You are searching about Animal In The United States Has Ivory In It, today we will share with you article about Animal In The United States Has Ivory In It was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Animal In The United States Has Ivory In It is useful to you.

Namibia – A Bountiful Harvest Awaits the Adventure Traveler

Η Ναμίμπια είναι μια σε μεγάλο βαθμό άνυδρη χώρα με έντονη χοντροκομμένη ομορφιά. Οι πιο ζωντανές εικόνες είναι αυτές ενός στοιχειωμένου τεχνοχρωματικού τοπίου με στροβιλιζόμενους πορτοκαλί αμμόλοφους, λαμπερούς αντικατοπτρισμούς και ύπουλους διαβόλους σκόνης. Η φαινομενική ερήμωση είναι απατηλή και η φυτική και ζωική ζωή και ακόμη και ο άνθρωπος έχει προσαρμοστεί σε αυτό το περιβάλλον. Η χώρα έχει σχεδιαστεί σχεδόν ειδικά έχοντας κατά νου τον ενεργό και αναζητητή της περιπέτειας. Διαχρονικές έρημοι, σαβάνα με αγκάθια, ερημικές ακτές, μαγευτικά φαράγγια και ηλιόλουστες αλυκές είναι η γενναιοδωρία που περιμένει τον ταξιδιώτη.

Η κορυφαία κλήρωση της Ναμίμπια είναι το Εθνικό Πάρκο Etosha, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα καταφύγια θηραμάτων της Αφρικής. Η εμπειρία πουλιών στη χώρα είναι πραγματικά ανώτερη. Σε ένα σαφάρι στη Ναμίμπια, το φάσμα των δραστηριοτήτων που μπορείτε να επιδοθείτε στο αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Περπατώντας με αερόστατο πάνω από την έρημο, αλεξίπτωτο σε ξηρά και θάλασσα, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ράφτινγκ στο λευκό νερό και σκι στην άμμο κατά μήκος των παράκτιων αμμόλοφων είναι καλές δραστηριότητες για αρχή. Τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για να διαλέξετε περιλαμβάνουν το βέλτιστο πεζοπορία – το πιο εντυπωσιακό από τα ροκ αθλήματα, το ψάρεμα σε παράκτια και γλυκό νερό, ιππασία με καμήλα στην έρημο, καταδύσεις, τρεξίματα στην έρημο 4×4, πεζοπορία και ορειβασία.

Η Ναμίμπια έχει τέσσερις ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές. Στα βόρεια βρίσκεται το Etosha Pan, μια εξαιρετική περιοχή για την άγρια ​​ζωή και την καρδιά του Εθνικού Πάρκου Etosha. Η λεπτή λωρίδα Caprivi είναι φωλιασμένη ανάμεσα στη Ζάμπια και την Μποτσουάνα και είναι μια υγρή δασώδης περιοχή ευλογημένη με λίγα ποτάμια. Κατά μήκος της ακτής βρίσκεται η έρημος Namib, η οποία σε ηλικία 80 εκατομμυρίων ετών, λέγεται ότι είναι η αρχαιότερη έρημος του κόσμου. Στην ακτή, ο παγωμένος κρύος Ατλαντικός συναντά τη φλεγόμενη αφρικανική έρημο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πυκνές ομίχλες. Το καλά ποτισμένο κεντρικό οροπέδιο εκτείνεται από βορρά προς νότο και φέρει απόκρημνα βουνά, υπέροχα φαράγγια, βραχώδεις εξάρσεις και εκτεταμένες πεδιάδες.

Η Ναμίμπια, μιάμιση φορά μεγαλύτερη από τη Γαλλία, είναι πολύ αραιοκατοικημένη και μεταφέρει μόνο 1,8 εκατομμύρια ψυχές. Οι άνθρωποι είναι τόσο μοναδικοί όσο και η γη στην οποία ζουν. Τα πιο ενδιαφέροντα είναι το San, αλλιώς γνωστό ως Bushmen. Αυτοί οι πιο ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν πολύ προηγμένη γνώση του περιβάλλοντός τους. Είναι θαυμάσιο το πόσο καλά έχουν προσαρμοστεί στο δύσκολο περιβάλλον τους. Απλώς κάντε μια παύση και σκεφτείτε ότι αυτοί είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που ζουν χωρίς μόνιμη πρόσβαση στο νερό. Στην έρημο Καλαχάρι, μια από τις κατοικίες τους, δεν υπάρχουν επιφανειακά νερά. Οι κόνδυλοι, τα πεπόνια και άλλα φυτά που φέρουν νερό καθώς και τα υπόγεια πηγάδια καλύπτουν τις ανάγκες τους σε νερό.

Στη Ναμίμπια σήμερα, οι Βουσμάνοι αριθμούν περίπου 50.000. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι έχουν ζήσει, κυρίως ως κυνηγοί και συλλέκτες, για τουλάχιστον 25.000 χρόνια σε αυτά τα μέρη του κόσμου. Οι Βουσμάνοι μιλούν σε μια περίεργη γλώσσα κλικ και είναι πολύ προικισμένοι στις τέχνες της αφήγησης, του μιμητισμού και του χορού. Οι άλλοι κάτοικοι της Ναμίμπια, που είναι ιθαγενείς στην ήπειρο, είναι ως επί το πλείστον καταγωγής Μπαντού. Πιστεύεται ότι έφτασαν από τη δυτική Αφρική πριν από περίπου 2.400 χρόνια. Οι αφρικανικές ομάδες περιλαμβάνουν τους Owambo, Kavango, Caprivians, Herero, Himba, Damara, Nama και Tswana.

Εκτός από τους Αφρικανούς, άλλες ομάδες αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του σύγχρονου έθνους. Οι Λευκοί κάτοικοι της Ναμίμπια ανέρχονται σε περίπου 120,00 και είναι κυρίως γερμανικής και αφρικανικής κληρονομιάς. Οι Γερμανοί έφτασαν σε σημαντικό αριθμό μετά το 1884 όταν ο Μπίσμαρκ ανακήρυξε τη χώρα Γερμανικό Προτεκτοράτο. Οι Αφρικανοί, λευκοί αγρότες ολλανδικής καταγωγής, μετακόμισαν βόρεια από τους οικισμούς τους στο Ακρωτήρι, ειδικά μετά την παραχώρηση της Ολλανδικής Αποικίας του Ακρωτηρίου στους Βρετανούς το 1806. Αυτός ο έντονα ανεξάρτητος λαός, του οποίου οι πρόγονοι ζούσαν στο Ακρωτήριο από το 1652, αγανακτούσαν τον βρετανικό έλεγχο.

Δύο άλλες ξεχωριστές ομάδες συμπληρώνουν το φάσμα των ανθρώπων της Ναμίμπια – οι Basters και οι Coloureds. Το χρώμα στη Ναμίμπια και στη νότια Αφρική αναφέρεται σε άτομα μεικτής φυλετικής κληρονομιάς, για παράδειγμα μαύρο-άσπρο. Έχουν ξεχωριστή ταυτότητα και κουλτούρα. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η Ναμίμπια διοικούνταν από τη Νότια Αφρική μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη και στη Νότια Αφρική πριν από το Απαρτχάιντ, η φυλετική ταξινόμηση ήταν μια καλή τέχνη. Οι Μπάστερ που μιλούν Αφρικανά, κατάγονταν από γυναίκες του Χοτέντοτ και Ολλανδούς αποίκους του Ακρωτηρίου. Αποξενωμένοι τόσο από τις λευκές όσο και από τις μαύρες κοινότητες, έκαναν πεζοπορία προς τα βόρεια, ιδρύοντας τελικά τη δική τους πόλη Rehoboth, το 1871. Ο Baster στην πραγματικότητα προέρχεται από το «κάθαρμα», αλλά δεν είναι υποτιμητικό, και οι Basters είναι πράγματι περήφανοι για αυτό.

Οι άγονες και αφιλόξενες ακτές της Ναμίμπια χρησίμευσαν ως φυσικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις φιλοδοξίες των Ευρωπαίων εξερευνητών. Αυτό συνέβη μέχρι το 1884, όταν ο Γερμανός έμπορος Adolf Luderitz ίδρυσε έναν μόνιμο οικισμό μεταξύ της ερήμου Namib και της ακτής του Ατλαντικού που πήρε στη συνέχεια το όνομά του. Ο Μπίσμαρκ στη συνέχεια κήρυξε την περιοχή που καλύπτεται από τη Ναμίμπια γερμανική αποικία και την ονόμασε Südwestafrika ή Νοτιοδυτική Αφρική. Καθώς οι Γερμανοί άποικοι μετακόμισαν στο εσωτερικό, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη με τους κληρονόμους της γης.

Η γερμανική κατοχή ήταν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία για τους Herero. Οι Herero δυσανασχετούσαν με τη σκληρή και ρατσιστική διακυβέρνηση των Γερμανών και την επίδραση της καταπάτησης των εδαφών τους στα προς το ζην και τον τρόπο ζωής τους. Την πρώτη μέρα του έτους 1904, οι Herero με επικεφαλής τον αρχηγό Samuel Maharero, σηκώθηκαν ξαφνικά και απροσδόκητα οπλισμένοι ενάντια στους αποικιακούς άρχοντές τους. Το Nama προσχώρησε στην εξέγερση και οι αρχές δεν ανέκτησαν τον έλεγχο ακόμη και μετά από έξι μήνες προσπάθειας. Πάνω από 100 Γερμανοί άποικοι και στρατιώτες σκοτώθηκαν στην εξέγερση. Οι ιστορικοί θεωρούν πλέον τα γεγονότα που ακολούθησαν ως την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα.

Ο αντιστράτηγος Λόταρ φον Τρόθα εφοδιάστηκε με ένα απόσπασμα 14.000 στρατιωτών και επιφορτίστηκε να καταστείλει την εξέγερση. Ο γενικός κυβερνήτης της επικράτειας ήταν τότε ο Ρούντολφ Γκέρινγκ -ο πατέρας του Χέρμαν Γκέρινγκ, του δεξιού του Χίτλερ. Ο Λόταρ φον Τρόθα ήταν μια γενιά μπροστά από την εποχή του και ο τρόπος σκέψης του ήταν να γίνει κυβερνητική πολιτική υπό το Τρίτο Ράιχ. Υποστήριξε ότι οι Herero πρέπει να καταστραφούν ως λαός και δεν απογοήτευσε τη δολοφονία γυναικών ή παιδιών. Στο τέλος όλων αυτών, σκοτώθηκαν 100.000 Nama και Herero. Οι επιζώντες φυλάσσονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου συνέβαιναν ανείπωτα πράγματα. Η Herero τα πήγε πολύ άσχημα και το 80% των ανθρώπων της χάθηκαν. Ο πληθυσμός του Νάμα μειώθηκε κατά 35-50%.

Το Windhoek, η πρωτεύουσα των 165.000 κατοίκων είναι η μόνη αληθινή πόλη της χώρας. Για όσους ταξιδεύουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, εδώ τακτοποιείτε πρακτικά ζητήματα. Οι θετικές πτυχές της γερμανικής περιόδου φαίνονται στο γοητευτικό στυλ των παλαιότερων κτιρίων της πόλης. Τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης περιλαμβάνουν το Κρατικό Μουσείο, τα Κρατικά Αρχεία και το Κέντρο Χειροτεχνίας της Ναμίμπια. Το Dan Viljoen Game Park βρίσκεται 24 χλμ δυτικά του Windhoek στους απαλούς λόφους του Khoma Hochland. Σε αυτό το θέρετρο θα βρείτε στρουθοκάμηλους, μπαμπουίνους, ζέβρες και πάνω από 200 είδη πουλιών. Το Waterburg Plateau Park, που βρίσκεται 230χλμ. από το Windhoek, είναι δημοφιλές στους σαββατοκύριακους. Αυτή η εκτεταμένη ορεινή ερημιά φιλοξενεί τσιτάχ, λεοπάρδαλη, κούντου, καμηλοπάρδαλη και λευκό ρινόκερο.

Το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι αυτό που φέρνει τους λάτρεις της άγριας ζωής στη Ναμίμπια. Το πάρκο είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος και ποικιλία ειδών με τα καλύτερα στην Αφρική. Το ασυνήθιστο έδαφος της Etosha περιέχει λιβάδι σαβάνας, πυκνή βούρτσα και δάσος. Αλλά είναι το Etosha Pan, μια κοιλότητα που μερικές φορές συγκρατεί νερό και καλύπτει 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που είναι η καρδιά του πάρκου. Οι πολυετείς πηγές γύρω από το τηγάνι, προσελκύουν πολλά πουλιά και ζώα της ξηράς τους ξηρούς χειμερινούς μήνες. Το αποτέλεσμα αυτού του φόντου είναι μαγικό και μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής έχουν ληφθεί εδώ.

Υπάρχουν 144 είδη θηλαστικών στο πάρκο και οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα άφθονοι. Μερικά άλλα ενδιαφέροντα άγρια ​​ζώα εδώ περιλαμβάνουν καμηλοπάρδαλη, λεοπάρδαλη, τσιτάχ, τσακάλι, μπλε αγριόμυλα, πετράδια και μαύρο ρινόκερο. Το πτηνό είναι υπέροχο στο Etosha και έχουν καταγραφεί πάνω από 300 είδη πουλιών. Θα έχετε την καλύτερη αξία περνώντας τουλάχιστον τρεις ημέρες εδώ. Υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις διαμονής στα τρία στρατόπεδα ανάπαυσης Namutoni, Halali και Okaukuejo. Η καλύτερη εποχή για να δείτε ζώα είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, όταν το νερό τα τραβάει σε τεράστιους αριθμούς στην άκρη του τηγανιού. Το Etosha απέχει 400 χλμ. βόρεια του Windhoek οδικώς.

Το Fish River Canyon είναι απαράμιλλο στην Αφρική και μόνο το Grand Canyon στις ΗΠΑ σε μεγαλύτερο. Το φαράγγι έχει μήκος 160 km και φτάνει σε πλάτος 27 km και βάθος 550 m. Αλλά το μέγεθος από μόνο του δεν εξηγεί την ελκυστικότητα του φαραγγιού. Βιώνετε απίστευτη θέα σε διάφορα σημεία κατά μήκος του χείλους. Οι λάτρεις της περιπέτειας δεν έρχονται μόνο για τη θέα. Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι είναι η απόλυτη περιπέτεια αντοχής για τους πεζοπόρους. Υπάρχει ένα καθιερωμένο μονοπάτι πεζοπορίας 90 χιλιομέτρων που θα σας πάρει 4-5 ημέρες για να διανύσετε.

Το μονοπάτι καταλήγει στο θέρετρο ιαματικών πηγών Ai-Ais όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Επιτρέπεται να κάνετε πεζοπορία από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η πεζοπορία είναι αρκετά επίπονη και περιττό να πούμε ότι πρέπει να είστε σωματικά ικανοί. Οι αρχές δεν πιστεύουν την ικανότητα των περισσότερων ανθρώπων να αναλάβουν την πεζοπορία και στην πραγματικότητα θα επιμείνουν να δείτε ένα ιατρικό πιστοποιητικό φυσικής κατάστασης πριν σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε. Το Fish River Canyon απέχει 580χλμ. νότια του Windhoek.

Το Skeleton Coast υπήρξε το νεκροταφείο των ναυτικών και των φαλαινών και του αξίζει αυτό το νοσηρό όνομα. Το πρόβλημα είναι οι πυκνές ομίχλες. Και αλίμονο στον επιζώντα του ναυαγίου που περιμένει ανάπαυλα στην ξηρά! Μπροστά βρίσκεται η έρημος Namib, ένα από τα πιο ξηρά και αφιλόξενα μέρη. Οι ταξιδιώτες περιπέτειας λατρεύουν την πεζοπορία κατά μήκος της ακτογραμμής καθώς απολαμβάνουν την έντονη ομορφιά της περιοχής. Στα νότια στο Cape Cross, βρίσκετε μια αποικία φώκιας που μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες φώκιες. Το Skeleton Coast Park καλύπτει 16.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ξεκινά στα 355 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Windhoek.

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Ντιέγκο Κάο έφτασε σε αυτό το μέρος του κόσμου το έτος 1486. ​​Είναι πιθανώς ένας από τους ανθρώπους των οποίων οι εμπειρίες αποθάρρυναν τους Ευρωπαίους από το να βγουν στην ξηρά μέχρι την άφιξη των Γερμανών 400 χρόνια αργότερα. Πιο νότια βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft, μια τεράστια ερημιά που καλύπτει 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το τοπίο είναι πολύ ποικιλόμορφο και καλύπτει βουνοπλαγιές, μεγαλοπρεπείς αμμόλοφους και βαθιές χαράδρες. Για πραγματικά εντυπωσιακούς αμμόλοφους, η περιοχή Sossusvlei είναι αξεπέραστη. Εδώ έχετε αμμόλοφους που φτάνουν τα 300 μέτρα! Οι γίγαντες της πορτοκαλί απόχρωσης εκτείνονται μέχρι τον ορίζοντα και η περιοχή έχει μια εξωπραγματική, αξέχαστη ατμόσφαιρα.

Στα βορειοανατολικά της χώρας, η καλά ποτισμένη περιοχή Kavango και Caprivi Strip προσφέρει μια παρθένα ερημιά κατάλληλη για τραχιά θέαση παιχνιδιών και κάμπινγκ. Η περιοχή υπόσχεται επίσης μια γιορτή για τους λάτρεις των πουλιών. Τα αποθέματα παιχνιδιού στην περιοχή περιλαμβάνουν: Kaudom, Caprivi, Mahango, Mudumu και Mamili. Οι λαθροθήρες έκαναν μεγάλη ζημιά στην άγρια ​​ζωή στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική Αγκόλα. Ωστόσο, ο αριθμός των ζώων αυξάνεται γρήγορα. Ορισμένα από τα άγρια ​​ζώα της περιοχής περιλαμβάνουν λεοπάρδαλη, ελέφαντα, βουβάλι, τσιτάχ, λιοντάρι και διάφορα είδη αντιλόπης. Το καταφύγιο Caprivi πέφτει σε μια περιοχή με βάλτους και πλημμυρικές πεδιάδες. Εδώ έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ψάρεμα, πεζοπορία, σαφάρι με θέαση παιχνιδιών και εκδρομές στο ποτάμι με παραδοσιακά σκάφη mokoro.

Στη Ναμίμπια μπορείτε να απολαύσετε έως και 300 ημέρες ηλιοφάνειας. Η ακτή είναι εύκρατη και τα θερμόμετρα λειτουργούν μεταξύ 5C-25C. Στο εσωτερικό, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από 20C-34C, αλλά μπορεί να ανέλθουν στους 40C στα βόρεια και νότια της χώρας. Οι νύχτες του χειμώνα μπορεί να είναι αρκετά κρύες και ο παγετός εμφανίζεται σε μεγάλες περιοχές της χώρας. Οι βροχές στο εσωτερικό πέφτουν το καλοκαίρι (Νοέμβριος-Απρίλιος) και είναι πιο έντονες στην περιοχή Caprivi. Οι βροχές δεν επηρεάζουν πολύ τα ταξίδια, αλλά προσέξτε τις ξαφνικές πλημμύρες κοντά σε κοίτες ποταμών. Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε είναι κατά τους ξηρούς μήνες από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, όταν είναι πιο εύκολο να δείτε ζώα σε υδρορροές. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την έρημο Namib και την Etosha μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, όταν μπορεί να κάνει αφόρητη ζέστη.

Μπορείτε να το πετύχετε φορώντας ελαφριά βαμβακερά και λευκά είδη το καλοκαίρι. Τις νύχτες και τα πρωινά του χειμώνα, χρειάζεστε πιο βαριά βαμβακερά, πιο ζεστά περιτυλίγματα και πουλόβερ. Τα άνετα παπούτσια για περπάτημα είναι απαραίτητα, καθώς το έδαφος ζεσταίνεται πολύ. Μερικά χρήσιμα πράγματα για συσκευασία περιλαμβάνουν: κάμερα, κιάλια, γυαλιά ηλίου, καπέλα ηλίου, αντηλιακό και αντικουνουπικό. Να είστε έτοιμοι για συνθήκες σκόνης και να μεταφέρετε τα ρούχα, τον εξοπλισμό και τις προμήθειες σας σε σακούλες ανθεκτικές στη σκόνη. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε αντικείμενα από ελεφαντόδοντο. Ενδέχεται να μην επιτρέπεται να τα μεταφέρετε στο τελωνείο στο σπίτι. Και επίσης καλό είναι να μην ενθαρρύνετε το εμπόριο προϊόντων ελεφαντόδοντου που κρατά απασχολημένους τους λαθροκυνηγούς.

Πνευματικά δικαιώματα © Africa Point

Video about Animal In The United States Has Ivory In It

You can see more content about Animal In The United States Has Ivory In It on our youtube channel: Click Here

Question about Animal In The United States Has Ivory In It

If you have any questions about Animal In The United States Has Ivory In It, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Animal In The United States Has Ivory In It was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Animal In The United States Has Ivory In It helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Animal In The United States Has Ivory In It

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6254
Views: 66904653

Search keywords Animal In The United States Has Ivory In It

Animal In The United States Has Ivory In It
way Animal In The United States Has Ivory In It
tutorial Animal In The United States Has Ivory In It
Animal In The United States Has Ivory In It free
#Namibia #amp8211 #Bountiful #Harvest #Awaits #Adventure #Traveler

Source: https://ezinearticles.com/?Namibia-and8211;-A-Bountiful-Harvest-Awaits-the-Adventure-Traveler&id=31120

Có thể bạn quan tâm: