You are searching about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa, today we will share with you article about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa is useful to you.

Snakes – A Symbol of Death

Φοβόμαστε από αυτούς καθώς έχουν τη δυνατότητα να μας σκοτώσουν από το δηλητήριό τους. Είναι φίδια. Τα φίδια ανήκουν στην υποκατηγορία των φιδιών και είναι ερπετά χωρίς πόδια, που έρπουν και επιμηκύνονται. Διαφέρουν από τις σαύρες καθώς δεν έχουν βλέφαρο και εξωτερικά αυτιά. Είναι έκτοθερμα, αμνιώτες που καλύπτονται από επικαλυπτόμενες φολίδες όπως όλα τα άλλα πλακίδια. Τα οστά του κρανίου των φιδιών οριοθετούνται από την παρουσία μεγάλου αριθμού αρθρώσεων που τους επιτρέπουν να τρέφονται με ένα θήραμα που είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά. Τα σαγόνια είναι πολύ κινητά. Έχουν έναν ενιαίο λειτουργικό πνεύμονα. Μερικά είδη φέρουν ένα ζεύγος υπολειπόμενων νυχιών και στις δύο πλευρές της κλοάκας. Υπάρχουν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Έχουν αναγνωριστεί 15 οικογένειες που αποτελούνται από 456 γένη και 2.900 είδη. Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 10 εκατοστά, όπως αυτό του φιδιού με κλωστή έως τους μεγαλύτερους πύθωνες και ανακόντα που έχουν μήκος περίπου 7,6 μέτρα. Το πρόσφατα ανακαλυφθέν απολίθωμα του φιδιού Titanoboa είχε μήκος περίπου 15 μέτρα.

Τα φίδια πιστεύεται ότι εξελίχθηκαν από τους χερσαίους ή υδρόβιους προγόνους τους σαύρες κατά την Κρητιδική περίοδο. Τα σύγχρονα φίδια εμφανίστηκαν κατά την περίοδο του Παλαιόκαινου. Η πλειοψηφία των ειδών είναι μη δηλητηριώδη και τα δηλητηριώδη είδη χρησιμοποιούν το δηλητήριό τους ως μέτρο αυτοάμυνας. Μερικά δηλητηριώδη φίδια έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν ακόμη και ανθρώπους. Τα μη δηλητηριώδη φίδια είτε καταπίνουν το θήραμα ζωντανό είτε το σκοτώνουν με στένωση. Η σύγχρονη αγγλική λέξη φίδι προέρχεται από την παλιά αγγλική λέξη snaca που σημαίνει σέρνομαι ή έρπω. Τα απολιθώματα των φιδιών είναι σχετικά φτωχά καθώς οι σκελετοί είναι σχετικά μικροί καθιστώντας αδύνατη την απολίθωση. Δείγματα φιδιών ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών έχουν ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική. Τα αρχεία απολιθωμάτων υποδηλώνουν ότι τα φίδια έχουν εξελιχθεί από τις σαύρες που τρυπώνουν. Πρωτόγονα φίδια ανάμεσα στα σύγχρονα είναι οι πύθωνες και οι βόες.

Ο σκελετός του φιδιού αποτελείται κυρίως από κρανίο, υοειδή, σπονδυλική στήλη, πλευρές και υπολείμματα λεκάνης και οπίσθιων άκρων στα ηνοφιδικά φίδια. Το κρανίο αποτελείται από μια συμπαγή εγκεφαλική θήκη στην οποία αρθρώνονται χαλαρά άλλα οστά, καθιστώντας τις γνάθους εύκαμπτες, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει αποτελεσματική σίτιση και σύλληψη θηραμάτων. Η αριστερή και η δεξιά πλευρά της κάτω γνάθου ενώνονται με έναν σύνδεσμο ενώ το οπίσθιο άκρο της κάτω γνάθου αρθρώνεται με το τετράγωνο να κάνει τη γνάθο πιο κινητή. Οι κάτω γνάθοι και το τετράγωνο βοηθούν επίσης στην επιλογή των ηχητικών δονήσεων. Το Hyoid είναι ένα μικρό οστό που βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού και χρησιμεύει για τη σύνδεση των μυών της γλώσσας. Η σπονδυλική στήλη περιλαμβάνει 200-400 σπονδύλους. Λιγότεροι σπόνδυλοι της ουράς και έλλειψη πλευρών. Οι σπόνδυλοι του σώματος φέρουν δύο νευρώσεις. Οι σπόνδυλοι έχουν ισχυρή άρθρωση με τους μύες για να επιφέρουν αποτελεσματική κίνηση απουσία άκρων. Η αυτοτομία απουσιάζει στα φίδια. Οι πύθωνες και οι βόες έχουν ένα ζευγάρι υπολείμματα οπίσθιων άκρων με τη μορφή πυελικών σπιρουνιών που υπάρχουν και στις δύο πλευρές της κλοάκας που αποτελείται από υπολείμματα ιλίου και μηριαίου οστού.

Η καρδιά περικλείεται σε έναν μεμβρανώδη σάκο που ονομάζεται περικάρδιο που υπάρχει στη διχοτόμηση των βρόγχων. Η καρδιά μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση της καθώς απουσιάζει το διάφραγμα. Αυτή η ιδιότητα προστατεύει την καρδιά από βλάβη όταν το μεγάλο θήραμα που καταπίνεται περνάει από τον οισοφάγο. Ο σπλήνας βρίσκεται προσκολλημένος στη χοληδόχο κύστη και στο πάγκρεας και βοηθά στη διήθηση του αίματος. Ο θύμος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την καρδιά και είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία κυττάρων του ανοσοποιητικού. Το καρδιαγγειακό σύστημα των φιδιών είναι μοναδικό στο ότι έχει ένα σύστημα νεφρικής πύλης όπου το αίμα από την ουρά του φιδιού περνά μέσα από τα νεφρά πριν επιστρέψει στην καρδιά. Ο αριστερός πνεύμονας είναι υπολειπόμενος και μάλιστα απουσιάζει σε ορισμένα είδη. Στην πλειονότητα των ειδών μόνο ένας πνεύμονας είναι λειτουργικός. Το πρόσθιο τμήμα του πνεύμονα είναι πολύ αγγειοποιημένο συμμετέχοντας στην ανταλλαγή αερίων ενώ το οπίσθιο τμήμα αποτυγχάνει να το κάνει. Ο σακοειδής πνεύμονας παρέχει άνωση στο σώμα του φιδιού. Τα νεφρά και τα αναπαραγωγικά όργανα είναι ζευγαρωμένα. Οι λεμφαδένες απουσιάζουν.

Το δέρμα καλύπτεται από επικαλυπτόμενα λέπια. Τα λέπια της κοιλιάς χρησιμοποιούνται για το πιάσιμο στην επιφάνεια. Τα βλέφαρα είναι διαφανή και συχνά είναι γνωστά ως μπρίλια. Η αποβολή των φολίδων ονομάζεται έκδυση. Στα φίδια το εξωτερικό στρώμα του δέρματος αποβάλλεται ως ένα στρώμα. Τα λέπια είναι στην πραγματικότητα τα παράγωγα της επιδερμίδας. Οι κλίμακες στο κεφάλι, την πλάτη και την κοιλιά είναι σημαντικές από ταξινομική άποψη. Οι κλίμακες ονομάζονται με βάση τη θέση τους στο σώμα. Το Moulting είναι πολύ σημαντικό στα φίδια και εξυπηρετεί διπλές λειτουργίες. Πρώτον βοηθά το φίδι από το παλιό και φθαρμένο δέρμα και δεύτερον βοηθά να απαλλαγεί από παράσιτα και ακάρεα. Η αποβολή του δέρματος με τη μορφή μούχλας βοηθά στην αύξηση του μεγέθους και συμβαίνει περιοδικά. Πριν από το μούχλα, ένα φίδι σταματά να τρέφεται και κρύβεται σε προστατευτικά μέρη όπως υπόγεια λαγούμια. Ακριβώς πριν το χλωμό δέρμα γίνει τραχύ, ξηρό και τα μάτια γίνονται θολά. Η εσωτερική επιφάνεια του δέρματος υγροποιείται βοηθώντας το παλιό δέρμα να φύγει εύκολα από το σώμα. Το παλιό δέρμα σπάει κοντά στο στόμα και το φίδι τρίβεται στην επιφάνεια και το παλιό δέρμα φεύγει από το σώμα σε ένα στρώμα. Ένα μεγαλύτερο φίδι ρίχνει το δέρμα του μία ή δύο φορές το χρόνο. Ένα νεότερο αναπτυσσόμενο φίδι μπορεί να ρίχνει το δέρμα του τέσσερις φορές το χρόνο για να αναπτυχθεί. Το πεταμένο δέρμα δίνει ένα αποτύπωμα της διάταξης των αλάτων στο σώμα του φιδιού και βοηθά στην αναγνώριση.

Η όραση του φιδιού ποικίλλει σημαντικά. Μπορούν να διακρίνουν μόνο φωτεινά και σκοτεινά αντικείμενα και η όραση δεν είναι αιχμηρή αλλά επαρκής, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν μόνο κινήσεις. Η όραση είναι καλύτερη στα δενδρόβια φίδια αλλά φτωχή στους κατοίκους του λαγούμι. Το ασιατικό φίδι αμπέλου έχει διόφθαλμη όραση, ώστε και τα δύο μάτια να μπορούν να εστιάσουν στο ίδιο σημείο. Τα περισσότερα φίδια εστιάζουν τα αντικείμενα με κίνηση προς τα πίσω και προς τα εμπρός του φακού σε σχέση με τον αμφιβληστροειδή ενώ σε άλλα ο φακός τεντώνεται. Η όσφρηση χρησιμοποιείται από τα φίδια για την παρακολούθηση θηραμάτων. Οι αερομεταφερόμενες δονήσεις συλλαμβάνονται από τη διχαλωτή ή διχαλωτή γλώσσα και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ρινικό όργανο ή στο όργανο του Jacobson για αξιολόγηση. Οι διχαλωτές γλώσσες βοηθούν στην όσφρηση καθώς και στη γεύση της λείας. Οι γλώσσες διατηρούνται σε συνεχή κίνηση και σωματίδια από τον αέρα, το νερό και το έδαφος χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη θηραμάτων. Το τμήμα της επαφής του σώματος με το έδαφος είναι πολύ ευαίσθητο στους κραδασμούς, ώστε να μπορούν να αισθανθούν οποιοδήποτε ζώο πλησιάζει κοντά ακόμα και με πολύ αδύναμη δόνηση. Οι οχιές, οι πύθωνες και ορισμένα βόα έχουν υποδοχείς ευαίσθητους στο υπέρυθρο σε βαθιές αυλακώσεις ανάμεσα στα μάτια και τα ρουθούνια.

Οι κόμπρες, οι οχιές και κάποιες σχετικές χρησιμοποιούν δηλητήριο για να ακινητοποιήσουν ή να σκοτώσουν το θήραμα. Το δηλητήριο είναι στην πραγματικότητα το τροποποιημένο σάλιο που εγχέεται μέσω των δοντιών που ονομάζονται κυνόδοντες. Ορισμένα πτηνά, θηλαστικά και ορισμένα φίδια όπως τα βασιλόφιδα λεηλατούν δηλητηριώδη φίδια και έχουν αναπτύξει αντίσταση καθώς και ανοσία ενάντια στο δηλητήριο του φιδιού. Το δηλητήριο του φιδιού είναι ένα σύνθετο μείγμα πρωτεϊνών που αποθηκεύονται σε δηλητηριώδεις αδένες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτοί οι αδένες ανοίγουν σε κοίλους κυνόδοντες που λειτουργούν ως υποδερμικές βελόνες για την έγχυση του δηλητηρίου στο σώμα του θύματος. Οι πρωτεΐνες του δηλητηρίου μπορεί να είναι ένα μείγμα νευροτοξινών, αιμοτοξινών, κυτταροτοξινών και μπουνγαροτοξινών και άλλων τοξινών. Το δηλητήριο έχει ένζυμο υαλουρονιδάση που βοηθά στην ταχεία διάχυση του δηλητηρίου στο σώμα του θύματος. Οι κόμπρες και τα kraits έχουν πρωτόγλυφους κυνόδοντες που παραμένουν μόνιμα όρθιοι. Τα δηλητηριώδη φίδια έχουν ταξινομηθεί σε τρεις ταξινομικές οικογένειες όπως οι Elapidae που αποτελούνται από κόμπρες, κράιτς, μάμπας, κοραλλιογενή φίδια, θαλάσσια φίδια και Viperidae που αποτελούνται από οχιές, κροταλίες, χαλκοκεφαλές, θάμνους. Η τρίτη οικογένεια είναι οι Colubridae που περικλείουν τα μπουμσλάγκ, τα φίδια των δέντρων, τα αμπελόφιδα, αλλά όλα τα συνολουβρίδια δεν είναι δηλητηριώδη.

Όλα τα φίδια είναι αυστηρά σαρκοφάγα τρέφονται με αυγά, ψάρια, έντομα, μικρά φίδια και θηλαστικά. Καταπίνουν το θήραμα στο σύνολό του. Τα δηλητηριώδη φίδια σκοτώνουν το θήραμα με δηλητήριο πριν το καταπιούν, ενώ άλλα καταπίνουν το θήραμα με συστολή. Μετά τη σίτιση γίνονται αδρανείς για να πραγματοποιηθεί αποτελεσματική πέψη. Είναι εκτοθερμικά οπότε η εξωτερική θερμοκρασία βοηθά στην πέψη. Η καλύτερη θερμοκρασία για την πέψη είναι 30 C. Τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν στην πέψη των νυχιών, των νυχιών, των φτερών και των τριχών. Αν και τα άκρα απουσιάζουν, τα φίδια έχουν αναπτύξει μοναδικούς τρόπους για να πραγματοποιούν την κίνηση. Ο πλευρικός κυματισμός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος κίνησης που εκτελείται τόσο από τα υδρόβια όσο και από τα χερσαία φίδια. Στην πλευρική κυματοποίηση το σώμα του φιδιού κάμπτεται δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα το σχηματισμό κινούμενων κυμάτων προς τα πίσω. Το φίδι κινείται πιο γρήγορα και απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να πραγματοποιηθεί αυτός ο τρόπος μετακίνησης.

Ο επίγειος πλευρικός κυματισμός είναι ο πιο κοινός τρόπος μετακίνησης που εκτελείται από τα φίδια της ξηράς. Τα οπίσθια κινούμενα κύματα ωθούν το σώμα πιο κοντά στα σημεία επαφής του περιβάλλοντος όπως τα δέντρα, οι βράχοι κ.λπ. με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια ώθηση προς τα εμπρός. Το φίδι κινείται πιο γρήγορα ακόμα και σε πυκνή ή πυκνή βλάστηση. Κατά την κολύμβηση τα κύματα γίνονται μεγαλύτερα και το φίδι κινείται πιο γρήγορα. Η ώθηση δημιουργείται πιέζοντας το σώμα ενάντια στο νερό. Τα θαλάσσια φίδια μπορούν να κάνουν αντίστροφη πλευρική κυματοποίηση. Η πλευρική περιέλιξη είναι ένας άλλος τρόπος μετακίνησης που υιοθετείται από συνολουβρίδια όπως οι οχιές, οι ελάπιδες ενώ κινούνται σε μια λεία λάσπη ή αμμόλοφο. Είναι μια τροποποιημένη μορφή πλευρικού κυματισμού στην οποία όλα τα τμήματα του σώματος κινούνται προς μία κατεύθυνση και βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος ενώ άλλα τμήματα ανυψώνονται με αποτέλεσμα την κύλιση του σώματος. Αυτός ο τρόπος κίνησης βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας.

Όταν τα σημεία ώθησης απουσιάζουν και το φίδι δεν είναι σε θέση να εκτελέσει πλευρικό κυματισμό καθώς και πλευρική περιέλιξη όπως στις σήραγγες και τα λαγούμια, τότε κινείται με κίνηση κονσέρτινας. Σε αυτή την κίνηση, το φίδι στηρίζει το οπίσθιο τμήμα του σώματος στο τοίχωμα της σήραγγας ενώ το μπροστινό μέρος του κεφαλιού εκτείνεται και ισιώνει. Στη συνέχεια, το μπροστινό τμήμα χαλαρώνει και λυγίζει για να σχηματίσει μια άγκυρα και το οπίσθιο τμήμα τώρα ισιώνει και τραβιέται προς τα εμπρός. Αυτός είναι ένας πολύ τρόπος μετακίνησης και απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Ο πιο αργός τρόπος κίνησης είναι η ευθύγραμμη κίνηση και είναι ο μόνος τρόπος κίνησης όπου το φίδι δεν λυγίζει το σώμα του. Τα λέπια της κοιλιάς σηκώνονται προς τα πάνω και έλκονται προς τα εμπρός πριν τοποθετηθούν προς τα κάτω και το σώμα τραβιέται πάνω τους. Τα πλευρά δεν κινούνται σε αυτόν τον τρόπο κίνησης. Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης σε πύθωνες, βόες και οχιές.

Τα δεντροφίδια εκτελούν την κίνηση με διαφορετικό τρόπο, κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φλοιό του δέντρου καθώς και από το είδος. Τα φίδια χρησιμοποιούν τροποποιημένη μορφή κίνησης της κονσέρτινας και μπορούν επίσης να σέρνονται με πλευρικό κυματισμό των σημείων επαφής. Τα φίδια κινούνται πιο γρήγορα σε μικρά κλαδιά εάν υπάρχουν διαθέσιμα σημεία επαφής. Η γονιμοποίηση στα φίδια είναι εσωτερική και πραγματοποιείται μέσω ημιπενίων που αποθηκεύονται και αναστρέφονται στην ουρά του αρσενικού φιδιού. Τα περισσότερα είδη είναι ωοτόκα. Τα θηλυκά της βασιλικής κόμπρας κατασκευάζουν φωλιές για τα αυγά τους και τα φυλάνε μέχρι να εκκολαφθούν. Οι περισσότεροι πύθωνες τυλίγονται γύρω από τα αυγά τους μέχρι να εκκολαφθούν. Μερικά είδη είναι ωοζωοτόκα και διατηρούν τα αυγά μέσα στο σώμα τους μέχρι να είναι έτοιμα να εκκολαφθούν. Ο συσφιγκτήρας βόα και η πράσινη ανακόντα είναι ζωοτόκα τρέφοντας τα μικρά με τη βοήθεια πλακούντων και κρόκου όπως τα ανώτερα πλακούντα θηλαστικά.

Τα φίδια γενικά αποφεύγουν να δαγκώνουν τον άνθρωπο. Το δάγκωμα των μη δηλητηριωδών φιδιών είναι συνήθως ακίνδυνο. Από τα 725 είδη δηλητηριωδών φιδιών μόνο τα 250 είδη έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν ανθρώπους με ένα δάγκωμα. Η Αυστραλία έχει κατά μέσο όρο μόνο ένα θανατηφόρο δάγκωμα φιδιού το χρόνο. Στην Ινδία έχουν καταγραφεί περίπου 250.000 θάνατοι σε ένα χρόνο από δάγκωμα φιδιού. Το δάγκωμα ενός δηλητηριώδους φιδιού επηρεάζει κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος. Προκαλεί ζάλη, λιποθυμία, αυξημένη δίψα και πονοκέφαλο. Η αρτηριακή πίεση γίνεται χαμηλή και ο σφυγμός αυξάνεται. Ο μυϊκός συντονισμός μειώνεται. Η αναπνοή επιβραδύνεται. Η ναυτία και ο έμετος είναι επίσης κοινά. Στο σημείο του δαγκώματος εμφανίζεται υπερβολική αιμορραγία. Το δηλητήριο του φιδιού μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια αντι-δηλητηρίου. Το αντιδηλωτικό είναι ειδικό για το είδος και παρασκευάζεται συλλέγοντας το δηλητήριο από τον δηλητηριώδη αδένα των δηλητηριωδών φιδιών και στη συνέχεια εγχέεται στο σώμα του αλόγου. Οι δόσεις του δηλητηρίου αυξάνονται αργότερα μέχρι να ανοσοποιηθεί το άλογο. Το αίμα εξάγεται από το ανοσοποιημένο άλογο και ο ορός διαχωρίζεται και καθαρίζεται και αφήνεται να παγώσει.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στην Ινδία, το snake charming είναι ένα σόου στο δρόμο που εκτελείται από γητευτές. Σε μια τέτοια παράσταση ο γόης παίζει μελωδίες και το φίδι φαίνεται να εκτελεί ορισμένα είδη κινήσεων που είναι στην πραγματικότητα ένα είδος αμυντικής δράσης ως απάντηση στις κινήσεις του φλάουτου. Σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας της άγριας ζωής του 1972, έχει απαγορεύσει τέτοιου είδους παράνομες πράξεις. Τα φίδια καταναλώνονται επίσης ως τροφή σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν η κατανάλωση αίματος φιδιών πιστεύεται ότι αυξάνει τη σεξουαλική ανδρικότητα. Τα φίδια είναι επίσης μια διάσημη λιχουδιά με τη μορφή σούπας φιδιών σε ορισμένες ασιατικές χώρες. Στον δυτικό κόσμο τα φίδια εκτρέφονται επίσης ως κατοικίδια. Αξίζουν επίσης μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία και τη θρησκεία. Η Βραζιλία είναι γνωστή ως το νησί των φιδιών καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό φιδιών.

Αν και τα φίδια φαίνονται επικίνδυνα, βοηθούν στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Video about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa

You can see more content about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa on our youtube channel: Click Here

Question about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa

If you have any questions about Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa

Rate: 4-5 stars
Ratings: 5838
Views: 51752843

Search keywords Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa

Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa
way Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa
tutorial Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa
Animal Is Responsible For More Human Fatalities In Africa free
#Snakes #Symbol #Death

Source: https://ezinearticles.com/?Snakes—A-Symbol-of-Death&id=5178941

Có thể bạn quan tâm: