνει εξέχουσα η εξημέρωση. Στη σημερινή κοινωνία, τα ζώα παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Είτε πρόκειται για εκπλήρωση, είτε για εργασία είτε απλώς για παρέα, είναι πολύ προφανές ότι η ζωή δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς το εξημερωμένο ζώο δίπλα μας. Αυτά τα ζώα μας προσφέρουν φιλία, αγάπη, προστασία, καλό γέλιο και ανακούφιση από το άγχος και είναι εξαιτίας όλων αυτών των θετικών παραγόντων που με κάνουν εγωιστή και ευγνώμονα που η εξέλιξη έχει φτάσει στο επίπεδο που έχει.

Video about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy

You can see more content about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy

If you have any questions about Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy

Rate: 4-5 stars
Ratings: 2146
Views: 78194752

Search keywords Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy

Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy
way Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy
tutorial Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy
Animal Rights Human Wrongs An Introduction To Moral Philosophy free
#Animal #Ethics

Source: https://ezinearticles.com/?Animal-Ethics&id=31811

Có thể bạn quan tâm: