You are searching about Animal Names That Are Different As Babies And Adults, today we will share with you article about Animal Names That Are Different As Babies And Adults was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Names That Are Different As Babies And Adults is useful to you.

Are There Hidden Health Hazards In Your Baby’s Nursery?

Θα εκτίνατε το νεογέννητο μωρό σας σε φορμαλδεΰδη, πολυβρωμιωμένους διφαινυλαιθέρες (PBDE) και φυτοφάρμακα; Φυσικά και όχι! Ακόμα κι αν σας έλεγαν, δεν θα έπρεπε να επηρεάσει την υγεία του μωρού σας, δεν θα θέλατε να πάρετε αυτή την ευκαιρία. Ωστόσο, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε ως μέλλοντες γονείς είναι να προετοιμάσουμε ένα νηπιαγωγείο για το μωρό μας. Ζωγραφίζουμε, αγοράζουμε κούνια, στρώμα και κλινοσκεπάσματα και ίσως ακόμη και τοποθετούμε νέα μοκέτα στο δωμάτιο που θα περάσει το μωρό μας το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου έτους του.Γνωρίζατε ότι αυτά τα προϊόντα περιέχουν φορμαλδεΰδη, πολυβρωμιωμένους διφαινυλαιθέρες, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλες χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού σας;


Είναι αρκετά κακό να εκτεθούμε σε αυτές τις χημικές ουσίες, αλλά είναι ακόμη χειρότερο για τα παιδιά μας. Τα μωρά είναι πιο επιρρεπή στις επιδράσεις των τοξινών από τους ενήλικες για διάφορους λόγους. Ο πιο προφανής λόγος είναι ότι τα μωρά είναι πολύ μικρότερα και επομένως έχουν μικρότερη ανοχή στις τοξίνες. Τα μωρά αναπτύσσονται επίσης πολύ γρήγορα και κάθε χημική ουσία που παρεμβαίνει στη διαδικασία ανάπτυξης και ανάπτυξης θα έχει μεγαλύτερη επίδραση σε αυτά σε σύγκριση με έναν ενήλικα. Τα μωρά λαμβάνουν επίσης περισσότερο αέρα από τους ενήλικες σε σχέση με το μέγεθος του σώματός τους, πράγμα που σημαίνει ότι αναπνέουν περισσότερες τοξίνες από έναν ενήλικα. Τέλος, πολλά τοξικά αέρια που βρίσκονται συνήθως στο σπίτι είναι βαρύτερα από τον αέρα και εγκαθίστανται κοντά στο πάτωμα όπου παίζουν τα παιδιά.

Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ως γονείς για να κάνουμε το σπίτι μας ένα πιο φυσικό, ασφαλέστερο μέρος για να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά. Παρακάτω αναφέρονται οι πηγές πολλών κοινών οικιακών τοξινών και τι μπορείτε να κάνετε για να εξαλείψετε ή να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης για το μωρό σας και τον εαυτό σας.

Επιβραδυντικά φλόγας

Τα επιβραδυντικά φλόγας είναι πιθανώς μία από τις πρώτες τοξίνες που θα συναντήσει το μωρό σας στο σπίτι. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι δεν κοιμάστε ποτέ με ένα νεογέννητο στο σπίτι, τα μωρά στην πραγματικότητα κοιμούνται πολύ – περίπου το 60% του πρώτου έτους τους! Αυτός είναι πολύς χρόνος για να περάσετε σε στενή επαφή με ένα στρώμα επεξεργασμένο με επιβραδυντικά φλόγας που ονομάζονται PBDE. Αρκετές μελέτες σε ζώα έχουν βρει ότι τα PBDE συσσωρεύονται στο σώμα με την πάροδο του χρόνου και η έκθεση σε κρίσιμες περιόδους ανάπτυξης μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη του αναπαραγωγικού και του νευρικού συστήματος(1). Τα PBDE είναι χημικά παρόμοια με τα PCB που απαγορεύτηκαν το 1976 αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλούν καρκίνο και επηρεάζουν το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα των ζώων(2). Τα PBDE είναι ήδη απαγορευμένα στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ. Ένα οργανικό στρώμα κούνιας είναι απαραίτητο για έναν υγιή παιδικό σταθμό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα στρώμα από οργανικό βαμβάκι ή λάτεξ και μαλλί. Το μαλλί όχι μόνο ρυθμίζει τη θερμοκρασία, αλλά είναι και φυσικά επιβραδυντικό στη φωτιά. Ένα στρώμα κούνιας από οργανικό βαμβάκι και μαλλί θα πληροί τα ίδια κυβερνητικά πρότυπα ευφλεκτότητας με ένα στρώμα που έχει υποστεί χημική επεξεργασία, αλλά είναι μια πολύ πιο φυσική επιλογή και αποφεύγει τυχόν πιθανούς κινδύνους PBDE.

Φυτοφάρμακα

Τα περισσότερα κλινοσκεπάσματα της κούνιας είναι φτιαγμένα με βαμβάκι, τη δεύτερη βαριά επεξεργασμένη καλλιέργεια φυτοφαρμάκων στον κόσμο. Από τα εννέα κορυφαία φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια βαμβακιού, τα πέντε έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο και έχουν χαρακτηριστεί μεταξύ των πιο επικίνδυνων από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ακόμη περισσότερες χημικές ουσίες προστίθενται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για τη μετατροπή του ακατέργαστου βαμβακιού σε ύφασμα. Επειδή το μωρό σας θα περάσει τόσο πολύ χρόνο στον ύπνο, είναι λογικό τα κλινοσκεπάσματα της κούνιας του να είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή χημικούς ρύπους. Όταν αγοράζετε κλινοσκεπάσματα κούνιας, επιλέξτε αυτά που είναι κατασκευασμένα από οργανικό βαμβάκι, που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα παιδιά λατρεύουν επίσης να βάζουν τα παιχνίδια τους στο στόμα τους, γι’ αυτό σκεφτείτε να αγοράσετε λούτρινα ζωάκια από οργανικό βαμβάκι, ειδικά όταν τα μωρά βγάζουν οδοντοφυΐα.

Μια άλλη πηγή έκθεσης σε φυτοφάρμακα είναι η επεξεργασία των σπιτιών και των αυλών μας. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων είχαν επταπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν παιδικό λέμφωμα μη Hodgkin(3). Ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά φυτοφάρμακα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμποκάλευρο στην αυλή για να αποτρέψετε τη βλάστηση των σπόρων ζιζανίων (διατίθεται σε πολλά καταστήματα κήπου και στο διαδίκτυο). Υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία που έχουν γραφτεί για το θέμα της φυσικής κηπουρικής που παρέχουν φυσικές λύσεις σε όλα τα είδη προβλημάτων με γκαζόν και κήπο. Τα προσωπικά μου αγαπημένα είναι βιβλία του Jerry Baker που έχει κυριολεκτικά χιλιάδες συμβουλές και κόλπα. Μέσα στο σπίτι, τα φυτοφάρμακα που παράγονται από φλούδα πορτοκαλιού είναι ασφαλή, φυσικά και πολύ αποτελεσματικά στο να σκοτώνουν πολλά κοινά παράσιτα.

Χρώμα

Τα περισσότερα χρώματα περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) που εκπέμπουν αέρια στον αέρα πολύ καιρό μετά την ξήρανση του χρώματος. Αυτή η μυρωδιά υγρού χρώματος οφείλεται στην πραγματικότητα στις πτητικές οργανικές ενώσεις στο χρώμα που εξατμίζονται στον αέρα. Οι πιο υγιεινές εναλλακτικές βαφής θα ήταν μια φυσική βαφή, μια βαφή μηδενικού VOC ή μια βαφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC. Τα φυσικά χρώματα είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Παρασκευάζονται από φυσικές φυτικές ενώσεις και δεν έχουν σχεδόν καθόλου μυρωδιά. Τα χρώματα Zero VOC είναι επίσης μια ασφαλής επιλογή, είναι πολύ εύκολο να τα δουλέψετε, έχουν πολύ μικρή ή καθόλου οσμή και είναι ευρέως διαθέσιμα και οικονομικά. Σύμφωνα με το νόμο, η βαφή με 5 γραμμάρια ανά λίτρο VOC ή λιγότερο μπορεί να ονομάζεται βαφή μηδενικού VOC. Ο χρωματισμός της βαφής μπορεί να προσθέσει μια μικρή ποσότητα VOC αλλά συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια ανά λίτρο VOC, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή. Για να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα των VOC που προστίθενται ανά απόχρωση, επιλέξτε ένα παστέλ ή ανοιχτό χρώμα για το νηπιαγωγείο του μωρού σας. Αυτά τα χρώματα είναι επίσης πολύ καταπραϋντικά και θα σας βοηθήσουν το μωρό να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα. Η περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις για το χρώμα χαμηλών πτητικών οργανικών ενώσεων ποικίλλει και συνήθως αναγράφεται στην ετικέτα. Αυτά τα χρώματα θα έχουν συχνά μια μυρωδιά τουλάχιστον μέχρι να στεγνώσουν. Ανεξάρτητα από το είδος του χρώματος που χρησιμοποιείτε, εάν είστε έγκυος, είναι καλύτερο να αφήσετε κάποιον άλλο να κάνει τη βαφή αν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον να επιλέξετε ασφαλή βαφή και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αερισμός.

Ο μόλυβδος είναι ένας άλλος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη όταν συζητάμε τις τοξίνες του χρώματος. Εάν το σπίτι σας χτίστηκε πριν από το 1978, μπορεί να έχει βαφτεί με βαφή μολύβδου. Επειδή ο μόλυβδος μπορεί να προκαλέσει αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά, οποιοδήποτε πελεκημένο χρώμα όπου θα μπορούσε να καταποθεί ενέχει κίνδυνο για την υγεία. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές για να αποφεύγουν περιοχές όπου οτιδήποτε μπορεί να περιέχει βαφή με βάση το μόλυβδο τρίβεται ή ξαναφινιρίζεται.

Οικιακά καθαριστικά και βρεφικά είδη μπάνιου

Τα περισσότερα οικιακά καθαριστικά είναι τοξικά χημικά. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά που παρασκευάζονται από φυτικά και φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια για το άρωμα. Αντί να χρησιμοποιείτε συνθετικό καθαριστικό στο δάπεδο με πλακάκια ή λινέλαιο όπου ένα παιδί θα μπουσουλάει και θα παίζει, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ρεύματος που θα απολυμαίνει χωρίς τη χρήση χημικών.

Ενώ υπάρχουν πολλά σαπούνια μπάνιου και σαμπουάν στην αγορά που είναι φτιαγμένα ειδικά για μωρά, συχνά αυτά είναι απλώς πιο ήπιες εκδοχές της φόρμουλας για ενήλικες. Διαβάστε τις ετικέτες και αναρωτηθείτε αν θα θέλατε αυτά τα συστατικά (Ναι…ακόμα και αυτά που δεν μπορείτε να προφέρετε) μέσα στο σώμα του μωρού σας. Το δέρμα λειτουργεί ως φραγμός για ορισμένες χημικές ουσίες, ωστόσο πολλές απορροφώνται μέσω του δέρματος, μια διαδικασία που υποβοηθάται από τη ζεστασιά και την υγρασία κατά το μπάνιο. Τα φυσικά σαπούνια, λοσιόν και έλαια είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για το μωρό σας.

Μοκέτα

Τα παραδοσιακά χαλιά και οι κόλλες που χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην τοποθέτησή τους μπορεί να είναι ένας τοξικός εφιάλτης. Η μοκέτα περιέχει πάρα πολλές πτητικές οργανικές ενώσεις για να τις ονομάσουμε όλες, αλλά περιλαμβάνουν νευροτοξίνες όπως το τολουόλιο και το ξυλόλιο και καρκινογόνες ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη που μπορεί να εκτοξεύουν αέρια στον αέρα για χρόνια. Το παλιό χαλί περιέχει συσσωρευμένη σκόνη και βρωμιά για χρόνια που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη άσθματος. Τα φυτοφάρμακα που ανιχνεύονται σε εσωτερικούς χώρους από τα παπούτσια συσσωρεύονται επίσης στα χαλιά με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές δαπέδων εκτός από τα χαλιά που μπαίνουν τώρα στο mainstream σχεδιασμό. Το δάπεδο από φελλό είναι όμορφο, απαλό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το μπαμπού είναι μια άλλη όμορφη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής και ο εγκαταστάτης δεν χρησιμοποιούν κόλλες που περιέχουν φορμαλδεΰδη. Τα χαλιά με φυσικές ίνες είναι μια άλλη επιλογή που μπορούν να τοποθετηθούν σε δάπεδα από φελλό, μπαμπού ή πλακάκια για να καθορίσουν έναν χώρο ή να δώσουν στο μωρό σας ένα απαλό σημείο να προσγειωθεί ενώ μαθαίνει να περπατά. Μερικοί άνθρωποι απλώς λατρεύουν την εμφάνιση και τη ζεστασιά της μοκέτας από τοίχο σε τοίχο και για αυτούς υπάρχει μοκέτα με χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό που είναι ακόμη πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στους λεκέδες από τα παραδοσιακά χαλιά.

Ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικών χώρων

Οι τοξίνες από τις παραπάνω πηγές και περισσότερες γεμίζουν τον αέρα στα σπίτια μας. Ακούμε αναφορές για αιθαλομίχλη και ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά σύμφωνα με την EPA, η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων μπορεί να είναι 3-5 φορές χειρότερη από τον αέρα που αναπνέουμε σε εξωτερικούς χώρους. Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα συσσωρεύονται και δεν μπορούν να διαφύγουν ειδικά σε νεότερα σπίτια που είναι κατασκευασμένα για να είναι αεροστεγή και πιο ενεργειακά αποδοτικά. Όταν ο καιρός συνεργάζεται, μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα για να αερίσουμε το σπίτι, αλλά όταν κάνει κρύο ή όταν το κλιματιστικό λειτουργεί, υπάρχει μικρή ανταλλαγή αέρα μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Σε οικογένειες με νήπια, το να αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια. Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε? Ένα από τα λιγότερα έξοδα που μπορούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε μερικά φυτά στο σπίτι μας που μπορούν να απομακρύνουν χημικές ουσίες από τον αέρα, λειτουργώντας ως καθαριστικό. Δεν δημιουργούνται όλα τα φυτά ίσα από αυτή την άποψη. Η NASA έχει δοκιμάσει και κατατάξει δώδεκα είδη φυτών για να προσδιορίσει τα καλύτερα στην απομάκρυνση του τριχλωροαιθυλενίου, του βενζολίου και της φορμαλδεΰδης από τον αέρα. Να τι βρήκαν:

  • Η μαργαρίτα Gerbera, η Dracaena Marginata, ο κρίνος της Ειρήνης (Spathiphyllum), η Dracaena «Janet Craig» και ο φοίνικας μπαμπού ήταν τα πέντε πιο αποτελεσματικά φυτά για την εξάλειψη του τριχλωροαιθυλενίου.
  • Η ζέρμπερα μαργαρίτα, η μαμά σε γλάστρα, ο κρίνος της Ειρήνης, ο φοίνικας από μπαμπού, η Dracaena Warneckei, ο αγγλικός κισσός και η γλώσσα της πεθεράς είναι τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για την απομάκρυνση του βενζολίου.
  • Ο φοίνικας μπαμπού, η Δράκαινα «Janet Craig», η γλώσσα της πεθεράς, η Dracaena Marginata, ο κρίνος της Ειρήνης, το πράσινο φυτό Αράχνη και ο χρυσός πόθος είναι τα κορυφαία φυτά για την απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης.

Απλά θυμηθείτε να δώσετε στη μαργαρίτα ζέρμπερα πολύ ήλιο! Με βάση αυτή τη μελέτη, ένα σπίτι 1800 τετραγωνικών ποδιών θα χρειαζόταν μεταξύ 15-20 φυτά για να καθαρίσει τον αέρα. Λατρεύω τα φυτά και το σπίτι μου είναι γεμάτο από αυτά. Νομίζω ότι δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, αλλά δεν θέλουν όλοι να νιώθουν ότι ζουν σε ζούγκλα. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες που τους απαγορεύουν να γεμίσουν το σπίτι τους με φυτά. Για αυτούς τους ανθρώπους και ως επιπλέον στρώμα προστασίας, σκεφτείτε έναν καθαριστή αέρα, ειδικά εάν έγινε κάποια ανακαίνιση για την προετοιμασία του παιδικού σταθμού του μωρού σας.

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι καθαριστών αέρα. Το καλύτερο θα έχει φιλτράρισμα HEPA ή HEGA και θα αφαιρεί επίσης τα αέρια που μεταφέρονται στον αέρα. Προσοχή στους καθαριστές αέρα που περιέχουν ιονιστές καθώς μπορεί να απελευθερώσουν όζον στον αέρα το οποίο είναι επιβλαβές για τον πνευμονικό ιστό, ειδικά για όσους πάσχουν από άσθμα. Οι καθαριστές είναι διαθέσιμοι σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, αλλά σκεφτείτε επίσης πόσο θα κοστίσει η λειτουργία τους όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και τα φίλτρα αντικατάστασης. Σκεφτείτε πόσο θορυβώδης είναι μια μονάδα κατά τη λειτουργία. Εάν δεν μπορείτε να το αφήσετε να λειτουργεί, ένας καθαριστής αέρα δεν θα εξυπηρετήσει το σκοπό του.

Τρομακτικά Στατιστικά

Ενώ είναι αδύνατο να κουνήσετε το δάχτυλο σε μια συγκεκριμένη χημική ουσία, τις τελευταίες δεκαετίες, τα ποσοστά καρκίνου και άσθματος έχουν αυξηθεί, οι μαθησιακές δυσκολίες αυξήθηκαν κατά 191% μεταξύ 1977 και 1994, τα ποσοστά αυτισμού έχουν εκτοξευθεί κατά 556% τα τελευταία δέκα χρόνια σε εθνικό επίπεδο(4) και το ποσοστό των πρόωρων γεννήσεων είναι αυξημένο κατά 29% από το 1981(5). Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι ως έθνος, τα παιδιά μας αρρωσταίνουν όλο και περισσότερο.

Τα παιδιά μαθαίνουν αξίες μέσα από τις πράξεις των γονιών τους. Λαμβάνοντας υγιεινές αποφάσεις για το μωρό σας τώρα, του μαθαίνετε να λαμβάνουν υγιείς αποφάσεις για τον εαυτό τους αργότερα στη ζωή τους. Ως γονείς, θέλουμε μόνο το καλύτερο για τα παιδιά μας. Γιατί να ρισκάρετε την υγεία του μωρού σας αγοράζοντας προϊόντα που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όταν υπάρχουν διαθέσιμες υγιεινές εναλλακτικές;

  • 1. Science News. Οκτ 25, 2003, τ. 164, σ.266
  • 2. http://www.epa.gov/pcb/effects.html
  • 3. Καρκίνος. Dec 1, 2000, vol 89 (11) p. 2315-21.
  • 4. Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, 2002
  • 5. http://www.iceh.org/pdfs/LDDI/2004NIHMeeting

Video about Animal Names That Are Different As Babies And Adults

You can see more content about Animal Names That Are Different As Babies And Adults on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Names That Are Different As Babies And Adults

If you have any questions about Animal Names That Are Different As Babies And Adults, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Names That Are Different As Babies And Adults was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Names That Are Different As Babies And Adults helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Names That Are Different As Babies And Adults

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1385
Views: 35666317

Search keywords Animal Names That Are Different As Babies And Adults

Animal Names That Are Different As Babies And Adults
way Animal Names That Are Different As Babies And Adults
tutorial Animal Names That Are Different As Babies And Adults
Animal Names That Are Different As Babies And Adults free
#Hidden #Health #Hazards #Babys #Nursery

Source: https://ezinearticles.com/?Are-There-Hidden-Health-Hazards-In-Your-Babys-Nursery?&id=170789

Có thể bạn quan tâm: